Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

π. Ευάγγελος Παπανικολάου: αν έπρεπε να γίνει μία Σύνοδος, αυτή θα έπρεπε να γίνει για να απαγορεύσει όλα τα χρήματα που έχουν σχέση με την Εκκλησία


Άκρως επίκαιρο απόσπασμα ομιλίας του π. Ευάγγελου Παπανικολάου για τον Παράδεισο και την Κόλαση.

… Ακούστε τώρα τί είναι η Καθολική «εκκλησία». Έχει ένα τεφτέρι ο παπάς και λέει, πως σε λένε εσένα; Καλλιόπη. Πλήρωσες την συμμετοχή σου; Όχι. Δεν κοινωνάς. Φεύγα. Πώς σε λένε; Χριστίνα….

Αυτό που σας λέω είναι αλήθεια. Είναι συνδρομητικές «εκκλησίες». Ομολογίες, αλλά το λένε «εκκλησίες» γιατί μαζεύονται.

Έχει καμία σχέση αυτό με τον Χριστό; Έχει καμία σχέση; Όχι ότι και εδώ με τις βαπτίσεις και τους γάμους…. γιατί είπε και ο κύριος Παπαδόπουλος τα διάφορα θέματα, ότι αφήνουμε ακατήχητους τους ανθρώπους αλλά τα λεφτά τα παίρνουμε.

Κι αν έπρεπε να γίνει μία Σύνοδος, αυτή η Σύνοδος να γίνει. Πώς θα σταματήσουνε όλα τα χρήματα σε σχέση με την Εκκλησία. Αυτό έπρεπε να γίνει αλλά κανείς δεν το κάνει αυτό. Κανείς. ….

Θα έπρεπε να είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε μαρτύριο. Και το πρώτο μαρτύριο είναι ο Χριστός.



Για κόψτε στον παπά τον μισθό. Ακόμα και στον Αφρικανό. Κόψε τα 50 ευρώ να δεις πως πετάγεται εκεί πάνω. Τον τρώει η παπαδιά. Του λέει, ά παπά, παπά, παπά, παπά, παπά. Κατάλαβες; Καταλάβατε; Είναι μερικά πράγματα τα οποία είναι πραγματικά λογικά, αλλά δεν υπάρχει διάθεση μαρτυρίου. Δεν έχουμε καμιά διάθεση μαρτυρίου. Πού είναι η διάθεση μαρτυρίου;

Αυτό, να γίνει Σύνοδος. Να γίνει μια Σύνοδος, γιατί δεν έχουμε διάθεση μαρτυρίου, γιατί δεν έχουμε διάθεση ομολογίας. Και να τελειώνουμε με αυτό το σούρτα-φέρτα, περα-δώθε Ρώμη και οτιδήποτε. Μα δε γίνεται τίποτα. Όποιος πάει, προσκυνάει και φεύγει. Δεν πρέπει να τελειώσει αυτό το πράγμα; Δεν το καταλάβανε; Από τον καημένο τον Κερκύρας και διάφοροι άλλοι. Λένε πολλοί ακόμη και ο Χριστόδουλος, Θεός σχωρέστον δεν ξέρουμε, αλλά λένε ότι επειδή έκανε μία.. Για όνομα του Θεού φτάνει αυτό το πράγμα. Ή θα γυρίσουνε… και όχι να συλλειτουργήσουμε μαζί γιατί.. είπαν το Φιλιόκβε ή τα πρωτεία. Όχι. Μπορείς να αλλάξεις τούτη την θεώρηση των πραγμάτων; Άμα το καταφέρεις, αυτό είναι το θέμα.

Η διαστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη. Μέχρι και ο φεουδαρχισμός από εδώ έχει βγει. Ο τρόπος όλος αυτός από εδώ βγήκε, από αυτήν την θεολογία τους την λάθος. Από εκεί βγήκαν όλα. … Και το κεφάλαιο, αυτή η λέξη που δεν υπάρχει πουθενά. Το κεφάλαιο, το κεφάλαιο, το κεφάλαιο, το κεφάλαιο, βγήκε [από αυτούς]. Και ο κομμουνισμός από αυτούς βγήκε. Από που βγήκε; Γιατί; Στη Ρωσία ήτανε; Όχι. Από κει μέσα βγήκε.

Αυτή είναι η πηγή, αυτό το τέρας το οποίο έχει να κάνει με την λάθος θεολογική άποψη.

***

Απομαγνητοφώνηση Φαίη
https://averoph.wordpress.com/
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...