Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

O Πάπας Φραγκίσκος είπε σε συζήτησή του με γνωστό άθεο δημοσιογράφο «Δεν υπάρχει κόλαση!» (το Βατικανό το αρνείται)


Σε συνέντευξη του με τον μακροχρόνιο άθεο φίλο του EugenioScalfari, ο Φραγκίσκος ισχυρίζεται ότι η κόλαση δεν υπάρχει και ότι οι καταδικασμένες ψυχές απλώς «εξαφανίζονται». Αυτή είναι μια άρνηση της διδασκαλίας της Εκκλησίας για την πραγματικότητα της κόλασης και την αιώνια ύπαρξη της ψυχής.


Η συνέντευξη μεταξύ του 93χρονου Scalfari - ο οποίος είναι συνιδρυτής της εφημερίδας “La Repubblica” και ιδρυτής του αριστερού liberal κόμματος Partito Radicale (διαλύθηκε το 1989) -και του Πάπα δημοσιεύθηκε στις 28 Μαρτίου 2018 στην LaRepubblica. Το σχετικό σχόλιο για την κόλαση μεταφράστηκε από το εξαιρετικά σεβαστό καθολικό ιστολόγιο, Rorate Caeli.

Η συνέντευξη έχει τίτλο "Ο Πάπας: Είναι τιμή να ονομάζεσαι επαναστάτης" ("Il Papa: “È un onore essere chiamatorivoluzionario."Il Papa: "Ενα άλλο κομμάτι του τσιάματοrivoluzionario".)

Ο Σκαλφάρι λέει στον Πάπα: «Η Αγιότητά σας, στην προηγούμενη συνάντησή μας μου είπατε ότι το είδος μας θα εξαφανιστεί σε μια συγκεκριμένη στιγμή και ότι ο Θεός, ακόμα από τη δημιουργική του δύναμη, θα δημιουργήσει νέα είδη. Δεν μου μιλήσατε ποτέ για τις ψυχές που πέθαναν μέσα στην αμαρτία και θα πάνε στην κόλαση για να υποφέρουν στην αιωνιότητα. Μου μιλήσατε όμως, για τις καλές ψυχές, που έγιναν δεκτές ενώπιον του Θεού, αλλά τι γίνεται με τις κακές ψυχές;

Ο Πάπας Φραγκίσκος λέει: "Δεν τιμωρούνται, εκείνες που μετανοούν αποκτούν την συγχώρεση του Θεού και εισέρχονται στην τάξη των ψυχών που Τον ενατενίζουν, αλλά αυτές που δεν μετανοούν και δεν μπορούν να συγχωρεθούν, εξαφανίζονται, δεν υπάρχει κόλαση, υπάρχει η εξαφάνιση των αμαρτωλών ψυχών".


Στις Κατηχήσεις (Catechism) της Καθολικής Εκκλησίας αναφέρεται: «Η διδασκαλία της Εκκλησίας επιβεβαιώνει την ύπαρξη της κόλασης και της αιωνιότητάς της · αμέσως μετά τον θάνατο, οι ψυχές εκείνων που πεθαίνουν σε μια κατάσταση θανάσιμης αμαρτίας κατεβαίνουν στην κόλαση, όπου υποφέρουν τις τιμωρίες της κόλασης, «αιώνια φωτιά». Η κύρια τιμωρία της κόλασης είναι η αιώνια διάσπαση της ψυχής από τον Θεό, εν τω Οποίω και μόνο ο άνθρωπος μπορεί να κατέχει τη ζωή και την ευτυχία για την οποία δημιουργήθηκε και την οποία λαχταράει». (1035).

Και επίσης: "Οι δηλώσεις της Αγίας Γραφής και οι διδασκαλίες της Εκκλησίας πάνω στο θέμα της κόλασης είναι μια έκκληση προς την ευθύνη που φέρει ο άνθρωπος να κάνει χρήση της ελευθερίας του ενόψει του αιώνιου του πεπρωμένου. Μια επείγουσα έκκληση προς τη μεταστροφή: 'Εισέρχεστε από την στενή πύλη, γιατί πλατεία είναι η πύλη και ευρύχωρος είναι η οδός που οδηγεί σε καταστροφή (απώλεια) και οι εισερχόμενοι δια αυτής είναι πολλοί, γιατί στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός που οδηγεί στη ζωή, και εκείνοι που την βρίσκουν είναι λίγοι».

«Καθώς δεν γνωρίζουμε ούτε την ημέρα ούτε την ώρα, θα πρέπει να ακολουθούμε τη συμβουλή του Κυρίου και να προσέχουμε συνεχώς, ώστε όταν ολοκληρωθεί η πορεία της γήινης ζωής μας, αξίζει να εισέλθουμε μαζί Του στη γιορτή του Γάμου και να αριθμηθούμε ανάμεσα στους ευλογημένους και όχι, όπως οι κακοί και ανελεήμονες υπηρέτες, να υποχρεωθούμε να οδηγηθούμε στην αιώνια φωτιά, στο σκότος το εξώτερον, όπου «θα υπάρχει ο κλαυθμός και ο τριγμός των οδόντων».


Σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στις 29 Μαρτίου, μετά την αναφορά του Scalfari, το Βατικανό είπε:

"Ο Άγιος Πατέρας Φραγκίσκος δέχθηκε πρόσφατα τον ιδρυτή της εφημερίδας La Repubblica σε ιδιωτική συνάντηση με την ευκαιρία του (καθολικού) Πάσχα, χωρίς όμως να του δώσει συνεντεύξεις. Αυτό που αναφέρει ο συντάκτης στο σημερινό άρθρο [στην LaRepubblica] είναι το αποτέλεσμα δικής του ανακατασκευής, στην οποία δεν μνημονεύονται οι λέξεις που ανέφερε ο Πάπας. Ούτε γίνεται καμία αναφορά στο προαναφερθέν άρθρο ως μια πιστή μεταγραφή των λόγων του Αγίου Πατρός".


Ως απόδειξη της παρερμηνείας των λόγων του Φραγκίσκου καθολικά sites αναφέρουν ότι πρόσφατα ο Πάπας είχε παραγγείλει στα αφεντικά της Μαφίας να «μετανοήσουν για να μην βρεθούν στην κόλαση».

http://redskywarning.blogspot.gr/2018/03/o.html / Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...