Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Στις 20 Ιανουαρίου θα αναμετρηθούμε όλοι με την ιστορία, θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι

Θα δούμε αν είμαστε οι Έλληνες που γνώρισε η ιστορία ή αν αποτελούμε την ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ
 
σχόλιο Γ.Θ : Αμ΄ έπος αμ΄ έργον. Τώρα θα φανεί αν είμαστε Πατριώτες στα λόγια ή στα έργα...

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*


Σε τρεις ημέρες, στις 20 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, την οποία η κυβέρνηση προετοιμάζει να φέρει στη βουλή. Στις 20 Ιανουαρίου θα αναμετρηθούμε όλοι με την ιστορία, θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι. Θα δούμε αν είμαστε οι Έλληνες που γνώρισε η ιστορία ή αν αποτελούμε την ΝΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

Ο Παύλος Μελάς είχε πει ότι “Η Μακεδονία είναι οι πνεύμονες όλης της Ελλάδος και άνευ αυτών η λοιπή Ελλάς δεν δύναται να ζήση”. Παραδίδοντας το όνομα της Μακεδονίας τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η Μακεδονία και κατ’ επέκτασιν η Ελλάς.

Οι συνέπειες για τον ελληνισμό από την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας θα είναι καταστρεπτικότερες από αυτές που προέκυψαν από την καταστροφή της Σμύρνης. Το πλήγμα για τον ελληνισμό θα είναι τεράστιο. Δεν είμαστε ικανοί να αποτρέψουμε αυτή την καταστροφή; Τότε δεν είμαστε άξια τέκνα των Ελλήνων. Τι σχέση έχει με εμάς ο Λεωνίδας που οικειοθελώς θυσιάστηκε στις Θερμοπύλες; Τι σχέση έχει με εμάς ο Κολοκοτρώνης και οι υπόλοιποι Ήρωες που θυσιάστηκαν για την Ελλάδα; Μήπως από ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε μετατραπεί σε ψοφοδεή ανθρωπάκια; Εάν ναι, τότε καλύτερα να πάψουμε να υπάρχουμε. Να μην μολύνουμε με την παρουσία μας την ένδοξη ιστορία αλλά και την γη της Ελλάδος. Η γενιά μας θα αποτελέσει την ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ; Θα παραδώσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς χωρίς ούτε καν πόλεμο; Σε καιρό ειρήνης και υπογράφοντας μία Συμφωνία παραδίδουμε την ιστορία μας, παραδίδουμε τα ιερά και τα όσιά μας και συνεχίζουμε να αναπνέουμε; Συνεχίζουμε να ζούμε; “Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή” έλεγαν οι Έλληνες το 1821 και εμείς τι λέμε; “Καλύτερα να ζήσουμε μια παθητική και φοβισμένη ζωή παρά να διαφυλάξουμε τα ιερά και τα όσιά μας”;

Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος είχε πει ότι “Μόνον ιδέες όπως η Ελλάς και η Ελευθερία, είναι δυνατόν να συνδέουν την ματαιότητα με το αιώνιο”. Και εμείς πουλάμε την Ελλάδα, πουλάμε και την Ελευθερία. Τόσο χαμηλά έχουμε πέσει;

Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ας αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση όπως οι ένδοξοι πρόγονοί μας. Ας ενωθούμε την ύστατη ώρα και ας περάσουμε στην αντεπίθεση. Σε αυτό το συλλαλητήριο ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. Αριστεροί, Κεντρώοι, Δεξιοί, όλοι μαζί να διαφυλάξουμε την πατρίδα μας από την συμμορία των προθύμων, από τους Εφιάλτες, από αυτούς που στης ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΚΑΘΙΣΑΝ προκειμένου να προδώσουν την πατρίδα μας, να την πουλήσουν.

Στις 20 Ιανουαρίου ας κινηθούμε προς την πλατεία Συντάγματος σιγοψιθυρίζοντας τους στίχους του εθνικού μας ύμνου: “Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!” αποφασισμένοι να δώσουμε την ζωή μας για την Ελλάδα και την Ελευθερία. Αποφασισμένοι να εγκαταλείψουμε την ματαιότητα χάριν του αιώνιου.

*Ο Ιωάννης Αμπατζόγλου είναι Ακτινοφυσικός Ιατρικής, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Τμήματος Ιατρικής Φυσικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Συμμετείχε στις διαμαρτυρίες στο Πισοδέρι στις 17 Ιουνίου 2018 τη στιγμή κατά την οποία στις Πρέσπες παραδίδονταν το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ήταν αυτός που βιντεοσκόπησε με το κινητό του τον αιμόφυρτο διαδηλωτή ο οποίος τυλιγμένος με την αιματοβαμμένη σημαία των Μακεδονικών Συνταγμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγινε viral και ευαισθητοποίησε την Ελληνική και Διεθνή κοινή γνώμη. Έχει δημιουργήσει ομάδα στο Facebook με τίτλο «Πισοδέρι 2018 Επιτροπή Αγώνα».

E-mail: abadzoglou@yahoo.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...