Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Independent: «Ο Πούτιν σκοπεύει να προσαρτήσει μέχρι και την Φινλανδία».


σχόλιο Γ.Θ : Δεν έχει πάτο η αντιρωσική φρενίτιδα. Όποιος δυστυχής αδελφός μας κάνει το λάθος και δει τα ελληνικά βοθροκάναλα με τα δελτία προπαγάνδας ή ανοίξει τις καθεστωτικές παλιοφυλλάδες (που δεν κάνουν ούτε για τα τζάμια), θα νομίσει ότι η Ρωσία μας επιτέθηκε. Το αντιρωσικό μένος, το οποίο χρηματοδοτείται και καλλιεργείται με μένος ειδικά στον φιλορωσικό Ελληνικό λαό, κατασκευάζει ψεύτικες ειδήσεις όπως η παρακάτω.

Μετά την Κριμαία την οποία προσάρτησε πανηγυρικά στην Ρωσική Ομοσπονδία, χωρίς να... «ανοίξει μύτη», ο Ρώσος πρόεδρος ετοιμάζεται τώρα να επαναφέρει την χώρα του στα σύνορά της επί Τσάρου Νικολάου του Β'.

Όπως αναφέρει η βρετανική Independent, τα σχέδια αυτά δεν αποτελούν ούτε σενάρια φαντασίας ούτε συνομωσιολογία. Τα αποκάλυψε ο ίδιος ο Αντρέι Ιλαιόνοφ, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν την περίοδο 2000-2005. Μιλώντας στην σουηδική εφημερίδα, Svenska Dagbladet, ο Ιλαριόφοφ, τόνισε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιθυμεί να προσαρτήσει την Λυκορωσία, αλλά και να αποκτήσει και σημαντικότερη έξοδο στην Βαλτική μέσω της Φινλανδίας η οποία αποτελεί ιστορικό κομμάτι του ρωσικού έθνους μέχρι το 1917.

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για σχέδιο «ιστορικής δικαιοσύνης» το οποίο θέλει να θέσει σε εφαρμογή ο Ρώσος πρόεδρος. «Οι Μπολσεβίκοι και οι Κομμουνιστές έκαναν πολλά λάθη και ένα από αυτά ήταν να αφήσουν την Φινλανδία να ανεξαρτητοποιηθεί» φαίνεται να λέει ο Πούτιν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με συνεργάτες του. Μάλιστα φαίνεται να πιστεύει πως η ανεξαρτητοποίηση της Φινλανδίας ήταν «πράξη προδοσίας ενάντια στα εθνικά συμφέροντα», ενώ πιστεύει πως η Ρωσική Ομοσπονδία θα πρέπει να επεκταθεί στα σύνορα που είχε επί Τσάρου Νικολάου του Β' και επί Στάλιν (Σοβιετική Ένωση). «Μέρη της Γεωργίας, της Ουκρανίας, της Λευκορωσίας, της Φινλανδίας και της Βαλτικής, ο Πούτιν τα θεωρεί ρωσικά», αποκαλύπτει ο Ιλαριόνοφ.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως οι ηγέτες της Δύσης παρουσιάζουν έλλειμμα αποφασιστικότητας με αποκορύφωμα το γεγονός πως έχουν «ξεχάσει» πως υπάρχουν ηγέτες κάποιων χωρών που επιθυμούν να κατακτήσουν κάποιες άλλες χώρες.

Πάντως σε σχετική ερώτηση ο πρώην σύμβουλος του Ρώσου προέδρου αποκαλύπτει πως μπορεί να μην προτίθεται ο Πούτιν να θέσει άμεσα το ζήτημα, ωστόσο όπως είπε αργά ή γρήγορα θα είναι ένα θέμα που η διεθνής κοινότητα θα ασχοληθεί με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Για τον λόγο αυτόν μάλιστα η Independent αποκαλύπτει πως η Φινλανδία βλέποντας πως ίσως έρχεται η σειρά της έχει αυξήσει τις περιπολίες στα σύνορά της με την Ρωσία αλλά και στα χωρικά της ύδατα στην Βαλτική.

Όπως φαίνεται όμως ο Ιλαριόνοφ δεν ενστερνίζεται τις ιδέες του Βλαντιμίρ Πούτιν, γιατί λέει χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να προβάλουμε αντίσταση με κάθε τρόπο. Δεν είμαι αιμοσταγές άτομο, αλλά μερικές φορές δεν υπάρχει άλλος τρόπος από τον στρατιωτικό για να σταματήσεις έναν αντίπαλο. Η μόνη απάντηση στην καθαρή επιθετικότητα είναι η συλλογική άμυνα».

Ο Αντρέι Ιλαριόνοφ έχει εκπροσωπήσει την Ρωσία σε αρκετές συνόδους των G8 τα προηγούμενα χρόνια, και πλέον είναι συνεργαζόμενος με τον Ίδρυμα Κάτο για θέματα παγκόσμιας ελευθερίας και ευημερίας στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ.


protothema.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...