Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Μήπως οι ΗΠΑ «μυρίστηκαν» μια αιφνιδιαστική ελληνική ενέργεια για την ΑΟΖ και τα 12 ν.μ.;

Από: capital.gr - Stirlitz

Αν δεν θέλουμε να εθελοτυφλούμε οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι τη διακυβέρνηση της χώρας έχει αναλάβει ουσιαστικά η Γερμανία από το 2010 που μπήκαμε στα μνημόνια.
Φυσικά αυτή άσκησε πολιτική προς όφελός της. Είδαμε τι έγινε με το σκοπιανό όπου η άθλια και προδοτική κυβέρνηση Τσίπρα έκανε το χατίρι της Γερμανίας και των ΗΠΑ, και βλέπουμε σήμερα τι γίνεται στα ενεργειακά όπου συναντήθηκαν στο Βερολίνο για το ζήτημα της Λιβύης η Ρωσία, η Τουρκία, η Ιταλία και ορισμένες αραβικές και αφρικανικές χώρες αλλά έλειπε ο άμεσα θιγόμενος και εμπλεκόμενος στην περιοχή, δηλαδή η Ελλάδα!

 Ο Ερντογάν βγήκε κερδισμένος από την υπόθεση αυτή διότι όχι μόνο κατάφερε να γίνει ισότιμος συνομιλητής των ισχυρών γεωπολιτικών παικτών αλλά και να κρατήσει όρθιο το ετοιμόρροπο καθεστώς Σάρατζ στην Τρίπολη. Συνεπώς η συμφωνία που έχει συνάψει μαζί του για τον καθορισμό ΑΟΖ περιβάλλεται με τον μανδύα της νομιμότητας - ασχέτως τι λέει η Ελλάδα ή οποιοσδήποτε άλλος. H Τουρκία είναι πλέον ρυθμιστής της κατάστασης στη Λιβύη αφού διοχετεύει εκεί δικούς της μισθοφόρους μαχητές και πιθανώς αύριο να στείλει και στρατιωτικές δυνάμεις. Αυτό που έχει μείζονα σημασία για εμάς είναι να δούμε πόση ικανότητα θα επιδείξει η τουρκική στρατιωτική ηγεσία στην προσπάθεια που κάνει αφενός να στηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης και αφετέρου να περιορίσει στο απολύτως αναγκαίο την κλίμακα της εμπλοκής της.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η Μέρκελ μάς θεωρεί καρπαζοεισπράκτορες, γεωπολιτικά ανύπαρκτο μέγεθος, και δεν υπάρχει κανείς από το ελληνικό πολιτικό προσωπικό να τη βάλει στη θέση της και να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια της χώρας. Απότοκος των εντολών της Γερμανίας είναι και το αίσχος που βιώνουμε καθημερινά στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Αφού αρχικά η Γερμανία προσκάλεσε τους απανταχού κατατρεγμένους μουσουλμάνους να πάνε σ' αυτή να δουλέψουν, μόλις η Μέρκελ είδε ότι το πολιτικό κόστος αυτής της επιλογής γινόταν ασύμφορο έδωσε εντολή να κλείσουν τα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών γύρω μας με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες εδώ. Βρήκαν δηλαδή οι Γερμανοί τους χρήσιμους ηλίθιους Έλληνες πολιτικούς και παίζουν μπάλα. Φυσικά η Γερμανία κοιτά τα συμφέροντά της, και πολύ καλά κάνει. Εμείς όμως γιατί είμαστε τόσο βλαμμένοι και απαθείς; Οι πολιτικοί μας είναι φανερό τι ρόλο παίζουν, επομένως πρέπει ο απλός λαός κάποια στιγμή να βγει από τη νιρβάνα του και να αντιδράσει.

Αλλά δεν εισπράττουμε κοροϊδία και περιφρόνηση μόνο από τη Γερμανία. Χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έστειλε θερμή (υποτίθεται) επιστολή προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αρχικά η επιστολή εκθειάζει την ελληνική κυβέρνηση για το γεγονός της υπογραφής της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) κατά την οποία οι ΗΠΑ πήραν όλα όσα ήθελαν και ακόμη περισσότερα, ενώ η Ελλάδα εισέπραξε απλώς φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Και βέβαια πώς να μην είναι ευχαριστημένοι οι Αμερικανοί με τους ανίκανους και άσχετους υποτακτικούς που βρήκαν εδώ αφού απέκτησαν το δικαίωμα να αναπτύσσουν στρατιωτικές δυνάμεις τους οπουδήποτε επιθυμούν στην ελληνική επικράτεια (αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη το αποκαλεί κατ’ ευφημισμόν «αύξηση του αμερικανικού αποτυπώματος στην περιοχή») και σε αντάλλαγμα έστειλαν στην αεροπορική βάση Λάρισας ένα μη επανδρωμένο αερόχημά τους τύπου MQ-9 χωρίς οπλισμό για να το δούμε και να το καμαρώσουμε. Στην ελληνική στρατιωτική ηγεσία επετράπη να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες μπροστά από το αμερικανικό αερόχημα, και επίσης μας επετράπη να γράψουμε πάνω του με ελληνικά γράμματα τη φράση «Ος τα πανθ’ ορά» και να το αξιολογήσουμε αν μας κάνει και θέλουμε να το αγοράσουμε. Αφού λοιπόν «καζαντίσαμε με το μυαλό μας» που λέει και ο απλός λαός, οι Αμερικανοί θεώρησαν ότι έβγαλαν την όποια υποχρέωση είχαν απέναντί μας. Για χειροπιαστά και ουσιαστικά ανταλλάγματα της παρουσίας τους στην Ελλάδα, δεν έγινε ούτε κουβέντα. Αν γνωρίζει κανείς πόσο ακριβώς «ενοίκιο» εισέπραττε, εισπράττει και θα εισπράττει η Ελλάδα κάθε χρόνο από τη διάθεση της βάσης της Σούδας στους Αμερικανούς, ας μας ενημερώσει, διότι έχω την αμυδρά εντύπωση ότι αυτό είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό και αρκούμαστε στα χρήματα που αφήνουν στις ταβέρνες, στα ξενοδοχεία και στα μπαρ οι Αμερικανοί στρατιωτικοί.
Το πολύ ύποπτο και ανησυχητικό όμως είναι πως σε ένα σημείο της επιστολής του ο Πομπέο γράφει, αναφερόμενος προφανώς στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, πως «όσοι έχουν συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να αναζητούν λύσεις με ειρηνικά μέσα, και να αποφεύγουν κάθε πράξη ή διακήρυξη που θα μπορούσε να είναι προκλητική». Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν πείθομαι ότι ο Πομπέο θέλησε απλώς να μαλώσει ήπια την Τουρκία με αυτή του την επιστολή. Περισσότερο πιστεύω ότι οι Αμερικανοί κάτι «μυρίστηκαν» πως μαγειρεύεται στην Αθήνα μετά τα απανωτά χαστούκια που έφαγε αυτή τους τελευταίους μήνες, και θέλησαν με αυτή την επιστολή να προλάβουν μια αιφνιδιαστική ελληνική ενέργεια – φοβήθηκαν άραγε μια μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ εκ μέρους της Ελλάδας ή μια επέκταση των χωρικών μας υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια; Αν συνέβη κάτι τέτοιο, τότε οι Αμερικανοί «φίλοι» μας ενήργησαν εγκαίρως ώστε να μας κόψουν τα φτερά, και μας προειδοποίησαν εμμέσως πλην σαφώς πως δεν θα μας στηρίξουν αν αποφασίσουμε κάποια στιγμή να ασκήσουμε πλήρως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

freepen.gr
https://thesecretrealtruth.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...