Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2018

Σήμερα είχα το πρωί την διακονία μου στον Άγιο Εφραίμ και άκουσα εκεί το εξής: Την ώρα της πυρκαγιάς της περασμένης Δευτέρας...

Σήμερα είχα το πρωί την διακονία μου στον Άγιο Εφραίμ και άκουσα εκεί το εξής:


Την ώρα της πυρκαγιάς της περασμένης Δευτέρας, μια γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι της στην περιοχή του Ν. Βουτζά μαζί με τον πατέρα της ηλικίας 90 ετών και την μικρή εγγονή της και έβλεπε με τρόμο να έρχεται η φωτιά με ορμή προς το σπίτι της.

Παίρνει τότε την εικόνα της Παναγίας στο ένα χέρι και αγιασμό στο άλλο και έκανε το γύρο του σπιτιού της, αυλές κλπ ρίχνοντας παντού αγιασμό!

Ω, του θαύματος, η φωτιά που κατευθυνόταν με ορμή προς το σπίτι της στράφηκε προς τα οπίσω! Δεν άγγιξε καθόλου το σπίτι της!
Δοξασμένο το όνομα του Θεού!

Πίστη να έχουμε και ο Θεός είναι μαζί μας!
Και να θυμόμαστε, ακόμα και στον πανικό μας, πως δεν είμαστε μόνοι μας.
Ο Θεός είναι μαζί μας, αρκεί να Τον επικαλεστούμε!

από Άννα Πετρίδου


http://apantaortodoxias.blogspot.com

5 σχόλια:

 1. Δόξα τω Θεώ! Ετσι πρέπει παντοτε νά πράττουμε εμείς οι Έλληνες, αλλα δυστυχώς ξεχάσαμε τήν ελληνορθόδοξη παράδοσή μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Στην ευρυτερη περιοχή της παραλιακής Φθιωτιδας βάζουμε πίσω από τις πόρτες την εικόνα του οσιου Δαυίδ του γεροντα από το γνωστό μοναστήρι της Εύβοιας όπου μονασε και όπου πρόσφατα ανέδειξε και έναν ακόμα Άγιο, τον γέροντα Ιάκωβο Τσαλικη. Προστατεύει όλη τη περιοχή της καταγωγής του από τα πάντα, πολύ θαυματουργος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμπληρωματικά νά προσθέσω οτι ο Αγιος Μεγαλομάρτυς Μηνάς προστατεύει απο κλέφτες και πυρκαγιές. Ας εχουμε ολοι τήν εικόνα του στα σπίτια μας!
   Επίσης, κάθε βράδυ πρίν κατακλιθούμε, να σταυρώνουμε με ξύλινο σταυρό τα 4 σημεία τού ορίζοντος ξεκινώντας απο τήν Ανατολή και σταυροειδώς. Είναι άριστη προστασία από όλα και τούς σεισμούς επίσης!

   Διαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...