Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019

Προσοχή! Σχέδιο διαστρέβλωσης των προφητειών

Ρακοβαλή Αθανάσιου

Αφελείς συμπεριφορές και διαδόσεις φημών.

Κοντά στο 1992 κυκλοφόρησε η φήμη ότι θα ξεκινήσει ένας μεγάλος πόλεμος, στον οποίο θα μπλεχτεί και η Ελλάδα, γιατί τότε έπεφταν δύο πασχαλιές μαζί, όπως είχε προφητέψει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Πράγματι τότε συνέπιπταν ημερολογιακά δύο μεγάλες γιορτές μαζί, το Πάσχα και ο Ευαγγελισμός και αυτό θεωρήθηκε από κάποιους σαν ερμηνεία της προφητείας του αγίου. Η φήμη διανθιζόταν και με άλλες λεπτομέρειες… Στο Άγιον Όρος Χριστιανοί (μοναχοί και λαϊκοί) αναμετέδιδαν την φήμη με κάποιο δισταγμό και επιφύλαξη, άλλοι βρίσκονταν σε μια κατάσταση διέγερσης και αναμετέδιδαν την φήμη σαν σίγουρο γεγονός και κάποιοι άλλοι δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα και τα θεωρούσαν όλα αυτά ανοησίες. Τα πράγματα δικαίωσαν τους τελευταίους.

Λίγο πριν το 2004 κυκλοφορούσε η φήμη ότι δεν θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα, γιατί θα ξεσπάσει πόλεμος. Πάλι εμφανίσθηκαν οι τρεις παρά πάνω κατηγορίες ανθρώπων. Μερικοί μάλιστα αγόραζαν και τρόφιμα…Πάλι τα πράγματα απέδειξαν ότι η φήμη ήταν μία σαπουνόφουσκα. Αυτές είναι δύο από αρκετές άλλες φήμες μικρότερης έκτασης που έφτασαν στα αυτιά μου.

Τι συμβαίνει;…Υπάρχουν κάποιοι χριστιανοί (μοναχοί, ιερείς και λαϊκοί) που έχουν ευλάβεια ανακατεμένη με βλάβη, όπως έλεγε χαριτολογώντας ο όσιος Παΐσιος, που παριστάνουν τους χαρισματικούς, ενώ δεν είναι. Επιθυμούν τον θαυμασμό και τον σεβασμό του πλήθους, γι’ αυτό αναμεταδίδουν αυτές τις φήμες σαν βεβαιότητες, έστω και αν γνωρίζουν υποσυνείδητα ότι αυτό το παιχνίδι έχει ημερομηνία λήξης. Περιπαίζονται από την ματαιοδοξία. Δεν μπορούν να αντιληφθούν τη ζημιά που προκαλούν στο κύρος της Εκκλησίας και στους αδύναμους στην πίστη.

Κοντά σ’ αυτούς υπάρχει και μία κατηγορία ανθρώπων που αρέσκονται να ακούν και να πιστεύουν τέτοιες φήμες χωρίς να εξετάζουν την εγκυρότητα της πηγής που τις διαδίδει, χωρίς να κοσκινίζουν τα πράγματα, χωρίς να βάλουν την απλή λογική να δουλέψει. Προφανώς μια τέτοια φήμη τους δημιουργεί μια ψυχική διέγερση που τους ευχαριστεί, κάνει την ζωή τους πιο συναρπαστική και έρχεται να καλύψει κάποια ψυχολογικά κενά. Από που αλλού μπορεί να πηγάζει αυτή η ανώριμη συμπεριφορά; Έτσι κάπως εξηγούσα τότε τα πράγματα για αρκετά χρόνια.

Πριν από τα Χριστούγεννα του 2008 κυκλοφόρησε μια άλλη φήμη, εξαιρετικά επείγουσα.! Έλεγε ότι θα γίνει πόλεμος μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Μέσα στον Ιανουάριο του 2009. Καλούσαν τον κόσμο να πάρει τρόφιμα και κάποια χρήματα για να αντιμετωπίσει την δύσκολη κατάσταση, που θα δημιουργηθεί και θα διαρκέσει γύρω στους τρεις με έξι μήνες. Την φήμη την αναμετέδιδαν κάποιοι λαϊκοί αλλά και μοναχές. Αυτή την φορά κατονόμαζαν και την πηγή. Υποτίθεται ότι ήταν ο γέροντας Εφραίμ από την Αμερική. Επειδή ό γέροντας ήταν γνωστός και σεβαστός και είχε μεγάλο κύρος, η φήμη εξαπλώθηκε πολύ, σ’ όλη την Ελλάδα. Έφτασε να κυκλοφορεί ευρέως και στο διαδίκτυο. Πολλοί άνθρωποι συμμορφώθηκαν προς τις οδηγίες. Ευτυχώς υπήρξαν και αυτοί που δεν παρασύρθηκαν από το γενικό κλίμα. Πέρασαν οι μέρες και δεν έγινε τίποτε. Η φήμη για μία ακόμη φορά έπεσε στο κενό. Ο ‘Συναγερμός χτύπησε λάθος.’ !!!

Δύο με τρεις μήνες μετά ο γέροντας Εφραίμ έκπληκτος έβγαλε μία ανακοίνωση από την Αμερική και δήλωσε ότι αυτός ποτέ δεν είχε πει τέτοια πράγματα. Κάποιοι είχαν παραφουσκώσει και παρερμηνεύσει τα λόγια του η -ακόμη χειρότερα- ξεκίνησαν χωρίς καν αφορμή; Το όνομα του π. Εφραίμ είχε δυσφημισθεί σε ευρεία κλίμακα.!

Τι είχε συμβεί; Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είχαν δώσει βάση στο όνομα του γέροντος Εφραίμ ένοιωθαν τώρα εξαπατημένοι και γελοιοποιημένοι. Το κύρος του γέροντος είχε δεχθεί ισχυρό πλήγμα, η πίστη των αδύνατων στην Εκκλησία και στους Αγίους της είχε κλονισθεί. Και οι εχθροί της Εκκλησίας χαίρονταν που είχε -κατ’ αυτούς- αποδειχθεί περίτρανα η χαζομάρα και η συμλεγματικότητα των Χριστιανών, που πιστεύουν σε Αγίους χαρισματούχους γέροντες και στις προφητείες τους. Κερδισμένοι βγήκαν οι εχθροί της Εκκλησίας και ό διάβολος.

Το ίδιο ακριβώς διάστημα έπαιζε και ένα άλλο σενάριο, που αφορούσε τον άγιο Παΐσιο, και συνδυαζόταν με το σενάριο που προσπαθούσαν να το αποδώσουν στον π. Εφραίμ.Η αλήθεια.

Είναι γεγονός ότι ο γέροντας Παΐσιος είχε πει, ότι θα φέρει ο Θεός έτσι τα συμφέροντα των μεγάλων και στο τέλος θα μας δώσουν την Πόλη. Θα πολεμούν μεταξύ τους και στο τέλος θα πουν σαν συμβιβαστική λύση: Την Πόλη ούτε εμείς, ούτε εσείς θα την πάρετε. Θα την δώσουμε στους Έλληνες. Αυτά τα λόγια τα έχω ακούσει και εγώ με τα αυτιά μου και γνωρίζω ότι τα έχει πει και σε πολλούς άλλους. Μάλιστα είπε σε κάποιον νεαρό άνδρα που τον επισκεπτόταν για πρώτη φορά, εσύ θα μπεις σημαιοφόρος στη Πόλη. Αποδείχθηκε ότι ο νέος αυτός ήταν αξιωματικός του Ελληνικού στρατού. Αυτή την ιστορία την γνωρίζουμε εδώ και πολλά χρόνια και είναι αληθινή πέρα ως πέρα.

Η μέθοδος αποδόμησης της αλήθειας.

Δεκαπέντε χρόνια μετά την κοίμηση του αγίου Παϊσιου, άκουσα αυτή την ιστορία διανθισμένη με κάποιες λεπτομέρειες, που εγώ τις άκουγα για πρώτη φορά και όσους από τους κοντινούς μαθητές του γέροντα ρώτησα και αυτοί δεν τις γνώριζαν. Αυτό το γεγονός με παραξένεψε πολύ. Πως γίνεται και οι κοντινοί του π. Παϊσίου δεν τα γνώριζαν και τα γνώριζαν κάποιοι άλλοι;

Οι λεπτομέρειες που κόλλησαν κοντά στον αληθινό πυρήνα της ιστορίας είναι οι εξής: α) Το όνομα αυτού του αξιωματικού και β) ότι αποστρατευόταν την άνοιξη του 2009. Αυτό αμέσως έδινε ένα δραματικό χρονικό προσδιορισμό, ότι αυτή η προφητεία θα έπρεπε να εκπληρωθεί την άνοιξη του 2009.!!! Aπό την εποχή του Γκέμπελ (υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ) είναι γνωστή αυτή η μέθοδος διαστρέβλωσης και συκοφάντησης της αλήθειας. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο έντονα αντιδρούσε ό όσιος, όταν κάποιοι προσπαθούσαν να κάνουν τέτοιους ακριβείς χρονικούς προσδιορισμούς. Να όμως που τώρα γινόταν αυτό ακριβώς που αντιπαθούσε ο άγιος … Ιεχωβάδες θα γίνουμε;…

Η άνοιξη ήρθε και πέρασε, ο αξιωματικός αποστρατεύθηκε, πόλεμος δεν έγινε, την Πόλη δεν μας την δώσανε. Έτσι με την βοήθεια αυτών των λεπτομερειών που κόλλησαν στον αληθινό πυρήνα των προφητειών του αγίου Παϊσίου, κατόρθωσαν να τον βγάλουν ψεύτη και αναξιόπιστο στα μάτια των ανθρώπων που δεν τον γνώρισαν και που δεν γνωρίζουν τα πράγματα από κοντά. Προσπαθούν δηλαδή να κτυπήσουν το κύρος και την επιρροή που έχει ό όσιος Παΐσιος στους ευρύτερους ελληνικούς και ορθοδόξους χριστιανούς κύκλους.

Προπαγάνδα !

Μάλιστα για να γίνει το κακό πιο αποτελεσματικό, το ίδιο διάστημα άρχισαν να κυκλοφορούν μια γελοία ιστορία για τρεις επιστολές που δήθεν έγραψε ο άγιος Παΐσιος και τις εμπιστεύθηκε σε ένα άγνωστο πρόσωπο με την οδηγία να τις παραδώσει τόσα χρόνια μετά τον θάνατο του, στον πρόεδρο της Ρωσίας, στον Έλληνα πρωθυπουργό και στον αρχηγό του ελληνικού στρατού. Και αυτό πολύ παράξενο!!. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα κανένας από τους γνωστούς του γέροντα να μην γνωρίζει τίποτε; Ποιοί είναι αυτοί οι άγνωστοι που κυκλοφόρησαν αυτή την γελοία και προβοκατόρικη ιστορία με τις επιστολές: Τι ρόλο παίζουν; Που αποσκοπούν; Αυτό συνδυάσθηκε και με το δήθεν σενάριο του π. Εφραίμ και κυκλοφορούσαν μαζί ευρέως στο διαδίκτυο και παρέσυραν πολλούς ευλαβείς μεν, αφελείς δε, που είχαν εμπιστοσύνη στους δύο γεροντάδες. Δυστυχώς υπήρχαν και μερικοί χριστιανοί, που είχαν πολλή ευλάβεια μαζί με λίγη βλάβη, που αναπαρήγαγαν αυτές τις ύποπτες ιστορίες με περισσή ελαφρότητα, αφέλεια και ζήλο.

Πονηροί πράκτορες

Ποιοι άλλοι, εκτός των αφελών χριστιανών, είναι που βάζουν σε κίνηση αυτό τον τροχό των διαδόσεων σε τόσο πλατιά κλίμακα; Ποιοι έχουν τέτοιες επικοινωνιακές δυνατότητες;..

Από α) την μέθοδο και τον τρόπο διάδοσης, β) από το γεγονός ότι κατόρθωσαν να διαδώσουν τόσο πλατιά τα ψέματά τους, μήπως μπορούμε να συμπεράνουμε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι το σχεδιασμένο και καλά οργανωμένο; Αν σκεφτούμε δε, ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή όπου η Εκκλησία πολεμείται συστηματικά, ότι υπάρχει σε εξέλιξη μία πολιτική αποχριστιανικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, μπορούμε να σκεφτούμε ότι όλα αυτά είναι ‘βούτυρο στην φέτα’ ενός ευρύτερου σχεδίου επεξεργασμένου από πληρωμένους ψυχολόγους, επαγγελματίες συκοφάντες, πληρωμένους καθοδηγητές γνώμης, πράκτορες που εκμεταλλεύονται την ανοησία και τις προβληματικές προσωπικότητες κάποιων χριστιανών για να πλήξουν το κύρος των Αγίων και της Εκκλησίας.

Ας μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας την αφέλεια και την ανοησία. Ας σταθούμε με φόβο και προσοχή. Ας γίνουμε φρόνιμοι ως οι όφεις και ακέραιοι ως αι περιστεραί, γιατί -όπως έλεγε ο μακαριστός άγιος γέροντας Παΐσιος- ζούμε στον καιρό του Αντιχρίστου και κοιμόμαστε με τα τσαρούχια. Ας ελέγχουμε πολύ καλά τις πηγές μας όταν πρόκειται για τόσο σοβαρά πράγματα και πρόσωπα. Ας μην προσθέτουμε ή αφαιρούμε το παραμικρό πάνω στα προφητικά λόγια των συγχρόνων αγίων μας.

8 σχόλια:

 1. Με τέτοια οικουμενιατική αποστασία όχι μόνο δεν θα μας δώσουν την Πόλη, αλλά θα μας πάρουν ο,τι έχουμε και δεν έχουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Aδελφε,
  εσεις οι Παλαιοημερολογιτες που ανακαλυπτετε παντου "οικουμενιστική" και "αποστασία"
  θα ελεγα να προσεχετε περισσοτερο την πλανη σας...

  Το ημερολογιο δεν ειναι θεμα Σωτηριολογικο.... σας τα εχουνε πει πολλοι αξιοι Ιεραρχες αυτο, αλλα εσεις συνεχιζετε το χαβα σας....

  Η αποστασια δεν εχει ερθει ακομα, οσο και εαν δεν σας βολευει αυτο, εκτος και.... εαν βαφτιζετε "αποστατες" οσους δεν ανηκουν εις τας ταξεις σας... Εχομε αναφερω απλα και μονο για παραδειγμα τον Σεβ. Σεραφειμ Πειραιως, αραγε τολματε να τον αποκαλειτε οτι ανηκει εις την... κατ εσας "αποστασια" ???

  Μαζεψατε εκεινο τον μοναχο (ονομα δεν γραφω) που ελεγε προς πασαν κατευθυνσιν
  οτι ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος θα ελθει την Δευτερα Παρουσια Του εις το Πασχα του 2018
  ή ακομα ???

  Πρωτα να δεχτειτε την Αγιοκαταταξη του Αγιου Παισιου του Αγιοριτου,
  ( και Πορφυριου Καυσοκαλυβιτου, και εγκαταλειψατε την εναντιον του Αγιου Πνευματος αποψιν σας οτι "μετα τον Αγιο Νεκταριο Αιγινης, ουδεις Αγιος" ) τον οποιον λοιδωρειτε γα τους λογους που γραφετε στο περιοδικο σας "Βοανεργες" και μετα, θα δουμε και τις Προφητειες....

  Εμενα, Ιερεας Εξωμολογος μου το ειπε μεσα εις τον Ναο, οτι το ειπε ο Αγιος Παισιος ο Αγιοριτης σε ενα Μονιμο των Τεθωρακισμενων :
  "ΝΑΙ, ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΑΣΙΛΗ, ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΜΑ" !!!

  Εγω, "ειπα και ελαλησα και αμαρτιαν ουκ εχω",
  και για οτι πληκτρολογω θα δωσω λογο εις το Θεο, οπως ολοι μας...

  Εαν καπιους τους συμφερει να νομιζουνε οτι ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος εχει εγκαταλειψει την χωρα που Τον σεβεται, Τον δοξαζει, και Τον παρακαλαει 24/7,
  ή οτι ο Παρακλητος, το Πνευμα το Αγιον, δεν αναδεικνυει πλεον Αγιους,
  ειναι πολυ γελασμενοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος13 Φεβρουαρίου 2019 - 11:16 π.μ.

   Ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει οικουμενιστική αποστασία. Ηθική αποστασία από τις εντολές του Ευαγγελίου βλέπετε ή δεν βλέπετε ? Κατά κόρον και υπέρ κόρον μοιχεία δεν υπάρχει ? Τεράστια προβολή της ανωμαλίας δεν υπάρχει ?

   Δείτε και στο παρακάτω Link ένα μικρό παράδειγμα από τα "ορθόδοξα" "χριστιανόπουλα" της Ελλάδος :

   https://www.katanixis.gr/2019/02/party.html?m=1

   ΥΓ: Αν θέλετε να ζείτε με το όνειρο ότι θα πάρουμε την Πόλη, προσωπικά δεν θα σας το στερήσω. Όπως αναπαύεστε.

   Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ,ΠΡΩΤΟΝ.
   ΔΕΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ,ΔΕΥΤΕΡΟΝ.
   ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ,
   ΕΥΣΠΛΑΓΧΝΙΑ ΚΑΙ ''ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ''ΤΡΙΤΟΝ.
   ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
   ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ''Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ
   ΚΑΙ Ο ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ''ΤΕΤΑΡΤΟΝ.
   Καλλ

   Διαγραφή
  3. Ανώνυμος 14 Φεβρουαρίου 2019 - 11:09 μ.μ.

   Ανεξάρτητα από τις προσωπικές σας κρίσεις, σας προκαλώ και σας προσκαλώ να διαβάσετε την Παλαιά Διαθήκη για να δείτε ποια ακριβώς ήταν η μοίρα του τότε περιούσιου λαού όταν αποστατούσε σε ηθικό και δογματικό επίπεδο !

   Εκτός αν νομίζετε ότι ο Ελληνικός περιούσιος λαός μπορεί να κάνει ό,τι του γουστάρει χωρίς συνέπειες. Τότε αλλάζει το πράγμα...

   ΥΓ: Όταν μετανοήσει και κλάψει ο Ελληνικός λαός για την αποστασία του (ηθική και δογματική), ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα γίνουν αυτά που ελπίζετε.

   Διαγραφή
 3. Τα γεγονοτα θα γινουν απροσμενα, οταν δεν θα εχουμε αποθηκευσει τιποτα, ακριβως για να φανει η πιστη μας και η αντοχη μας καθως και η ....εκπαιδευση μας (τιμωρια μας).
  Αλλιως πως θα ξεχωρισει η ηρα απο το σταρι;
  Πνευματικα ομως πρεπει να ειμαστε ετοιμοι καθε μερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όσοι περιμένουμε μόνον τα γεγονότα και πάλι τα γεγονότα και αντε παλι με τα γεγονότα και αφήνουμε τήν μπροσωπική μας προσοχή καί μετάνοια αλλά και τόν ίδιο τόν Χριστό μας στήν άκρη, εμπόδια μονον φέρνουμε στό σχέδιο τού Θεού καί διωχνουμε μακρυά αυτά τά ίδια τα "γεγονότα".
  Άς επικεντρωθούμε λοιπόν στήν ουσία πού είναι η στροφή μας πρός τόν Θεό μέ ταπείνωση καί απλότητα και άς αφήσουμε τήν αγαθή Του πρόνοια να φροντίσει γιά όλα τά άλλα.
  Και τότε, καί οι Άγιοί μας θα επαληθευτούν και θα "αναπαυθούν".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγχαρητήρια γι αυτή την ανάρτηση!!!
  Σάς ευχαριστούμε ΠΟΛΥ!

  https://diodotos-k-t.blogspot.com/2019/02/blog-post_17.html#more

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...