Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Sukhoi 27 στέλνει Νατοϊκό F-15C πίσω στο κοτέτσι του

Συγκλονιστικό βίντεο με αναχαίτιση πάνω από την Βαλτική


Βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται ρωσικό μαχητικό τύπου Su-27P να αναχαιτίζει αμερικανικό μαχητικό F-15C πάνω από τη Βαλτική θάλασσα δημοσιεύτηκε σε λογαριασμό Instagram Ρώσου πιλότου που έχει αποστρατευτεί.

Στο βίντεο που αναδημοσιεύτηκε από τον στρατιωτικό αναλυτή Babak Taghvaee φαίνεται το ρωσικό μαχητικό να ίπταται πολύ κοντά στο αμερικανικό μαχητικό πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς αναγκάζοντας το F-15 να απομακρυνθεί για να αποφύγει τη σύγκρουση με το ρωσικό αεροσκάφος.

Όπως φαίνεται στο βίντεο το ρωσικό μαχητικό πλησίασε πολύ κοντά το αμερικανικό και με ένα ξαφνικό ελιγμό προς το F-15 αναγκάζει τον Αμερικανό πιλότο να απομακρυνθεί με το ρωσικό μαχητικό να τον ακολουθεί.

Σύμφωνα με τον Babak Taghvaee το ρωσικό μαχητικό είναι τύπου Su-27P το οποίο ανήκει στο 689ο Σμήνος που επιχειρεί από την αεροπορική βάση Chkalovsk στο θύλακα του Καλίνινγκραντ στην Βαλτική θάλασσα. Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται η ακριβής περιοχή και ημερομηνία όπου το περιστατικό έλαβε χώρα.

Το αμερικανικό μαχητικό F-15C που ενεπλάκη στο περιστατικό ανήκει στο 493ο Σμήνος της Αεροπορίας των ΗΠΑ το οποίο είχε αναπτυχτεί στην Βαλτική θάλασσα στο πλαίσιο της αποστολής εναέριας αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ στην περιοχή αυτή. 




Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...