Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Μας προέκυψε και... πρίγκιψ της Μακεδονίας

Stefan Cernetic, ο «πρίγκιπας του Μαυροβουνίου και της Μακεδονίας», απόγονος κατά δήλωσή του της οικογένειας των Παλαιολόγων.

Πρόσφατα, παντρεύτηκε μάλιστα τη Χαρούλια Δόντσιου, με την οποία απέκτησαν τον… διάδοχο. Ο γάμος έγινε στα τέλη του 2017 και η δεξίωση τελέστηκε σε κλειστό κύκλο στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

To zougla.gr συνάντησε το ζευγάρι και ζήτησε... εξηγήσεις.



Το οικόσημο

Ζώντας μεταξύ Παγκρατίου, Μόντε Κάρλο, Βελιγραδίου και Ιταλίας, ο Stefan Cernetic διατηρεί υψηλές επαφές με διπλωμάτες, διασημότητες, ανώτατους κληρικούς αλλά και άλλες βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης και εργάζεται, κατά δήλωσή του πάντα, ως διπλωμάτης στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Προστασίας (ICDO) με έδρα τη Γενεύη, ενώ αναφέρει ότι συνεργάζεται με φιλανθρωπικούς οργανισμούς αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο αυτοαποκαλούμενος πρίγκιπας, μελετάει τις ρίζες του πολλούς αιώνες πίσω, νιώθει Έλληνας, αφού θεωρεί ότι έχει ελληνικό αίμα.

Από τον πρόσφατο γάμο του με τη Χαρούλα Δόντσιου









Ο Stefan Cernetic επιδεικνύει στην ιστοσελίδα του σχετικές φωτογραφίες, οι οποίες μάλιστα έχουν προβληθεί και σε διεθνή μέσα, μαζί με διάσημους:




Η Pamela Anderson γονατίζει μπροστά του και χρίζεται «δούκισσα» σε τελετή στη Γένοβα, ενώ οι γιοι της χρίστηκαν… ιππότες. «Η Αυτού Μεγαλειότητα με τίμησε και είμαι ευγνώμων και συγκινημένη από τη γενναιοδωρία του», είχε δηλώσει η διάσημη ηθοποιός…

Με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό

Με τον Ιερώνυμο

Με καρδινάλιο του Βατικανού

Με τον διάσημο τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς



Και κρασί στο όνομά του

Το πριγκιπικό όνειρο έδειχνε να παίρνει τέλος τον Ιούνιο του 2017, όταν οι ιταλικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για αυτόν έπειτα από καταγγελίες και μάλιστα εισέβαλαν και στην κατοικία του όπου κατέσχεσαν μια σειρά εγγράφων που χαρακτηρίστηκαν από τον εισαγγελέα ως «πλαστά», ενώ γράφτηκε ότι συνελήφθη.

Δείτε, ενδεικτικά, δημοσιεύματα στον Διεθνή Τύπο:
'Η ιταλική αστυνομία λέει ότι ο 'πρίγκιπας του Μαυροβουνίου και της Μακεδονίας', που συναναστρέφεται με καρδινάλιους, τον Noval Djokovic και έχρισε ιππότη την Πάμελα Άντερσον, είναι ένας ψεύτης απατεώνας'

Το ρωσικό RT: 'Η αστυνομία βγάζει τη μάσκα από τον ψεύτικο πρίγκιπα, που κορόιδεψε διασήμους και την Πάμελα Άντερσον'

Το Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων που μετέδωσε την είδηση της αστυνομικής έρευνας, αναφέρει ότι ο Cernetic έκανε πολυτελείς διακοπές, χωρίς να πληρώνει, εκμεταλλευόμενος όσους έπειθε για την ιδιότητά του.

Ο ίδιος απαντάει ότι «Όλα αυτά είναι "fake news", καθοδηγούμενα από τους πολιτικούς του Μαυροβουνίου που δεν με αναγνωρίζουν ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τη Δικαιοσύνη στη ζωή μου. Πρόκειται για πολιτικό πρόβλημα με την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, εγώ προσπαθώ να είμαι φίλος μαζί τους, αλλά δεν θέλουν να με αποδεχτούν. Ο δικαστής στην Ιταλία κατάλαβε αμέσως ότι επρόκειτο για «fake news», ότι ήμουν αληθινός πρεσβευτής των Ηνωμένων Εθνών, με νόμιμο διπλωματικό διαβατήριο. Τίποτα δεν συνέβη, ποτέ δεν με συνέλαβαν»...» δηλώνει ο αυτοαποκαλούμενος "πρίγκιψ".

Η μεγαλομανία του κατά δήλωση "πρίγκιψ" φτάνει στο σημείο να αυτοαποκαλεί τον εαυτό του απόγονο Παλαιολόγων και Κομνηνων...

«Η οικογένειά μου προέρχεται από τον Άγγελο Κομνηνό Παλαιολόγο, την παλιά αυτοκρατορική οικογένεια από το Βυζάντιο. Επίσης η γιαγιά μου, η μητέρα του πατέρα μου, ήταν η πριγκίπισσα Λάσκαρη από τη Θεσσαλονίκη. Έτσι και από τις δύο μεριές έχω ελληνικό αίμα, δυστυχώς δεν έχω την ικανότητα να μιλήσω ακόμα Ελληνικά αλλά ελπίζω στο μέλλον να μάθω πολύ σύντομα αυτή την όμορφη γλώσσα», ισχυρίζεται στο zougla.gr.

Ας επιστρέψουμε όμως στον προ-προ-προ παππού του. Όπως ισχυρίζεται, 

«Όταν οι Οθωμανοί κατέκτησαν την Κωνσταντινούπολη, μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας πήραν το πλοίο για να σώσουν τη ζωή τους. Έτσι πήγαν στη Σερβία, στην Ιταλία, και αλλού».

Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν Παλαιολόγοι που κατέφυγαν στην Δύση μετά την άλωση. Η ιστορία τους όμως δεν είναι καθόλου τιμητική αφού πριν ακόμα φραγκέψουν είχαν ξεπουλήσει έναντι χρημάτων μέχρι και τίτλους που ούτε καν έφεραν όπως αυτός του αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης!
Ο αυτοαποκαλούμενος "πρίγκιψ" χωρίς καν να μπορεί να αποδείξει ότι προέρχεται από τους Παλαιολόγους, (λες και έχει ουσιαστική σημασία), φτάνει στην ύβρη λέγοντας ότι...

«Υπάρχει επίσης μύθος ότι η οικογένειά μας προέρχεται και από τον Άγιο Κωνσταντίνο τον πρώτο Αυτοκράτορα της Ελλάδας, δεν υπάρχουν έγγραφα αλλά υπάρχουν πολλές αναφορές σε βιβλία που λένε ότι ο Κομνηνός Παλαιολόγος προέρχεται από τον Άγιο Κωνσταντίνο τον Μέγα»…

Όσον αφορά στην πολιτική δε, ο Stefan Cernetic έχει τις απόψεις του:

​«Οι πρίγκιπες είναι πάντα φίλοι με τα έθνη και με τον λαό, το πρόβλημα πάντα το δημιουργούν οι πολιτικοί. Γιατί; Επειδή πάντα έχουν πίσω τους τα μεγάλα συμφέροντα, τις μεγάλες τράπεζες, τα λόμπι και δεν δουλεύουν πραγματικά για τους ανθρώπους
».

Πραγματικά νομίζει ότι απευθύνεται σε πιθήκους;

«Οι πρίγκιπες όμως δεν έχουν συμφέρον να δουλέψουν για τις μεγάλες τράπεζες, εγώ δεν είμαι πλούσιος για παράδειγμα, δεν έχω οποιαδήποτε τράπεζα ή κάποιο λόμπι από πίσω μου, αισθανόμαστε και είμαστε κοντά στον λαό, μας αρέσει η Ελλάδα, μας αρέσει οποιοδήποτε έθνος και νομίζω ότι οι αληθινοί πολιτικοί πρέπει να είναι κοντά στους ανθρώπους».

Το τραγικό είναι ότι κάποιοι μπορεί να τα πιστέψουν όλα αυτά...

Γιατί όμως πρίγκιπας του Μαυροβουνίου και της Μακεδονίας;
Διότι θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή των βασιλικών οικογενειών της ιστορικής περιοχής της Μακεδονίας, ενώ οι πρόγονοι του λέει ότι είχαν τέτοιους τίτλους (πρίγκιπας της Θεσσαλίας, της Ηπείρου κτλ).

Ο Θεός ξέρει τι σχέδια κρύβονται για το διαμελισμό της Πατρίδα μας...

Η θέση του για το «Μακεδονικό»

Αναπόφευκτα, τον ρωτάμε για το πρόβλημα μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων σχετικά με την ονομασία και ο "πρίγκιψ" έχει την ακόλουθη θέση φανερώνοντας ποιοι είναι από πίσω του:

«Η Μακεδονία είναι μια ελληνική περιοχή, διότι οι ρίζες και οι παραδόσεις της είναι ελληνικές. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος ηγέτης της Μακεδονίας, αλλά αυτό συνέβη περισσότερο από 2.000 χρόνια πριν. Σε αυτή την μακρά περίοδο αιώνων πολλοί εισβολείς ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στη Μακεδονία. Εξ ου και η ονομασία της «μακεδονικής σαλάτας», που πήρε το όνομα της από τις φυλές που ζούσαν στη Μακεδονία. Φυσικά και δεν μπορούμε για αυτόν τον λόγο να αλλάξουμε τη μακραίωνη ιστορία της Μακεδονίας. Η ταπεινή πρότασή μου είναι να την ονομάσουν Βόρεια Μακεδονία. Όπως έχουμε βόρεια Κορέα, βόρεια Ιρλανδία, γιατί όχι και βόρεια Μακεδονία, αυτό μπορεί να είναι λύση, αλλά εγώ δεν είμαι πολιτικός»...

Κατά τα άλλα νιώθει Έλληνας...

«Είμαι αναγνωρισμένος από τη Δημοκρατία της Σερβίας, μου έδωσαν διαβατήριο και είμαι Σέρβος υπήκοος, αλλά με το Μαυροβούνιο ακόμα το διαπραγματεύομαι. Διαπραγματεύομαι να γίνω δεκτός και ως πολίτης και ως πρίγκιπας, διότι η οικογένεια μου έδωσε το όνομα στο Μαυροβούνιο, και έχτισε τα πάντα εκεί, τις εκκλησίες, τα κάστρα, τις πόλεις».

Το Μαυροβούνιο για την Σερβία, είναι η αντίστοιχη Κύπρος για την Ελλάδα με μια μεγάλη διαφορά όμως...
Το Μαυροβούνιο πρόδωσε την Σερβία. Αποσχίστηκε και εντάχθηκε ως προτεκτοράτο στους φονιάδες της Σερβίας, το ΝΑΤΟ.
Είναι απόλυτα φυσικό η Σερβία να αναγνωρίσει ως πρίγκιψ, βασιλιά και διάδοχο τον οποιονδήποτε που μπορεί να ανατρέψει το φιλοδυτικό καθεστώς του Μαυροβουνίου.  

«Ήταν η παλαιότερη οικογένεια της χώρας. Είναι απλά ηλίθιο να λες ότι αυτή η οικογένεια δεν υπάρχει. Διότι μια βασιλική οικογένεια δεν ξεκινάει από το τίποτα. Υπάρχει μεγάλη ιστορία, μεγάλη παράδοση, αλλά δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί που δεν θέλουν να με αναγνωρίσουν, ενώ κάποια κόμματα με ήθελαν ακόμη και για νέο πρόεδρο του Μαυροβουνίου!
Εγώ όμως δεν εποφθαλμιώ κανέναν θρόνο...
»

Τέρας ταπεινώσεως...

«...απλά θέλω να αναγνωριστεί η οικογένεια μου ως ένα πολιτιστικό θέμα. Ως ένας φίλος του Μαυροβουνίου»!

Μπορεί να μην διεκδικεί θρόνο, πρωθυπουργική καρέκλα όμως σίγουρα...




Τα παράσημα δεν είναι από τους πολέμους, δεν είναι από τα έργα που έχει πράξει, είναι από το καλάμι που έχει καβαλήσει...

«Είμαι πιο Έλληνας από την τέως βασιλική οικογένεια»

Όσο για τη φιλοδοξία του; 

«Το μεγάλο μου όνειρο θα ήταν μια μέρα να γίνω πρεσβευτής των πολιτιστικών θεμάτων της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.
Να μιλάω σε ανθρώπους και να λέω πόσο όμορφη είναι η χώρα και πόσο μαγευτικές οι τουριστικές της ομορφιές, το φαγητό και ο λαός της».

Παρακάτω ο "πρίγκιψ" αποκαλύπτει άλλο ένα όνειρο... λιγότερο ταπεινό και ρομαντικό...

«Η ελληνική βασιλική οικογένεια, είναι υπέροχοι φίλοι, αλλά είναι Δανοί, δεν είναι Έλληνες. Εγώ είμαι ταπεινός άνθρωπος και Έλληνας. Οι ρίζες μου είναι ελληνικές. Από πολιτισμικής σκοπιάς, είμαστε Έλληνες, περισσότερο από αυτούς»... 

Ούτε ο Βαυαρός Όθωνας, ούτε οι Γλύξμπουργκ, ούτε ο κάθε ψωνισμένος δυτικοθρεμένος ψυχασθενής δεν νομιμοποιείτε ως Βασιλιάς των Ελλήνων.
Ο τελευταίος Βασιλιάς της Πατρίδας έδωσε την ζωή του το 1453 και έπεσε μαζί με την Πατρίδα.

Φωτογραφία με την Ειρήνη, αδερφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Και τελικά, θα αναμιγνυόταν με τα πολιτικά πράγματα της χώρας; 
Εδώ το λιγότερο ταπεινό όνειρο του "πρίγκιψ".

«Εγώ όχι, δεν θα μπορούσα διότι δυστυχώς δεν μιλάω ελληνικά. Ίσως όμως ο γιος μας να μπορούσε»…

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...