Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Οι τζιχαντιστές αποχωρούν από το Κομπάνι;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού ιστότοπου ΙΝΤΕΡΝΕΤΧΑΜΠΕΡ  μετά τη χθεσινή καταστροφή από... αεροπορική επίθεση μιας φάλλαγας 24 οχημάτων που μετέφερε ενισχύσεις στους τζιχαντιστές της Κομπάνι, η πολιορκία της ηρωικής πόλης έχει χαλαρώσει και οι Κούρδοι προελαύνουν και καταλαμβάνουν θέσεις που μέχρι χθες κατείχαν οι τζιχαντιστές.

Συγκεκριμένα οι ακραίοι ισλαμιστές φέρονται να έχουν αποχωρήσει από 14 χωριά γύρω από την πόλη, τα οποία είναι πλέον υπό τον έλεγχο των Κούρδων, ενώ και μέσα στην ίδια την πόλη οι δυνάμεις των Κούρδων μαχητών προωθούνται και καταλαμβάνουν συνοικίες που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές.
Τέλος, οι Κούρδοι φέρονται να προελαύνουν και να καταλαμβάνουν τα υπεκρίμενα της πόλεως υψώματα, τα οποία είναι καθοριστικής σημασίας για τον έλεγχο αλλά και για την ασφάλεια της πόλης.
Εκτός από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, που από τη μια κατέστρεψαν θέσεις μάχης, τεθωρακισμένα και βαριά όπλα που είχαν στηθεί γύρω από την πόλη, και από την άλλη απέκοψαν τις ενισχύσεις των ισλαμιστών από τη Ράκκα και από άλλες περιοχές που ελέγχονται από το λεγόμενο Ι.Κ., καθοριστικής σημασίας για την έκβαση των μαχών έπαιξε η συμμετοχή των πεσμεργκά στην άμυνα της πόλης, κυρίως μέσα από την αύξηση της δύναμης πυρός, αφού οι μαχητές της Κομπάνι δεν διέθεταν αντιαρματικά και βαρέα όπλα.
Να σημειωθεί ότι τώρα τα βλέμματα όλων των Τούρκων έχουν στραφεί στο Χαλέπι, το οποίο πολιορκεί ο στρατός του Άσαντ, με στόχο να το απελευθερώσει από το λεγόμενο ελεύθερο συριακό στρατό.

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/11/blog-post_265.html#.VFpgBsmII_4

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...