Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Εβραϊκή χολή: «Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα προέρχεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία»

H προκλητική πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ίριτ Μπεν-Αμπα, κατηγόρησε την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία για προώθηση αντισημιτισμού στη χώρα.
Η Μπεν-Αμπα προέβαλε τις αξιώσεις αυτές την Κυριακή μιλώντας σε μια τελετή για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, μόλις δύο ημέρες μετά την φθορά ενός μνημείου που θυμίζει τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Τόλμησε και κάλεσε την Ορθόδοξη Εκκλησία και όλους τους πολίτες να καταδικάσουν τη βεβήλωση νομίζοντας ότι απευθύνεται στους ελληνόφωνους πολιτικούς και σημείωσε ότι πιστεύει ότι το περιστατικό τροφοδοτήθηκε από την υπερβολική ακροδεξιά οργή για τους προδότες που συμφώνησαν με την αλλαγή ονόματος των Σκοπίων.

Παρά το γεγονός ότι η διαμάχη αυτή δεν έχει καμία σχέση με τους Εβραίους, η Μπεν-Άμπα είπε: «Ο θυμός των φασιστικών και ακροδεξιών στοιχείων βγαίνει και έχει προφανώς εξωτερικευθεί στους εβραϊκούς τόπους της βόρειας Ελλάδας».

Σημείωσε ότι υπήρξαν 15 περιστατικά αντισημιτισμού πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο βανδαλίστηκε τέσσερις φορές, καθώς και περιστατικά στην Αθήνα. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε πολυάριθμες εκδηλώσεις αντισημιτισμού ανεξέλεγκτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα.

«Πρέπει να δούμε καταδίκες από το ελληνορθόδοξο κατεστημένο, το οποίο είναι πάντα σιωπηλό», είπε οι εβραία.

Μετά την αισχρή ομιλία της, ισραηλινά μέσα ανέφεραν πως η Ben-Abba περιέγραψε ορισμένους Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος ως «τόσο μολυσματικούς και αντισημιτικούς».

«Ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα προέρχεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία», ισχυρίστηκε η αναιδέστατη εβραία.

Εξήγησε ότι η ελληνική εκκλησία δεν υπέστη μεταρρύθμιση όπως η καθολική και επομένως συνεχίζει να υιοθετεί αντιεβραϊκά συναισθήματα.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...