Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Η ΛΑΧΤΑΡΑ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ

Ενώ σήμερα η ελληνική σημαία συχνά παραμερίζεται ακόμα και περιφρονείται, πριν από ένα αιώνα αυτή η σημαία κυμάτιζε ξανά στην Βασιλίδα και τίποτα δεν πρόδιδε την μεγάλη προδοσία που ακολούθησε από τους Δυτικούς συμμάχους και την καταστροφή του ελληνισμού της Ανατολής.
+Νίκος Χειλαδάκης

Έτος 1919. Η Κωνσταντινούπολη είναι υπό την κυριαρχία των συμμαχικών δυνάμεων της Ατάντ. Ανάμεσα τους και ένα ελληνικό απόσπασμα.
Η εντυπωσιακή μοναδική αυτή φωτογραφία που προβλήθηκε από ένα ανήσυχο Τούρκο, είναι από την αρχή του Γαλατά σε μια παράταξη των συμμαχικών δυνάμεων. Ο δρόμος που οδηγεί προς τα πάνω, προς την πλατεία Ταξίμ, είναι γεμάτος από ελληνικές σημαίες που κυματίζουν πάνω από τους παραταγμένους Εγγλέζους στρατιώτες.
Η συγκίνηση του ελληνικού στοιχείου της Πόλης είναι μεγάλη καθώς μετά από τόσους αιώνες η σημαία των Ελλήνων, η σημαία της Ρωμιοσύνης, κυματίζει ξανά στα άγια χώματα της Βασιλεύουσας.
Πόσο κράτησε το όνειρο αυτό ; Μόνο μέχρι την μικρασιατική καταστροφή το 1922. Η Ρωμιοσύνη όμως παρά τα τόσα βάσανα της παρέμεινε στην Πόλη.
Σήμερα, μετά από τόσα χρόνια από εκείνη την καταστροφή η Τουρκία τρίζει εκ θεμελίων. Έχει προφητευτεί ότι ένας τρελός ηγέτης της θα γίνει η αιτία του θανατηφόρου διαμελισμού της.!
Μήπως αυτός είναι ο σημερινός, ένας αλαζόνας και υπερφίαλος;


Στην επέτειο της Άλωσης σας προσκαλούμε σε μια εκδρομή μιας άλλης Κωνσταντινούπολης, μιας άλλης Αγιάς Σοφιάς, στο Εμπόριο Κοζάνης όπου υπάρχει το αντίγραφο της Μεγάλης Εκκλησίας της Του Θεού Σοφίας για να ενώσουμε τις προσευχές μας για την Πατρίδα μας και για να νιώσουμε αυτή την ιδιαίτερη μέρα την Αγιά Σοφιά και την Πόλη των Ονείρων μας.

Για κράτηση καλέστε στο 6983708014
Δείτε το πρόγραμμα του προσκυνήματος => ΕΔΩ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...