Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Πάλι με χρόνια και καιρούς... λέγαμε για 7 Αιώνες.

και η Ανάσταση ήρθε μετά από ένα παρατεταμένο Γολγοθά

 ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ

 
του Γιώργου Θαλάσση

Το Ρωμαίικο αίμα νερό δεν έγινε και ας αγωνίστηκαν σκληρά και με δόλο ενετοί και τούρκοι.
Από το 1204 η Κρήτη, όπως και οι περισσότερες περιοχές της Αγίας Ρωμανίας (Βυζαντίου), βυθίστηκαν στην αιχμαλωσία και στο σκοτεινό μεσαίωνα της Δύσης των ενετών και των φράγκων.
Χύθηκαν πορφυρά ποτάμια αίματος, μείναμε λίγοι, αγράμματοι και μπαρουτοκαπνισμένοι, αλλά στο τέλος μείναμε ζωντανοί και ελεύθεροι.
Οι πατέρες μας δεν αρκέστηκαν στην ψευτοανεξαρτησία του 1896 της αποικιακής "Κρητικής Πολιτείας", όπου την αληθινή εξουσία την είχαν οι "μεγάλες δυνάμεις" και ο σουλτάνος της οθωμανίας ως επικυρίαρχος.
Το όνειρο και ποθούμενο των Κρητικών ήταν η μεγάλη επιστροφή και Ένωση στον κορμό του Γένους. Μάτωσαν, δάκρυσαν, αγωνίστηκαν και μια μέρα σαν τη σημερινή, πριν 100 χρόνια, είδαν ένα όνειρο από τα βάθη των Αιώνων να γίνεται πραγματικότητα. Ήρθαν τα χρόνια και οι καιροί για την Κρήτη, πάλι δική μας είναι!  Η σημαία με το τουρκάστερο, σύμβολο της επικυριαρχίας του σουλτάνου, υπεστάλη παντοτινά για να κυματίζει η Γαλανόλευκη και να μας θυμίζει ότι ακατόρθωτο δεν είναι τίποτα, όταν υπάρχει θέληση, επιμονή και αγωνιστικότητα.

 
 κλικ για μεγέθυνση


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...