Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Η Δανία έχει "τεστ υπηκοότητας" για να... μη περνάει κανείς λαθρομετανάστης


Τα 2/3 αποτυγχάνουν

Είναι μάλλον το πιο δύσκολο και αυστηρό τεστ υπηκοότητας στην Ευρώπη καθώς τα 2/3 των υποψηφίων δεν καταφέρνουν να το περάσουν. Ο λόγος για την δανέζικη υπηκοότητα, η οποία δίνεται πολύ δύσκολα καθώς είναι γνωστό πως η χώρα ακολουθεί πολύ σκληρή στάση απέναντι στους ξένους.

Τα αποτελέσματα του φετινού τεστ, που ανακοινώθηκαν στις αρχές Ιουλίου είναι ενδεικτικά της στάσης αυτής, αφού μόλις τις 31,2% των υποψηφίων κατάφερε να περάσει και να κερδίσει το δικαίωμα να αποκαλείται Δανός υπήκοος και φυσικά να απολαμβάνει τα δικαιώματα που αυτό συνεπάγεται.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Local, μερικές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν φέτος ήταν «Ποιο έτος βγήκε στον κινηματογράφο η ταινία The Olsen Gang», (το 1968, αν και σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ούτε ο πρωταγωνιστής δεν μπορούσε να τη θυμηθεί), «ποια είναι η υπόθεση του μπαλέτου La Sylphide (1836)» και «τι συμβολίζει ένα πασχαλινό αυγό» (τη γονιμότητα).

Οι εξεταζόμενοι έπρεπε να απαντήσουν 32 σωστές ερωτήσεις, από σύνολο 40 ερωτήσεων μέσα σε 45 λεπτά. Όσοι πάντως δεν τα κατάφεραν έχουν τη δυνατότητα να επανεξεταστούν τον Δεκέμβριο.

http://karfotiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...