Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

…Θα δούμε πολλά άσχημα πράγματα… Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τα πράγματα τόσο σοβαρά


…….Θα δούμε πολλά άσχημα πράγματα. Μπήκε στο έθνος μας και ιδιαιτέρως στα παιδιά μας το μικρόβιο της απιστίας και αθείας. Από μικρά τα ποτίζουν με το αφιόνι αυτό.

Μαύρες ημέρες έρχονται, αδελφοί μου. Ποτέ άλλοτε δεν ήταν τα πράγματα τόσο σοβαρά. Έζησα ημέρες δύσκολες και πέρασα πολλές περιπέτειες, αλλά ποτέ άλλοτε δεν ανησύχησα τόσο πολύ όσο ανησυχώ τώρα. Έρχεται «θλίψις μεγάλη, οία ου γέγονεν απ΄ αρχής κόσμου» (Ματθ. 24,31).

Να είμεθα έτοιμοι όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, να πούμε ένα νέο ιστορικό «όχι». Το πρώτο «όχι» το είπαμε πάνω στα βουνά της Πίνδου. το δεύτερο ιστορικό «όχι» να βγει μέσα απ΄ την καρδιά της Ελλάδος μας. να μην αφήσουμε να προχωρήσουν οι άθεοι και οι άπιστοι. Έξω από κόμματα και κομματικές τοποθετήσεις ! Δεν είμεθα όργανα ουδενός κόμματος. είμεθα όργανα μόνο της Εκκλησίας και του Χριστού μας. και αυτά τα δύο κηρύττουμε και διασαλπίζουμε παντού όπου βρεθήκαμε επί πενήντα τώρα χρόνια, τελευταίως δε, γέρων πλέον επίσκοπος, εδώ στην ιερά μητρόπολη Φλωρίνης.

Εδώ σ΄ αυτή την ακρόπολη, σ΄ αυτό το μετερίζι θα σταθούμε και πάλι, αγαπητοί μου. Όλοι, γύρω από τον επίσκοπο, να δώσουμε τη μάχη χέρι με χέρι, στήθος με στήθος. Μείνετε πιστοί. Θα δώσουμε πνευματική μάχη. όχι με όπλα πυρηνικά ούτε με βόμβες νετρονίου. θα δώσουμε τη μάχη με όπλο τον τίμιο σταυρό. Δεν θα μπορέσουν ποτέ να ξεριζώσουν απ΄ τις καρδιές μας τον τίμιο σταυρό. Θα τον κρατήσουμε τον σταυρό ως κειμήλιο, ως θησαυρό, ως όαση, ως σύμβολο αθανάτων ιδεών. Έτσι θα προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Και, εις πείσμα των δαιμόνων της κολάσεως, θα σταθούμε και ως πρόσωπα και ως οικογένειες, και ως έθνος και ως κοινωνία. Τότε θα αισθανθούμε τη δύναμη που έχει το «εν τούτω νίκα» και θα ψάλουμε αό τα βάθη της ψυχής μας. «Τον σταυρόν σου προσκυνούμεν, Δέσποτα, και την αγίαν σου ανάστασιν δοξάζωμεν».

Και πέντε να μείνετε, και ένας να μείνεις, μή υποστείλεις τη σημαία της πίστεως. αμήν.

ΠΗΓΗ : ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΜΑΣ, Β΄ ΕΚΔ., «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ», ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2017, σ. 22 κ.ε.

tribonio.blogspot.com
https://simeiakairwn.wordpress.com 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...