Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Είναι αδύνατον να μετατρέψουμε τη γη σε παράδεισο, είναι όμως απαραίτητο να αποτρέψουμε να μετατραπεί σε κόλαση

Παύλος Πατριάρχης Σερβίας

σχόλιο Γ.Θ : Ας το κρατήσουμε στην καρδιά και στο μυαλό μας γιατί τα λόγια αυτά δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ...


Μην μιλάτε στους ανθρώπους για τον Θεό, αν δεν θέλουν να ακούσουν για Αυτόν. Ζήστε όπως ο Κύριος και οι ίδιοι θα σας ρωτήσουν για να μάθουν.

«Όταν μεγαλώνεις χωρίς γονείς, η αίσθηση του Επουράνιου Πατέρα γίνεται πιο έντονη.»

Δεν επιλέξαμε τη χώρα που γεννηθήκαμε, ούτε το λαό που μας γέννησε ούτε τον χρόνο που γεννηθήκαμε αλλά επιλέγουμε ένα πράγμα: να είμαστε άνθρωποι ή όχι.

Έργο μας είναι να προσπαθούμε να είμαστε πραγματικά άνθρωποι, ακόμα κι αν είστε σαν πρόβατα ανάμεσα στους λύκους … ένας άνθρωπος μπορεί και πρέπει να παραμείνει άνθρωπος μεταξύ των απ-ανθρώπων. Μπορεί να παραμείνει πρόβατο του Χριστού ανάμεσα στους λύκους…

Ο Θεός μας στέλνει έτσι ώστε να προσελκύσουμε τους λύκους με τη ζωή και την πίστη μας, ώστε, αν το επιθυμούν, να γίνουν κι αυτοί πρόβατα του Χριστού. Αλλά σε κάθε περίπτωση, το πιο σημαντικό είναι να μην γίνουμε λύκοι. Και αν πρέπει να πεθάνουμε, ας πεθάνουμε σαν άνθρωποι. Όσο πιο δύσκολες είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες κάποιος παραμένει άνθρωπος, τόσο υψηλότερος είναι ενώπιον του Θεού και των προγόνων του.

Πάντα και σε κάθε περίπτωση, ακόμα και στις πιο δύσκολες, θα πρέπει να έχετε κατά νου το ιερό δίδαγμα του Χριστού: «Όπως επιθυμείτε να σας φέρονται οι άλλοι άνθρωποι, έτσι να τους φέρεστε κι εσείς•» (Κατά Ματθαίον 7:12.).

Για μας ως χριστιανούς, η αμαρτία είναι η αιτία θανάτου και η αιτία όλων των κακών. Είμαστε δημιουργημένοι για να είμαστε αθάνατοι…

Η αιτία κάθε κακού βρίσκεται μέσα μας, να φοβάστε μόνο την αμαρτία, γιατί αυτή είναι που μας χωρίζει από το Θεό και την Βασιλεία των Ουρανών.

Είναι αδύνατον να μετατρέψουμε τη γη σε παράδεισο,
είναι όμως απαραίτητο να αποτρέψουμε να μετατραπεί σε κόλαση.

Όλα τακτοποιούνται αν μπορείτε να υπομένετε και να εμπιστεύεστε τον Θεό.

https://iconandlight.wordpress.com 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...