Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

«Θα ‘ρθει και μια φορά ασκέρι ξένο που τον Χριστό θα πιστεύει. Αλλά ‘σεις δεν θα το ξέρετε» (Προφητεία Αγίου Κοσμά του Αιτωλού)

από το βιβλίο: «Οι Προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού μέσα στην ιστορία» – Ευθυμίας Μοναχής – Ηγουμένης της Ι. Μονής Αγ. Κοσμά του Αιτωλού Μεγαδένδρου Θέρμου.

«Θα είναι και ξένος στρατός. Ελληνικά δεν θα ξέρει, αλλά Χριστό θα πιστεύει. Θα ρωτούν που είναι η Πόλη».(30 – Συλλογή Καλυβόπουλου).

Η φράση «και» ξένος στρατός σημαίνει πως θα υπάρχει «και» ελληνικός. Δεν θα μιλάει ο στρατός αυτός Ελληνικά, αλλά θα πιστεύει στον Χριστό.

Υπάρχει η κοινή πίστη στον Χριστό της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

Υπάρχει και η πίστη στον Χριστό άλλων ομολογιών.

Ομόδοξος θα είναι ο στρατός; Ετερόδοξος θα είναι;…

Από την φράση «Θα ρωτούν που είναι η Πόλη» δείχνει τον σκοπό του στρατού. Η φράση αυτή είναι αξιοπρόσεκτη.

Ο Γαλλικός στρατός, όταν η Entente προσέλαβε στην συμμαχία της την Ελλάδα, βάδιζε μέσα από τα ελληνικά μακεδονικά-θρακικά εδάφη πολεμώντας τους Τούρκους. Είναι πολύ φυσικό να ρωτούσαν τους ντόπιους Έλληνες «που είναι η Πόλη;», γιατί οι Έλληνες ήξεραν, ενώ εκείνοι φυσικό είναι να ήθελαν να μάθουν τις αποστάσεις, για να ξέρουν πόσο αγώνα έχουν μπροστά τους…

Επίσης υπάρχει και η προφητεία: «Ξένος στρατός θα έλθει, Χριστό θα πιστεύει, γλώσσα δεν θα ξέρει…» (32 – Συλλογή Καντιώτη). Η προφητεία αυτή έχει απόλυτη σχέση με την προηγούμενη (30 – συλλογή Καλυβόπουλου), με την διαφορά πως είναι ελλειπτική. Της λείπει η φράση: «θα ρωτούν που είναι η Πόλη». Δηλαδή λείπει το δεύτερο μέρος της. Το πρώτο μέρος ταυτίζεται σχεδόν αυτολεξεί με την 30 – Συλλογή Καλυβόπουλου. Επομένως συμπληρώνεται από αυτήν..

Υπάρχει και η προφητεία: «Θα ‘ρθει και μια φορά ασκέρι ξένο που τον Χριστό θα πιστεύει. Αλλά σεις δεν θα το ξέρετε». (33 – Συλλογή Καντιώτη).

Η προφητεία επαναλαμβάνεται αυτολεξεί στο Αλβανικό χειρόγραφο…

Η φράση «αλλά δεν θα το ξέρετε» με αποτρέπει να σκεφτώ πως η παρούσα προφητεία είναι παραλλαγή της 30 – συλλογή Καλυβόπουλου και ελλειπτική, όπως η 32 – Συλλογή Καντιώτη. Καθώς και ότι πρόκειται περί στρατού.

Διότι δεν μπορεί να μην ξέρουμε την εθνικότητα του στρατού. Γνωρίζοντας την εθνικότητα, αν είναι τουρκικός στρατός, θα ‘ναι μουσουλμάνοι. Αν είναι ευρωπαϊκός θα ‘ναι χριστιανοί (κατά κύριο λόγο) ή οποιασδήποτε εθνικότητος, επίσης ξέρουμε την θρησκεία της. Δεν πρόκειται λοιπόν περί στρατού. Βλέπουμε τόσους: Πόντιοι, Κούρδοι, Αλβανοί, Αφγανοί, κλπ. Και γι’ αυτούς ξέρουμε στο σύνολό τους το θρήσκευμα τους.

Υποψιάζομαι κρυπτοχριστιανούς που εξωτερικά έχουν άλλη θρησκεία, ενώ μυστικά είναι χριστιανοί και συνήθως οι κρυπτοχριστιανοί είναι ορθόδοξοι.

Επειδή υπάρχει η προφητεία «Το ένα τρίτο των Τούρκων θα σκοτωθεί, το ένα τρίτο θα βαφτιστεί και το ένα τρίτο θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά», η μελέτη με οδηγεί πως, όταν θα γίνει ο πόλεμος, τότε πιθανώς, που το «τριχρονίτικο δαμάλι θα πλέξει» στην Πόλη από την αιματοχυσία του πολέμου, επόμενο είναι οι Τούρκοι (γυναικόπαιδα κυρίως, οικογένειες) να μεταναστεύσουν σε άλλα μέρη για να γλυτώσουν. Δεν είναι φυσιολογικό οι κρυπτοχριστιανοί να προτιμήσουν την Ελλάδα για να μη κινδυνεύσουν για την πίστη τους, που θα κρατούν μυστική; Θα φοβούνται να αποκαλυφθούν. Οπότε εμείς δεν θα ξέρουμε πως αυτοί είναι Χριστιανοί.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒ ΕΔΩ
https://simeiakairwn.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...