Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν βάση του τουρκικού στρατού στο Ν Ιντλίμπ


Ρωσοτουρκικός Πόλεμος


Ρωσική αεροπορία βομβάρδισε τουρκική βάση (TSK) κοντά στο χωριό Kaminas στο Νότο του Ιντλίμπ όπου καταρρίφθηκε από τον τουρκικό στρατό το συριακό ελικόπτερο ΜΙ17 κι ακολούθησε η βεβήλωση των νεκρών πιλότων από την αλ Νούσρα (HTS). Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για νεκρούς και τραυματίες Τούρκους στρατιώτες.

Toυρκικά ελικόπτερα εισέρχονται στο συριακό εναέριο χώρο και κατευθύνονται προς το τουρκικό παρατηρητήριο/βάση που βομβάρδισε ανηλεώς η ρωσική αεροπορία για να εκκενώσουν νεκρούς και τραυματίες Τούρκους στρατιώτες…

Προηγουμένως το συριακό ΓΕΣ κατήγγειλε ότι το τούρκικο καθεστώς συνεχίζει να εντατικοποιεί τις επιθετικές δράσεις του κατά του συριακού εδάφους καταπατώντας το διεθνές δίκαιο και την αρχή της εθνικής κυριαρχίας των κρατών. Το τούρκικο καθεστώς εξαπέλυσε νέα στρατιωτική δύναμη και εντατικοποίησε την επίθεσή του εναντίον αστικών ζωνών και στρατιωτικών θέσεων ανέφερε.

Το Υπ. Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε πως στοχεύθηκαν 115 στόχοι του συριακού στρατού και καταστράφηκαν οι 101 ως αντίποινα για το θάνατο των 5 Τούρκων στρατιωτών αναφέρει το Reuters.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ: ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε τούρκικο κομβόι και σκόρπισε το θάνατο σε Τούρκους στρατιώτες…



Συνεχής κλιμάκωση και διεύρυνση της διαμάχης στη Β Συρία. Τουρκικό κομβόι στοχεύθηκε πλησίον του al-Atarib από μαχητικό πιθανότατα ρώσικο. Τοπικά μέσα αναφέρουν πως σκοτώθηκαν Τούρκοι στρατιώτες από την αεροπορική επιδρομή κατά του κομβόι του TSK…Άλλες πηγές αναφέρουν πως συριακά μαχητικά βομβάρδισαν το τούρκικο κομβόι που είχε πολλά οχήματα πλησίον της πόλης Atarib στην δυτική περιφέρεια της επαρχίας Χαλεπίου και τραυματίστηκαν Τούρκοι στρατιώτες..Ένα convoy του NFL και του τούρκικου στρατού κοντά στο Al-Atarib αναφέρει πηγή της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πηγές τρομοκρατών αρκετοί Τούρκοι στρατιώτες τραυματίστηκαν…Πολλές πηγές μιλούν για συριακή -συρορωσική αεροπορική επίθεση κατά στρατιωτικού τούρκικου convoi με 60 οχήματα κοντά στο Atareb, πόλη που βρίσκεται μεταξύ κυβερνείου Χαλεπίου-Idlib. Αναφέρονται πολυάριθμες ανθρώπινες απώλειες και υλικές στην τουρκική πλευρά. H ρωσική αεροπορία πετά πάντα πάνω από Atareb….

Aναφορά από άλλη πηγή αξιόπιστη: ένα ακόμη τούρκικο κομβόι καταστράφηκε σήμερα από τη ρωσική αεροπορία μεταξύ του Atarib και της βάσης του 46ου συντάγματος.


Ρωσοτουρκικές αερομαχίες στη Β Συρία….

Ένα ρώσικο Su-35 αναχαίτισε ένα τούρκικο F-16 στη Β Συρία πριν κάποιες μέρες μεταφέρει το κινέζικο πρακτορείο Sohu….

Το ρωσικό Υπ.Άμυνας: η βάση Hmeimim κατέρριψε 2 drones που εκτοξεύθηκαν από τρομοκράτες του Idlib…

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...