Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Οι Ρωσία ξεπέρασε τις ΗΠΑ στον ηλεκτρονικό πόλεμο! Παραδοχή ΣΟΚ από αμερικανό στρατηγό!

Παρεμβαίνοντας στις 24 Απρίλη 2018 στο symposium GEOINT 2018, ο στρατηγός Raymond A. Thomas III (διοικητής των Ειδικών Επιχειρήσεων (USSOCOM), αποκάλυψε το μέγεθος του ηλεκτρονικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και του «εχθρού » (Ρωσίας).
Σύμφωνα με αυτόν ο « εχθρός» καταστρέφει συστηματικά ή αναστέλλει τα αμερικανικά συστήματα στη Συρία, καθιστώντας αδύνατο στο Πεντάγωνο να επιτηρεί την εμπόλεμη ζώνη. Κατά την τριμερή επίθεση της 14ης Απρίλη ο ρωσικός στρατός κατόρθωσε να χακάρει τις μεταδόσεις GPS με τέτοιο τρόπο που κάποιοι πύραυλοι εξετράπησαν. Eπιπλέον, τα συστήματα αναγνώρισης φίλου/εχθρού δεν λειτουργούσαν πια. Σε αυτές τις συνθήκες , έγινε όχι μόνο άχρηστη ,αλλά επικίνδυνη η χρήση των αεροπλάνων επιτήρησης. voltairenet.org 26.4.18


Πόλεμος ηλεκτρονικός: τ΄αμερικανικά αεροπλάνα στη Συρία κουφάθηκαν και τυφλώθηκαν.

Ο στρατηγός Raymond A. Thomas III μίλησε για ένα «περιβάλλον πολύ επιθετικό» εντός του οποίου επιχειρούν τα αμερικανικά αεροσκάφη.
«Αυτοί μας τεστάρουν κάθε μέρα, μειώνοντας τις επικοινωνίες μας , απενεργοποιώντας τα AC-130, κλπ», δήλωσε ο στρατηγός.
Σύμφωνα με το The Drive, τα μέσα του ηλεκτρονικού πολέμου αντιπροσωπεύουν έναν κίνδυνο για τα AC-130, γιατί είναι ικανά να μπλοκάρουν τα κανάλια επικοινωνίας και μετάδοσης δεδομένων που επιτρέπουν στους πιλότους να συντονίσουν τα χτυπήματα με τις επίγειες δυνάμεις και τα drones.
Εκτός των άλλων η εμπλοκή των δεκτών GPS επιδεινώνει την ικανότητα των αμερικανικών πολεμικών πλοίων να επιφέρουν χτυπήματα ακριβείας με πυραύλους κρουζ και δεν επιτρέπουν στις επίγειες δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν πυρομαχικά υψηλής ευκρίνειας. Σύμφωνα με τα μίντια οι αντίπαλοι του Πενταγώνου στη Συρία είναι σε μέτρο να αιχμαλωτίσουν τις ακτίνες συστημάτων καθοδήγησης ,αλλά επίσης να θολώσουν το αυθεντικό σινιάλο και να αναπροσανατολίσουν την επίθεση της αεροπορίας κατά των δικών τους επίγειων δυνάμεων ,να εκτρέψουν τα αεροπλάνα μεταφοράς και να δημιουργήσουν εμπόδια στις πτώσεις μ΄αλεξίπτωτο.

« Ανάλογα με την κλίμακα και την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών επιθέσεων, θα μπορούσε να υπάρξει αντίκτυπος σε άλλους τύπους αμερικανικών αεροσκαφών μη επιχειριασικών στη Συρία », δήλωσε ο στατηγός.
26.4.18 sputnik, almanar

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...