Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Τα ορθόδοξα σωματεία της Θεσσαλονίκης και η συμβιβαστική «λογική» τους σε αυτήν την στημένη φαρσοκωμωδία


Γράφει η Φαίη


Φοβάμαι ότι θα είμαι πολύ σκληρή και θα δυσαρεστήσω κάποιους. Διαβάσαμε πρόσφατα στην «Επιστολή των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων Θεσσαλονίκης προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.», ότι…
Πρώτον, τα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης παραδέχονται ότι ακόμη και μέσα στους Ιερούς Ναούς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης εάν δεν τηρηθούν τα «μέτρα προφύλαξης» (αποστάσεις ανά τετραγωνικό μέτρο) της κυβερνήσεως:

«Κατανοοῦμε πλήρως τόν κίνδυνο πού τονίζουν οἱ ὑπεύθυνοι φορεῖς τῆς Πολιτείας μας (Ὑπουργεῖο Ὑγείας, εἰδικοί ἰατροί κ.ἄ.) ἀπό τόν συγχρωτισμό πολλῶν ἀτόμων σέ κλειστούς χώρους καί ἀπό τήν ἀπουσία μέτρων προσωπικῆς ὑγιεινῆς καί προφύλαξης. Θεωροῦμε ὅμως ὅτι αὐτό δέν ἀφορᾶ σέ καμία περίπτωση στήν τέλεση τῆς Θείας Λατρείας καί στήν τέλεση τῶν ἱερῶν ἀκολουθιῶν τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς, ἐφόσον βέβαια τηρεῖται ὁ ὅρος γιά τόν ἐπιτρεπόμενο ἀριθμό ἀτόμων ἀνά τ.μ.» Έτσι όπως το έγραψαν ποιούς ήθελαν να κοροϊδέψουν; Τους εαυτούς τους ή αυτούς που θα τους διάβαζαν;
Δεύτερον, τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης ζήτησαν να τελούνται «έστω προσωρινώς» οι Θείες Λειτουργίες και οι Ιερές Ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών:

«Ζητοῦμε νά τελεῖται ἡ Θεία Λειτουργία ἀλλά καί οἱ κατά τήν τάξιν ἀκολουθίες τῆς περιόδου σέ ὅλους τους ἱερούς Ναούς, ἔστω καί κεκλεισμένων τῶν θυρῶν, ὡς προσωρινή καί ἔσχατη λύση στό διάστημα ἔξαρσης τῆς ἐπιδημίας.» Τις «προσωρινές» και «έσχατες» «λύσεις» σας καλά θα κάνατε να τις ζητούσατε μυστικώς (δεν μπορούμε να σας το απαγορεύσουμε, «δημοκρατία» έχουμε) και όχι δημοσίως καθότι (εν αντιθέσει με τις μεμονωμένες εκκλήσεις άλλων) εσείς επηρεάζετε κόσμο. Είναι δυνατόν να τελούνται Θείες Λειτουργίες και Ιερές Ακολουθίες δίχως πιστούς; Εσείς κύριοι και κυρίες νομίζετε ότι προσφέρετε σε όλους εμάς «υπηρεσίες» προτείνοντας μία συμβιβαστική «λογική» λύση σε αυτήν την στημένη φαρσοκωμωδία και δεν έχετε καταλάβει ότι μας στρίμωξαν επίτηδες για να προτείνετε εσείς αυτά που θα ήθελαν να προτείνουν εκείνοι.
Αναφέρεστε στην «έσχατη» αυτή «λύση» μέχρι να περάσει η «έξαρση της επιδημίας» και δεν καταλαβαίνετε ότι δημιουργείτε προηγούμενο και δίνετε με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα στους κρατούντες να παίρνουν παρόμοια μέτρα κάθε φορά που «εμφανίζεται» μία επιδημία. Δεν σας προβλημάτισε γιατί ο ΠΟΥ χαρακτήρισε το κορωναϊό «πανδημία» ενώ δεν πληροί τις προϋποθέσεις.
Οι Αρχιερείς έτσι όπως έστρωσαν κοιμούνται, η ηττοπάθειά τους δεν είναι σημερινή. Μόνοι τους έδεσαν την πέτρα στον λαιμό και σκάβουν ολοένα βαθύτερα τον λάκκο. Εσείς όμως κυρίες και κύριοι σε ποιους έχετε να λογοδοτήσετε και δεν μπορείτε να μιλήσετε ελεύθερα;
Τα Χριστιανικά Σωματεία βρεθήκατε απροετοίμαστα διότι όλον αυτόν τον καιρό κάνατε πως δεν βλέπατε τι συμβαίνει γύρω σας. Ξαφνικά «ξυπνήσατε» και είδατε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Με όλες τις γνωριμίες που έχετε αποκτήσει με τις δράσεις σας όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσατε αυτήν την στιγμή, αντί να προτείνετε πολιτικά ορθές, ανόητες και επικίνδυνες «λύσεις», να οργανώνατε κατά τόπους δίκτυα επαφής Ιερέων (που το λέει η καρδιά τους) και λαϊκών για να πάνε να λειτουργηθούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ και να κοινωνήσουν. Λίγο μυαλό θέλει και θέληση και δεν θα κάτσουμε να τα γράψουμε εδώ δημοσίως.
Πολύ φοβάμαι, ότι όταν τελειώσει αυτή η ιστορία (πριν αρχίσει η επόμενη) εσείς θα είστε οι πρώτοι που θα κάνετε τεμενάδες στους Δεσποτάδες που μας άφησαν αλειτούργητους μέσα στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Το βασικό σας πρόβλημα είναι ότι έχετε μολυνθεί από την νοοτροπία της κακής υπακοής, σε τέτοιο βαθμό όπου είστε καταδικασμένοι να άγεστε και φέρεστε από μισθωτούς Ιεράρχες. Σε αυτήν την εποχή που η Εκκλησία βρίσκεται εν διωγμό και χρειάζεται ομολογητές, εσείς αποτελείτε κακό πρότυπο και μάλλον λειτουργείτε ως μηχανισμός υποταγής και επιστροφής στο μαντρί.
Συμβουλή: Επειδή ό,τι συμβαίνει σήμερα θα έχει αντίκτυπο και στο μέλλον, πρώτον, κλείστε τις τηλεοράσεις, δεύτερον, κρατήστε τις «λύσεις» σας για τους εαυτούς σας.
Το είπα από την αρχή ότι θα είμαι πολύ σκληρή και θα δυσαρεστήσω κάποιους.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...