Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Τεχνολογία πληρωμής μέσω σάρωσης προσώπου ανέπτυξε φινλανδική εταιρεία.

Ε.Δ. Είναι εντυπωσιακό... πάντα βρίσκουν νέους τρόπους να προστατεύουν τα χρήματα μας οι καλοί άνθρωποι...

Ελσίνκι Μια τεχνολογία η οποία θα μπορούσε να καταργήσει το… πορτοφόλι
κατά τις καταναλωτικές εξορμήσεις στα μαγαζιά ανέπτυξε η φινλανδική εταιρεία Uniqul.
Το υπερσύγχρονο σύστημα βασίζεται σε μια κάμερα και, σύμφωνα με τους επινοητές του, θα μπορούσε να τοποθετηθεί στα ταμεία των καταστημάτων για την αυτόματη πληρωμή του λογαριασμού του πελάτη, χωρίς την ανάγκη κάποιας επιπλέον ηλεκτρονικής συσκευής, π.χ. κινητό τηλέφωνο ή κάποιο «έξυπνο» βραχιόλι.Πελάτης προς… σάρωση

Το σύστημα λειτουργεί «σαρώνοντας» το πρόσωπο του πελάτη, μόλις εκείνος φτάσει στο ταμείο. Στη συνέχεια ανατρέχει σε μια τράπεζα δεδομένων για την ανεύρεση και ταυτοποίηση των στοιχείων του συγκεκριμένου χρήστη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η οικονομική συναλλαγή. Οι ενδιαφερόμενοι, κατά την εταιρεία, μπορούν να δημιουργήσουν ένα προφίλ χρήστη, δηλώνοντας στο σύστημα τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας ή του λογαριασμού PayPal που διατηρούν.

«Οι ειδικοί αλγόριθμοι του συστήματος επεξεργάζονται τα βιομετρικά στοιχεία του χρήστη, μόλις εκείνος φτάσει στο ταμείο και βάσει αυτών εντοπίζουν τον λογαριασμό του» εξηγεί εκπρόσωπος της Uniqul. «Η όλη συναλλαγή πραγματοποιείται σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα – χρόνος που αντιστοιχεί μόνο στην κίνηση του να βγάλει κάποιος το πορτοφόλι του από την τσάντα ή την τσέπη του».

Στην παρούσα φάση το καινοτόμο σύστημα δοκιμάζεται στο Ελσίνκι. Και επειδή η υψηλή τεχνολογία στοιχίζει κάτι παραπάνω, οι χρήστες της καλούνται προς το παρόν να πληρώσουν μηνιαία συνδρομή 0,99 ευρώ για να απολαμβάνουν τα αυτοματοποιημένα προνόμια σε μια ακτίνα 1,6 χλμ. από το επιλεγμένο σημείο αναφοράς, ή 1,99 ευρώ για την κάλυψη ολόκληρης της πόλης στην οποία διαμένουν.


Τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του χρήστη «πληρώνουν» τον λογαριασμό μέσω του συστήματος που ανέπτυξε η φινλανδική εταιρεία Uniqul. Δείτε το σχετικό βίντεο


ΠΗΓΗ:http://www.tovima.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...