Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Η Τουρκία γυρνάει στο αμερικανικό μαντρί. Τέλος η συμμαχία με την Ρωσία

Απίστευτο και όμως αληθινό, στο πλευρό της Τουρκίας οι ΗΠΑ στη Συρία!

σχόλιο Γ.Θ : Το που θα κατέληγε η ψευτοσυμμαχία Ρωσίας Τουρκίας μας το είχε πει ο Αγιασμένος Γέροντας Παΐσιος χρόνια πριν αλλά κάποιοι ρωσοφοβικοί βιάστηκαν να κατηγορήσουν και να ειρωνευτούν τις προφητείες



Την αλληλεγγύη τους στην Τουρκία εξέφρασαν τη Δευτέρα οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά την επίθεση του Συριακού Στρατού, που είχε σύμφωνα με την Άγκυρα ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή του επτά Τούρκοι στρατιώτες και ένα στέλεχος του πολιτικού προσωπικού και να τραυματιστούν 13 ακόμα Τούρκοι 

"Στηρίζουμε το σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ την Τουρκία ενάντια σε αυτές τις ενέργειες, στέλνουμε συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση για τους θανάτους των ανθρώπων τους και υποστηρίζουμε πλήρως τις δικαιολογημένες δράσεις αυτοάμυνας της Τουρκίας ως απάντηση", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο πρακτορείο Anadolu υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας. "Συμβουλευόμαστε με την τουρκική κυβέρνηση για το θέμα αυτό", πρόσθεσε.

Καταλαβαίνουμε ξακάθαρα πως οι συσχετισμοί αλλάζουν πλέον στην περιοχή. Η Ουάσινγκτον στηρίζουν ξεκάθαρα τον Ερντογάν στη Συρία.

Στη Μόσχα επικρατεί ''αναβρασμός'' μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για την Κριμαία, με τις ΗΠΑ να ''τρίβουν'' πλέον τα χέρια τους για τις εξελίξεις.

Παίρνει το μέρος της Συρίας η Ρωσία

Οι χθεσινές εξελίξεις σηματοδότησαν σοβαρή κλιμάκωση της κατάστασης στην Ιντλίμπ και αποκαλύπτουν και ρήγματα ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στοιχεία των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων τα οποία στάλθηκαν να ενισχύσουν τουρκικές θέσεις στην Ιντλίμπ δέχθηκαν πυρά παρά το ότι οι συντεταγμένες τους είχαν δοθεί στη Δαμασκό εκ των προτέρων.

Η Τουρκία έχει εισβάλλει τρεις φορές στη Συρία (2016, 2018, 2019) και ο Ερντογάν διεμήνυσε την περασμένη εβδομάδα ότι «αν η κατάσταση στην Ιντλίμπ δεν εξομαλυνθεί γρήγορα, δεν θα έχουμε καμία άλλη επιλογή παρά να κάνουμε το ίδιο ξανά».

Ο συριακός στρατός πλησιάζει πλέον στην πόλη Ιντλίμπ, την ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας. Πηγές προσκείμενες στις συριακές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι ο καταλήφθηκε το χωριό Νάιραμπ, 8 χιλιόμετρα από την πόλη. Είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνητικές δυνάμεις θέτουν υπό τον έλεγχό τους εδάφη στην περιοχή από τα τέλη του 2012.

Κάτοικος της Ιντλίμπ, ο οποίος έδωσε το όνομα Άχμεντ, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως «όλη η πόλη έχει καταληφθεί από πανικό». Άλλος κάτοικος, που είπε πως ονομάζεται Μουστάφα, τόνισε πως «προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», για «να εγκαταλείψουμε την πόλη αν το καθεστώς πλησιάσει κι άλλο».
Η Ρωσία, ο κυριότερος σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανέφερε αντίθετα πως ο συριακός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον τουρκικών στρατευμάτων εξαιτίας έλλειψης ενημέρωσης.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...