Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Η τουρκία επαναφέρει το casus belli για τα 12 μίλια

Σήμερα, διά στόματος του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ήρθε η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια.

«Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις για 12 μίλια. Εκεί πολλές φορές προηγείται ο λαϊκισμός. Εμείς είμαστε υπέρ στο να λυθούν τα θέματα με έναν ειρηνικό τρόπο στο Αιγαίο. Όποτε η Ελλάδα κάνει δηλώσεις που προκαλούν, εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Πάντα πρέπει να σκέφτονται οι Ελληνες πώς μπορούμε να λύσουμε τα θέματα αυτά. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Ελληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση», είπε, μεταξύ άλλων, σε πρωινή εκπομπή της τουρκική τηλεόρασης ο κ. Τσαβούσογλου.

Η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή κατέκρινε την κυβέρνηση για αυτή την εξαγγελία Κοτζιά, λέγοντας ότι τέτοιες ανακοινώσεις δεν γίνονται στο πόδι, ενώ κάποιοι υποστήριξαν ότι μια τέτοια απόφαση, με αρχή εφαρμογής από το Ιόνιο, είναι σαν αποδοχή από την ελληνική πλευρά του ειδικού καθεστώτος στο Αιγαίο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται το CNN Turk, ο Τσαβούσογλου κάλεσε εκτάκτως τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα.

https://www.protothema.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...