Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Να κρατάτε ένα ημερολόγιο, βοηθά να μελετάτε τον εαυτό σας, αποτρέπει την επανάληψη των λαθών, κρατά το παρελθόν ζωντανό

ΕIΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ. Όπως το φως του ήλιου συντηρεί την επίγεια ζωή... έτσι και το ''άκτιστο φως'' Του Κυρίου μας, συντηρεί και θα συντηρεί την επουράνια ζωή μέσα στους αιώνες.


Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Βλέπετε την φωτογραφία αυτή του Γέροντα Ιωσήφ, του Ησυχαστή. Είχα μεγάλο Γέροντα, ήταν πυρ – πυρ, άνθρωπος φαινόμενο. Όλο τα επουράνια σκέπτονταν, μ’ αυτά ζούσε. Δύο λέξεις μας έλεγε συνεχώς, υπομονή, υπομονή και προσευχή και εδώ μας βοηθάει, όσο του επιτρέπει η Πρόνοια του Θεού. Σαν υποτακτικοί του, ποτέ δεν μαλώσαμε μεταξύ μας. Άλλοι απέξω μας δημιουργούσαν προβλήματα, συκοφαντούσαν τον Γέροντα, τον κατηγορούσαν, αλλά ο Γέροντας Ιωσήφ έλεγε, « αυτοί ας λένε, εμείς να μην πούμε».
ΓEΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ

Ένα πρόσωπο που έχει ξεκινήσει την πορεία προς τον Θεό πρέπει αναπόφευκτα να περάσει από το χωνευτήρι των θλίψεων, επειδή ο σταυρός και ο πόνος είναι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα στον παράδεισο για μας.
Αυτό είναι δύσκολο να κατανοηθεί από το απλό επίγεια μυαλό, επειδή η κοσμική σοφία αναζητά ευχαρίστηση, δόξα, ειρήνη, άνεση και ό, τι παρεμβαίνει σε αυτό είναι κόλαση.
Για έναν αληθινό Χριστιανό, το αντίθετο είναι αλήθεια.
Ο έπαινος είναι η φωτιά που καίει το εσωτερικό κερί, δηλαδή την ευελιξία και απαλότητα της καρδιάς.
Η ευχαρίστηση γι 'αυτόν είναι το δηλητήριο, το οποίο κάνει την ψυχή να μην είναι ευαίσθητη στην ατυχία και τον πόνο του άλλου.
Και Ο εθισμός στον πλούτο – είναι μύλος, ο οποίος ελκύει στο βάθος και δεν προσφέρει την ευκαιρία να τραβήξει τα μάτια στον ουρανό.
Επίσκοπος Βασίλειος Ροντζιάνκο

Σας συμβουλεύω να κρατάτε ένα ημερολόγιο, βοηθά να μελετάτε τον εαυτό σας, αποτρέπει την επανάληψη των λαθών, κρατά το παρελθόν ζωντανό. Αξίζει να καταγράψετε όλη τη μεγάλη χαρά, τη θλίψη, μια σημαντική συνάντηση, για ένα βιβλίο που σας εντυπωσίασε, τις προτιμήσεις, τις επιθυμίες, τις ελπίδες σας.
Ιερέας Αλέξανδρος Yelchaninov


Αν δεν υπάρχει ειρήνη στην ψυχή, αν δεν υπάρχει ειρήνη στην οικογένεια, τότε τουλάχιστον και να πασπαλίζεις τον εαυτό σου με γήινα αγαθά, δεν θα νιώθεις καλά, δεν θα έχεις ευτυχία. Η ευτυχία είναι μέσα μας. Αυτή είναι μια ειρήνη στην ψυχή, μια ειρήνη με τους άλλους. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που κάνει την αρμονία της οικογένειας και την ανθρώπινη ευτυχία.
Πατήρ Παύλος Γκεμερούφ

Η φύση και το ύφος της σχέσης μεταξύ πατέρα και μητέρας επηρεάζουν την ατμόσφαιρα ολόκληρου του σπιτιού ... Δεν πρέπει να υπάρχει φασαρία σε μια χριστιανική οικογένεια, πόσο μάλλον οι σύζυγοι, ο ένας στον άλλον.
ΠΑΤΗΡ Gleb Caleda

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...