Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Κρατάει το Κάστρο! Oι μονές Δοχειαρίου και Ζωγράφου του Αγίου Όρους αρνήθηκαν την είσοδο στο σχισματικό Ουκρανό επίσκοπο και στη συνοδεία του...

 σχόλιο Γ.Θ : Μεταξύ άλλων και η αποκάλυψη για το τι έπραξε η θρυλική Σιμωνόπετρα με την σχισματική κουστωδία...Άλλες 2 μονές του Αγ. Όρους αρνήθηκαν να δεχθούν και να φιλοξενήσουν τον σχισματικό επίσκοπο και την αντιπροσωπεία της Νέας Ουκρανικής  Εκκλησίας" (the Orthodox Church of Ukraine, OCU). Προηγουμένως και η Ρώσικη Μονή του Αγ. Παντελεήμονα αρνήθηκε την φιλοξενία στην αντιπροσωπεία.

« Μια ομάδα εκπροσώπων της » Orthodox Church of Ukraine » υπό τον επίσκοπο Pavel Yuristy συνέχισε τις επισκέψεις σε μονές του Άθωνα την Κυριακή αλλά οι πόρτες έκλεισαν κατάμουτρα στους απρόσκλητους επισκέπτες » μια πηγή του Πατριαρχείου Μόσχας είπε στο Interfax.
Μια αντιπροσωπεία της »Orthodox Church of Ukraine » επισκέφθηκε τις μονές Ζωγράφου και Δοχειαρίου στις 10 Φλεβάρη αλλά οι μοναχοί δεν τους άφησαν εκεί, είπε. Η επίσκεψη στη Μονή Σιμωνόπετρας ήταν λίγοτερο αποτυχημένη για αυτούς. Τους επετράπη να έρθουν ν΄ασπαστούν τα ιερά λείψανα και αμέσως τους ζητήθηκε να φύγουν. Δεν τους επετράπει να παραμείνουν ούτε στην αυλή του μοναστηριού.

Ο σχισματικός επίσκοπος της νέας ουκρανικής »εκκλησίας » επισκέφθηκε αρκετά μοναστήρια : Ξενοφώντος, Παντοκράτορος, Νέα Εσφιγμένου και Βατοπέδι στο τέλος της εβδομάδας. Οι μοναχοί της ρώσικης μονής του Αγ. Παντελεήμονα αρνήθηκαν στον επισκέπτη να εισέλθει λέγοντάς του ανοιχτά πως δεν τον αναγνωρίζουν.
Μια συνάντηση της Ιεράς Κοινότητας αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Σε αυτήν οι εκπρόσωποι των 20 μονών του Άθωνα θα συζητήσουν το Ουκρανικό...

interfax 11/1/19
https://dimpenews.com

2 σχόλια:

  1. Στο δημιουργό του Ουκρανικού σχισματος (τον Βαρθολομαίο) θα την κλείσουν την πόρτα ή θα βάλουν μετανοία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τον αφήνουν να καταστρέφει την Ορθόδοξη Εκκλησία.Πρωτα το Κολυμπαρι τώρα αυτό να διχάσει έναν ολόκληρο λαό γιατί;Υπάρχουν κανόνες αυτός(Βαρθολομαίος) γιατί κάνει ότι θέλει τι νομίζει ότι είναι η Εκκλησία το μαγαζί το πατέρα του.Οι Ιεράρχες γιατι δεν λένε τίποτα.Τώρα θα διαλύσει κ το Άγιον Όρος.Εφόσον δεν μιλάει κάνεις για κακη του τύχη θα μιλήσει ο Ίδιος Ό Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...