Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

O EΡΝΤΟΓΑΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΚΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ. Η ΑΠΟΘΕΩΣΗ. ΙΔΟΥ Ο ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ.

διακρίνεται και η σύζυγος...
O τούρκος “μετριοπαθής” ισλαμιστής πρόεδρος Recep Tayyip Erdoğan με την γυναίκα του και την οικογένειά του έφθασαν στο Haram για το Fajr* για να ολοκληρώσουν την umrah. (Arab News 1.3.15)
Το umrah είναι ένα προσκύνημα στη Μέκκα που πραγματοποιούν οι μουσουλμάνοι μια οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέσα στο έτος αντίθετα με το Hajj.Ονομάζεται και μικρό προσκύνημα και δεν είναι υποχρεωτικό αν και υπαγορεύεται έντονα.Αντίθετα το Hajj είναι υποχρεωτικό και αντιστοιχεί στο μεγάλο προσκύνημα.
Ο Erdogan πραγματοποίησε τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή ένα σύντομο προσκύνημα στη Μέκκα πριν να μεταβεί την Κυριακή στο Ριάντ για επίσημες επαφές αλλά και στη Μεδίνα.
Σήμερα στο Riyad ο μονάρχης βασιλιάς Salman συναντήθηκε τόσο με τον Recep Tayyip Erdogan όσο και με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Abdel Fattah El-Sissi.
Οι συζητήσεις περιλαμβάνουν οικονομικά ζητήματα αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.Τουρκία και Αίγυπτος έχουν τεταμένες σχέσεις γιατί το Κάιρο κατηγορεί την Τουρκία ότι υποστηρίζει τους αδελφούς μουσουλμάνους.

*ο προφήτης Μωάμεθ λέει σύμφωνα με μια χαντίθ: « ο χρόνος της προσευχής (Fajr) είναι να γίνεται πριν την αυγή όταν ο ήλιος δεν έχει αρχίσει ακόμη να ανατέλει.Όταν ο ήλιος αρχίσει να ανεβάνει μπορείς να σταματήσεις να προσεύχεσαι γιατί αυτός υψώνεται ανάμεσα στα 2 κέρατα του σατανά».

dimpenews.com
http://dimpenews.com/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...