Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Τουρκικές εκλογές: Κίνηση ματ! Παραιτούνται βουλευτές του κεμαλικού CHP για να ενισχύσουν το αμερικανοκίνητο - εθνικιστικό «Καλό Κόμμα» της Ακσενέρ


Δεκαπέντε βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) αναμένεται να παραιτηθούν, για να ενταχθούν στο "Καλό Κόμμα" (Iyi Parti) της Μεράλ Ακσενέρ.

Ήταν γνωστό ότι το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κιλιτσντάρογλου προσπαθούσε να προσεγγίσει τη δυναμική Ακσενέρ, με την οποία σήμερα θα είχαν συνάντηση.

Το «Καλό Κόμμα» (Iyi Parti) της Μεράλ Ακσενέρ είναι στη λίστα που δόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας για τις πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου 2018, όπως μετέδωσαν χθες τουρκικά ΜΜΕ.

Αρχικά, υπήρχε η πιθανότητα το «Καλό κόμμα» της Ακσενέρ να μην καταφέρει να κατέβει στις εκλογές, λόγω του εκλογικού νόμου, που προβλέπει πως το συνέδριο και η κομματική οργάνωση θα πρέπει να έχουν οργανωθεί έξι μήνες πριν από τις εκλογές.

Η Ακσενέρ τα είχε ετοιμάσει όλα την 1η Μαρτίου, άρα η συμμετοχή της θα μπορούσε να γίνει δεκτή μετά την 1η Σεπτεμβρίου. Τελικά, όμως, εγκρίθηκε η συμμετοχή του νεοσύστατου κόμματος στις πρόωρες εκλογές της Τουρκίας.
Καλό κόμμα: Όλοι οι καλοί και οι κακοί χωράνε

Η Μεράλ Ακσενέρ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στο κόμμα της πρόσωπα από το πολιτικό φάσμα που έχουν εντελώς διαφορετικές καταβολές. Απογοητευμένα στελέχη του κόμματος του Ερντογάν, ακροδεξιούς, μέλη του κόμματος των γκρίζων λύκων που είναι και η μεγαλύτερη δεξαμενή της, ακόμα και αριστερούς.

Θεωρείται, όχι άδικα, μεγάλη πολιτική απειλή για τον Ερντογάν και ο ίδιος το ξέρει πολύ καλά.

Αποτελεί πόλο έλξης για τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους και έτσι μπορεί να κλέψει πολλούς ψηφοφόρους από το κόμμα του προέδρου της Τουρκίας.

Πηγή: Daily Sabah
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/04/chp.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...