Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Άρχισαν τα δύσκολα για τους Κούρδους στη Συρία - Δέχτηκαν πυρά από Ρώσους και Σύριους


Φαίνεται ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους Κούρδους της Συρίας. Ενώ μέχρι τώρα είχαν καταφέρει να ασκούν μια επιτυχή διπλωματία και να διατηρούν καλές και λειτουργικές σχέσεις μα όλους τους εμπλεκομένους στα μέτωπα της Συρίας, πλην Ι.Κ., τώρα φαίνεται ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και γίνονται εξαιρετικά σοβαρά.
Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος που προκύπτει από ένα ενδεχόμενο να υποχρεωθούν οι Κούρδοι να τα "σπάσουν" με κάποια πλευρά, πριν αναφερθούμε στις σημερινές συμπλοκές, μεταξύ Κούρδων και Αμερικανών από τη μια πλευρά και Συρίων και Ρώσων από την άλλη, να σημειώσουμε ότι το Καντόνι του Αφρίν το προστατεύουν από μια ενδεχόμενη εισβολή τουρκικών στρατευμάτων οι Ρώσοι, με τεθωρακισμένα και ειδικές δυνάμεις που σταθμεύουν εκεί συνεργαζόμενα με τους Κούρδους και τα υπόλοιπα εδάφη που κατέχουν οι Κούρδοι τα προστατεύουν οι ΗΠΑ.
Σήμερα λοιπόν και ενώ είναι σε εξέλιξη η προέλαση των μονάδων του στρατού της Συρίας από το Χαλέπι προς ανατολάς, αφού εκδίωξαν τους τρομοκράτες του Ι.Κ. στις περιοχές νοτίως του ρου του Ευφράτη, συναντήθηκαν με τμήματα των Κούρδων, που ελέγχουν την περιοχή του φράγματος, της πόλης και της αεροπορικής βάσης Τάμπκα.
Εκεί αναφέρονται συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων και μονάδων του στρατού της Συρίας, καθώς και αεροπορικές επιδρομές μαχητικών αεροσκαφών της Ρωσίας ή της Συρίας εναντίον Κούρδων και μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ εναντίον τημάτων του στρατού της Συρίας.
Τα γεγονότα αυτά είναι δυσάρεστα για τους Κούρδους και έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες μέρες, ενώ είναι σε εξέλιξη η τελική φάση της επιχείρησης απελευθέρωσης της Ράκας.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...