Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Πούτιν σε ΗΠΑ: Πρώτα υπολογίστε ταχύτητα και βεληνεκές των ρωσικών όπλων και μετά δράστε

Η Ρωσία δεν θα είναι η πρώτη που θα αναπτύξει πυραύλους μέσου βεληνεκούς στην Ευρώπη, επιβεβαίωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ετήσια ομιλία του.

Προειδοποίησε, ωστόσο πως αν οι ΗΠΑ αναπτύξουν τέτοιους πυραύλους κοντά στη Ρωσία, η Μόσχα θα αναγκαστεί να αντιδράσει αναλόγως. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ρωσία δεν θα στοχεύσει μόνο τους χώρους εκτόξευσης πυραύλων που την απειλούν, αλλά και τους τόπους όπου λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με αυτούς τους πυραύλους.

Μάλιστα, κάλεσε τις ΗΠΑ να υπολογίσουν την ταχύτητα και το βεληνεκές των όπλων της Ρωσίας και μετά να δράσουν. Η απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν μονομερώς από τη συνθήκη INF είναι κρίσιμη, τόνισε ενώ υπογράμμισε πως η Ρωσία σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, δεν ανέπτυξε τεχνολογίες απαγορευμένες από τη συνθήκη.

«Η Ουάσιγκτον αποσύρθηκε με παραπλανητικό τρόπο» σημείωσε και ανέφερε πως θα ήταν πιο ειλικρινές να που πως απλά θέλουν να αποχωρήσουν όπως συνέβη με τη συνθήκη ABM και τον Τζορτζ Μπους.

Κατηγόρησε ακόμη τους Αμερικανούς πως παραβιάζουν τη συνθήκη INF, με «υπόγειους» τρόπους, αναπτύσσοντας βάσεις εκτόξευσης πυραύλων Tomahawk στην ανατολική Ευρώπη και χρησιμοποιώντας πυραύλους μέσου βεληνεκούς ως στόχους κατά τη διάρκεια δοκιμών αντιπυραυλικών συστημάτων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος αναγνώρισε ακόμη πως η παρούσα κατάσταση διεθνώς δεν επιτρέπει κλιμάκωση. Σχολίασε δε πως οι ΗΠΑ ήδη προσπάθησαν αλλά απέτυχαν να αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι της Ρωσίας αναπτύσσοντας αντι-πυραυλικές ικανότητες. Η Ρωσία απάντησε σε αυτές τις κινήσεις για να διατηρήσει την ικανότητα αποτροπής.


http://karfotiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...