Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

«Κράζουν» τον Πάπα πρώην μουσουλμάνοι που ασπάστηκαν τον καθολικισμό. «Εάν το ισλάμ είναι καλή θρησκεία, όπως λέτε, εμείς γιατί γίναμε καθολικοί ρισκάροντας την ζωή μας;»

LifeSiteNews / ΚΟ

Μουσουλμάνοι οι οποίοι έχουν ασπαστεί τον καθολικισμό έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή προς τον Πάπα Φραγκίσκο, στην οποία τον εγκαλούν για τη στάση του απέναντι στο Ισλάμ και σε όσα αυτό κηρύττει.


«Εάν το Ισλάμ είναι μια καλή θρησκεία, όπως φαίνεται να διδάσκετε, εμείς γιατί γίναμε καθολικοί;», ρωτούν τον Φραγκίσκο οι νέοι προσήλυτοι στην επιστολή. «Τα λόγια σας αυτά δεν αμφισβητούν την αξιοπιστία της επιλογής που κάναμε με κίνδυνο της ζωής μας;»

Η επιστολή αυτή συγκεντρώνει υπογραφές, έχοντας φτάσει ήδη τις 4.370.

Η επιστολή θέτει στον Πάπα ειλικρινή ερωτήματα σχετικά με τα «καυτά» ζητήματα του Ισλάμ και της μετανάστευσης, ερωτήσεις που θέτουν με μεγάλο κίνδυνο όσοι τολμούν να τις κάνουν. Ο νόμος της Σαρία απαγορεύει τη μεταστροφή ενός μουσουλμάνου σε άλλη θρησκεία και θεωρείται από πολλές μουσουλμανικές χώρες ως ένα έγκλημα που τιμωρείται με θάνατο.

Η επιστολή ήρθε μετά από χρόνια προσπαθειών από τους υποκινητές της επιστολής να επικοινωνήσουν με τον Πάπα Φραγκίσκο για το θέμα, λένε οι διοργανωτές. Κατασκευάστηκε αρχικά στα γαλλικά και δημοσιεύτηκε την Ημέρα των Χριστουγέννων, αρχικά με μόλις 10 υπογραφές. Εκείνοι που βρίσκονται πίσω από την επιστολή αποσκοπούν να τηνπαρουσιάσουν στον Πάπα Φραγκίσκο όταν φτάσει σε σημαντικό αριθμό υπογραφών.

Οι υπογράφοντες είναι πρώην μουσουλμάνοι και φίλοι τους που έχουν συνδεθεί μέσω μέσων κοινωνικών δικτύωσης σε ενώσεις που υποστηρίζουν πρώην μουσουλμάνους ή τον ευαγγελισμό μουσουλμάνων.

Οι διοργανωτές της επιστολής ανέφεραν στο LifeSiteNews ότι «είναι ένα βαθύ μυστήριο» το γιατί ο Πάπας Φρανσίσκος είναι τόσο "ανοικτός" προς το Ισλάμ.

Δεν είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την Καθολική Εκκλησία για την προσέγγιση του Φραγκίσκου στο Ισλάμ, λένε.

Αντ 'αυτού, «Θα συνεχίσουμε να υποφέρουμε και να ζητάμε ο Θεόςνα τον συγχωρήσει, ελπίζοντας να υπάρξει πάλι ένας Πάπαςσύμφωνα με την καρδιά Του».

«Πιστεύουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιοςαναγνωρισμένος θεολόγος για να αναγνωρίσει τη δαιμονική φύση του Ισλάμ", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ομάδας πρώην μουσουλμάνων στο LifeSiteNews, "αλλά οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος, χωρίς να έχει πίστη, μπορεί να καταλάβει ότι δεν μπορείς να υπηρετείς τόσο την Εκκλησία όσο και το Ισλάμ».



Η επιστολή ρωτάει συγκεκριμένα τον Πάπα για τη διδασκαλία του για το Ισλάμ στο “Evangelii Gaudium”, όπου γράφει ότι «το αυθεντικό Ισλάμ και η σωστή ανάγνωση του Κορανίου αντιτίθενται σε κάθε μορφή βίας».

«Δεν λαμβάνετε υπόψη το γεγονός ότι το Ισλάμ ήρθε μετά από τον Χριστό, και έτσι μπορεί μόνο να είναι ένας Αντίχριστος», συνεχίζουν (βλέπε Α΄ Ιωάννη 2:22)» και ένας από τους πιο επικίνδυνους επειδή παρουσιάζεται ως εκπλήρωση της Αποκάλυψης (εκείνης στην οποία ο Ιησούς είναι μόνο προφήτης)».

Η επιστολή διαφωνεί επίσης με τα αμφιλεγόμενα σχόλια τουΦραγκίσκου σχετικά με τη σύγκρηση της ισλαμικής βίας με μεμονωμένες βίαιες πράξεις που διαπράχθηκαν από κάποιους καθολικούς.

Ο Πάπας έκανε τις δηλώσεις του στο παπικό αεροπλάνο τον Αύγουστο του 2016, απαντώντας σε μια ερώτηση δημοσιογράφου για ποιο λόγο ποτέ δεν μιλάει για ισλαμική βία. Η ερώτηση του δημοσιογράφου ήρθε μετά από τη βίαιη δολοφονία του Γάλλουκαθολικού ιερέα πατέρα Jacques Hamel - ο οποίοςαποκεφαλίστηκε στο όνομα του Ισλάμ ενώ λειτουργούσε.

Ο Πάπας έδωσε την εξής απίστευτη απάντηση: "Δεν μου αρέσει να μιλάω για ισλαμική βία, γιατί κάθε μέρα, όταν κοιτάζω τις εφημερίδες, βλέπω βία, εδώ στην Ιταλία ... αυτός που δολοφόνησε τη φίλη του, άλλος που δολοφόνησε την πεθερά ... και αυτοί είναι βαπτισμένοι Καθολικοί! Υπάρχουν βίαιοι Καθολικοί! Αν μιλάω για ισλαμική βία, πρέπει να μιλήσω για την καθολική βία".




"Το Ισλάμ ορίζει θάνατο για τους αποστάτες (Κοράνι 4.89, 8.7-11), το γνωρίζετε;" ρωτούν οι πρώην μουσουλμάνοι στην επιστολή τους προς τον Φραγκίσκο. "Πώς είναι δυνατόν να συγκρίνουμε την ισλαμική βία με τη λεγόμενη χριστιανική βία;"

Αναφερόμενοι στο Κοράνι, καταδεικνύουν ότι το Ισλάμ επιδιώκει να καταστήσει όλους εχθρούς και δηλώνει ότι οι Χριστιανοί "είναι μόνο ακάθαρτοι" και ότι ο Αλλάχ πρέπει να τους εξοντώσει.

«Το Ευαγγέλιο διακηρύσσει τα καλά νέα για το θάνατο και την ανάσταση του Ιησού Χριστού για τη σωτηρία όλων και ο Αλλάχ δεν έχει τίποτα να προσφέρει παρά τον πόλεμο και τη δολοφονία των “άπιστων” σε αντάλλαγμα για τον παράδεισό του», γράφουν.

"Στην πραγματικότητα," δηλώνουν, "όσο το Ισλάμ θέλει να είμαστε εχθροί του, είμαστε, και όλες οι δηλώσεις φιλίας δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα".

Διευκρινίζουν ότι δεν μπερδεύουν το Ισλάμ με τους μουσουλμάνους, αλλά τονίζουν επίσης ότι "η αφέλεια ως προς το Ισλάμ είναι αυτοκτονική και πολύ επικίνδυνη".

Οι υπογράφοντες ρωτούν τον Πάπα για τις παρατηρήσεις του κατάτην «Παγκόσμια Ημέρα των Μεταναστών και των Προσφύγων»στις 20 Ιανουαρίου 2014, κατά την οποία ενθάρρυνε ένα μουσουλμανικό ακροατήριο να βρει «ελπίδα στο Κοράνι».

"Το ότι ο Πάπας φαίνεται να προτείνει το Κοράνι ως τρόπο σωτηρίας, αυτό δεν προκαλεί ανησυχία;" ρωτούν. "Πρέπει να επιστρέψουμε στο Ισλάμ;"

Παρακαλούν επίσης στην επιστολή τους τον Πάπα να μην αναζητήσουν σύμμαχο στο Ισλάμ για την καταπολέμηση των ολοκληρωτικών δυνάμεων στον κόσμο, λόγω του ότι όλες αυτές οι δυνάμεις απορρίπτουν την Βασιλεία του Χριστού (Λουκάς 4: 7).

«Ο Ιησούς δεν έχει υποδείξει ποτέ άλλο τρόπο από εκείνον του Σταυρού και «ότι μόνο η διακήρυξη της αλήθειας φέρνει μαζί της όχι μόνο τη σωτηρία αλλά και την ελευθερία».




Οι υπογράφοντες την επιστολή αναφέρονται και στην έκκληση τουΦραγκίσκου οι μετανάστες να είναι ευπρόσδεκτοι, όταν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ και άλλοι ζήτησαν από τους συμπατριώτες τους να μην ενσωματωθούν στις χώρες υποδοχής τους και η Σαουδική Αραβία και άλλες μοναρχίες πετρελαίου δεν λαμβάνουν πρόσφυγες, επισημαίνουν στην επιστολή τους.

Αυτό απαγορεύεται από την αποστολική εντολή, Β΄ Ιωάννου 10-11: "Αν κάποιος έρθει σε σας, αλλά αρνείται την Διδαχή του Χριστού μην τον δέχεστε ούτε να τον χαιρετήσετε. Όποιος τον χαιρετά, συμμετέχει στα κακά του έργα».

«Και ενώ διάφορες ισλαμικές οργανώσεις έχουν ανακηρύξει την κατάκτηση και τον εξισλαμισμό της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες,εσείς, ο Άγιος Πατέρας, κηρύττετε την υποδοχή των μεταναστών ανεξάρτητα από το γεγονός ότι είναι μουσουλμάνοι».

Το «επειδή ήμουν πεινασμένος, και δεν μου δώσατε τροφή»(Ματθαίος 25:42) δεν μπορεί να σημαίνει ότι ο Ιησούς θα ήθελε να είναι παράσιτο, συνεχίζουν, όπως και το «ήμουν ξένος και με καλωσόρισε» δεν σημαίνει ήμουν εισβολέας και με καλωσορίσατε, αλλά «χρειαζόμουν τη φιλοξενία σας για λίγο και μου την μου χορηγήσατε», καταλήγουν.

«Επίσης, δεν καταλαβαίνουμε ότι ζητάτε από τους μουσουλμάνους να ασκούν τη θρησκεία τους στην Ευρώπη», λένε. «Η έννοια τηςΑγίας Γραφής δεν πρέπει να παρέχεται από τους υποστηρικτές τηςπαγκοσμιοποίησης, αλλά με πιστότητα στην Παράδοση. Ο καλός ποιμένας κυνηγάει τον λύκο, δεν τον αφήνει να εισέλθει μέσαστο κοπάδι».

Η επιστολή προειδοποιεί λεπτομερώς για τον επικείμενο κίνδυνο από τον εξισλαμισμό, δηλώνοντας: "Πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου και κάθε εφησυχασμός προς το Ισλάμ είναι προδοτικός. Δεν επιθυμούμε να συνεχιστεί η ισλαμοποίηση στην Δύση, ούτε οι πράξεις σας να συμβάλλουν σε αυτήν. Τότε πού θα πάμε να αναζητήσουμε καταφύγιο;»




Οι πρώην μουσουλμάνοι ζητούν από τον Πάπα να συγκαλέσει σύνοδο σχετικά με τους κινδύνους του Ισλάμ, μιλώντας για την κατάσταση της Εκκλησίας σε περιοχές όπου το Ισλάμ έχει την πρωτοκαθεδρία.

"Για λόγους δικαιοσύνης και αλήθειας, η Εκκλησία πρέπει να φανερώσει γιατί τα βλάσφημα επιχειρήματα που προβάλλει το Ισλάμ για την χριστιανική πίστη είναι ψεύτικα", λένε οι υπογράφοντες την επιστολή.

"Εάν η Εκκλησία είχε το θάρρος να το κάνει αυτό, δεν αμφιβάλλουμε ότι εκατομμύρια, μουσουλμάνοι και άλλοι άνθρωποι που αναζητούν τον αληθινό Θεό, θα έρχονταν στην πίστη του Χριστού".

ΚΟ / πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...