Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Su-57: Νέα «πλούσια» σύμβαση θέλει η Ρωσία για τα stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς

Έπειτα από τις πληροφορίες για το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς της Ρωσίας, Su-57 και την τρομερή αναβάθμισή του που θα το κάνει “stealth στο τετράγωνο”, σε μια προσπάθεια να “ξεφύγει” από τους κύριους ανταγωνιστές του, τα αμερικανικά μαχητικά F-22 και F-35, η Ρωσία θέλει ακόμα μεγαλύτερο αριθμό αυτών των πανίσχυρων αεροσκαφών.

Παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές κυρώσει έχουν πλήξει οικονομικούς τομείς της Ρωσίας, από ότι φαίνεται η αμυντική της βιομηχανία και παραγωγή είναι απτόητη, με τον Ρώσο Πρόεδρο όχι μόνο να βλέπει αναβάθμιση παλαιότερων οπλικών συστημάτων αλλά και την κατασκευή και δημιουργία νέων.



Γ’ αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν ακόμα περισσότερα Su-57 από όσα ήταν προγραμματισμένα.

Ειδικότερα, η δεύτερη σύμβαση για την κατασκευή 13 stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς Su-57 για τις ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις θα υπογραφεί το προσεχές έτος, σύμφωνα με πηγή της ρωσικής αεροπορικής βιομηχανίας.

«Το 2020, σχεδιάζουμε να υπογράψουμε τη δεύτερη σύμβαση για την κατασκευή και την παράδοση 13 μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-57, μερικά από αυτά εξοπλισμένα με κινητήρες δευτέρου σταδίου», δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας πως «το προκαταρκτικό χρονοδιάγραμμα για τη νέα σύμβαση είναι πέντε χρόνια.»

Η πρώτη σύμβαση προβλέπει την παράδοση δύο αεροσκαφών πέμπτης γενιάς Su-57 εντός του 2019 – 2020.



Όπως ανέφερε η πηγή χαρακτηριστικά, «σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπογράφηκε το 2018, ένα stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς τύπου Su-57 με κινητήρες πρώτου σταδίου θα παραδοθεί στις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις φέτος, ενώ το δεύτερο αεροσκάφος που θα διαθέτει το ίδιο είδος κινητήρα, το 2020.»

Η κατασκευαστική εταιρεία του αεροσκάφους, η United Aircraft Corporation, απέφυγε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση αυτήν δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, αναφορικά με τις επιδόσεις και την εξέλιξη στην κατασκευή και ανάπτυξη του τρομερού αυτού μαχητικού.

Και αυτό γιατί, ήδη πριν από λίγες ημέρες, πηγές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, πως το stealth μαχητικό Su-57 θα υποστεί μια εξαιρετική αναβάθμιση σε ότι έχει να κάνει με τον “stealth” χαρακτήρα του και το γεγονός ότι θα γίνει ακόμα περισσότερο “αόρατο” στα εχθρικά ραντάρ.



Το Su-57 είναι ένας μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς που έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει όλους τους τύπους στόχων σε μικρές αλλά και μακρινές αποστάσεις στον αέρα, εντός εχθρικού εδάφους, καθώς επίσης μπορεί να πλήξει και στόχους στη θάλασσα, ξεπερνώντας τις δυνατότητες της αεροπορικής άμυνας του εχθρού.

Σε σύγκριση με τους προκατόχους του, το Su-57 συνδυάζει τις λειτουργίες ενός επιθετικού αεροσκάφους και ενός μαχητικού αεροσκάφους, ενώ η χρήση σύνθετων υλικών και τεχνολογιών καινοτομίας αλλά και η αεροδυναμική διαμόρφωση διασφαλίζει τα “stealth χαρακτηριστικά του από τον εχθρό και τα ραντάρ του, ενώ έχει δοκιμαστεί επιτυχώς και στην Συρία.

Onalert.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...