Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Άγριο ξύλο πάλι στην τουρκική βουλή: Μπουνιές και κυνηγητό

Άναψαν πάλι τα αίματα στην τουρκική Βουλή.
Αφορμή νόμος που ανοίγει τον δρόμο στον Ταγίπ Ερντογάν να συνεργαστεί με τα εθνικιστικά κόμματα για την δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας μέσα από αμφιλεγόμενες πρακτικές.

Με το που ανακοίνωσε το αποτέλεσμα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Βουλής, οι βουλευτές πιάστηκαν στα χέρια και ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους. Μπουνιές, κλωτσιές και άγριο κυνηγητό μέσα στην Βουλή ανάμεσα στους ακραίους εθνικιστές και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ο νόμος δίνει την δυνατότητα στο Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να συγχωνεύει τις περιφέρειες και να μετακινεί της κάλπες σε άλλες περιοχές. Οι κάλπες δεν θα χρειάζεται να περνούν από οποιονδήποτε έλεγχο και όπως καταγγέλει η αντιπολίτευση με αυτό τον τρόπο θα βασιλεύσει η νοθεία. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο θα μπορούν να εισβάλλουν στα εκλογικά κέντρα οι δυνάμεις ασφαλείας αρκεί να το ζητήσει κάποιος ψηφοφορος. Μάλιστα οι αστυνομικοί θα μπορούν να παρεμβαίνουν στην καταμέτρηση των ψήφων. Παρατηρητές εκτιμούν ότι όλο αυτό γίνεται προκειμένου να υπάρξει κλίμα εκφοβισμού ιδιαίτερα στα νοτιοδυτικά που είναι έντονο το κουρδικό στοιχείο.



Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...