Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΟΣΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ…ΠΙΘΑΝΕΣ «ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ» ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Όσοι δεν έχουν ακόμα καταλάβει τι γίνεται με το εκκλησιαστικό, μάλλον θα…προσγειωθούν ανώμαλα.

Όπως έγινε γνωστό παράγοντες της Εκκλησίας αναφέρουν ότι «δέχονται χιλιάδες τηλεφωνικά μηνύματα, επιστολές και άλλου είδους ασφυκτικές πιέσεις και έντονες διαμαρτυρίες από πιστούς αλλά και από πολλούς ιερείς, να υπάρξουν λειτουργίες την περίοδο του Πάσχα και να μην μείνουν οι εκκλησίες «σφραγισμένες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα αυτό αφορά κυρίως το 15ημέρο 5-19 Απριλίου, δηλαδή τις δύο εβδομάδες πριν από το Πάσχα. Μάλιστα από εκκλησιαστικούς κύκλους εκφράζονται οι φόβοι ότι αυτή η πίεση και η κυβερνητική άρνηση «θα μπορούσε να οδηγήσει ορισμένους ανώτερους κληρικούς να προχωρήσουν μέχρι και σε Περιφορά Επιταφίου με χιλιάδες πιστούς παρόντες.
Τότε τι θα γίνει ;;;
Δηλαδή σε ανοιχτή ανταρσία στις αποφάσεις της Συνόδου με τον άμεσο κίνδυνο να σημειωθούν ακόμα και συγκρούσεις έξω από τους ναούς, κάτι το πρωτοφανές στην από αιώνων ιστορία της ελληνικής Ορθοδοξίας.
Οι περισσότερες έντονες διαμαρτυρίες επικεντρώνονται στο γεγονός ότι δεν μπορεί τα σούπερ μάρκετ να εργάζονται κανονικά και οι εκκλησίες, και μάλιστα την περίοδο της Σαρακοστής, να έχουν βάλλει λουκέτο και να έχει ουσιαστικά απαγορευτεί το ύψιστο μυστήριο της Ορθοδοξίας, η Θεια Κοινωνία με τις θεραπευτικές της ιδιότητες.
Έτσι με μια πολύ βαριά ατμόσφαιρα συνέρχεται την Τέταρτη 1 Απριλίου η Ιερά Σύνοδος, παρά του ότι πολλοί έχουν απαιτήσει να συνέρθει όλη η εκκλησιαστική Ιεραρχία, να αποφασίσει το τι θα κάνει με το βάρος όλης αυτή της πίεσης.
Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...