Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Το σκόρδο κάνει θαύματα στην υγεία μας


Οι περισσότεροι άνθρωποι κάθε φορά που ακούνε τη λέξη «σκόρδο» σκέφτονται τη μυρωδιά του. Ωστόσο το σκόρδο είναι θαυματουργό για την υγεία μας και από τα τρόφιμα εκείνα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας. Κι επειδή διανύουμε πολύ δύσκολες ημέρες λόγω του κορωνοϊου και οφείλουμε να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας, το σκόρδο πρέπει να ενταχθεί στη διατροφή μας.
Η αλισίνη, που δημιουργεί και αυτή την έντονη δυσοσμία, έχει αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή και αντιική δράση.
Το σκόρδο διεγείρει την αναπαραγωγή της λοίμωξης, που καταπολεμά τα λευκά αιμοσφαίρια, ενισχύει τις ικανότητες των φυσικών «φονικών» κυττάρων του οργανισμού και αυξάνει τη δυνότητα των αντισωμάτων.
Περιέχει μία ένωση, το αχοένιο, το οποίο διαλύει τα ανθεκτικά βακτήρια, επιτρέποντας στα αντιβιοτικά να δράσουν.
Περιέχει επίσης μαγγάνιο, βιταμίνες Β6 και C, σελήνιο και φυτικές ίνες.
Τέλος, ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει την αρτηριακή πίεση.



πηγή