Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

Το νέο σύστημα αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας S-500 είναι σε θέση να προστατεύει κι από μετεωρίτες

Freepen.gr - Όσον αφορά την τεχνική ανάπτυξη, το σύστημα αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας S-500 (Prometheus) είναι 15-20 χρόνια μπροστά από παρόμοια δυτικά συστήματα, ανέφερε το Sputnik, επικαλούμενο το δίκτυο Fox.
Ο ιστότοπος έγραψε ότι το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-500 είναι ικανό να καταστρέψει δορυφόρους, υπερηχητικούς πυραύλους και άλλες απειλές στον ουρανό και το διάστημα.
"Με άλλα λόγια, το σύστημα Prometheus" που μπορεί να καταστρέψει τους περισσότερους στόχους "είναι 15-20 χρόνια μπροστά από τους δυτικούς ανταγωνιστές του".
Το 2019, Κινέζοι εμπειρογνώμονες προέβλεπαν ότι το S-500 θα γίνει ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα μάχης στη Ρωσία και πιθανώς ακόμη και παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τον Σπούτνικ, το σύστημα έχει εμβέλεια 600 χιλιομέτρων, πράγμα που δείχνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προστασία από μετεωρίτες και άλλα ουράνια σώματα.
Ο διοικητής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγός Σεργκέι Σορόβικεν, ανακοίνωσε προηγουμένως ότι το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-500 είναι ικανό να καταστρέψει υπερηχητικά όπλα στο διάστημα κοντά στη Γη.
Ο Σορόβικεν είπε πως τα χαρακτηριστικά του συστήματος αεροπορικής άμυνας S-500 επιτρέπουν την καταστροφή υπερηχητικών όπλων κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων των αντικειμένων κοντά στο διάστημα, εκτός από την καταστροφή των στόχων του αέρα και των βαλλιστικών πυραύλων.
Ο Soroviken πρόσθεσε ακόμη πως τα τεχνικά χαρακτηριστικά καθιστούν το σύστημα S-500 την πρώτη γενιά αντιδιαστημικών αμυντικών συστημάτων.
Το S-500 είναι ένα ολοκληρωμένο συγκρότημα για την εξάλειψη στόχων μεγάλου εύρους και μεγάλου υψομέτρου, ενώ παράλληλα αυξάνει τις δυνατότητες της άμυνας πυραύλων.
Ο Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε ότι ένα πλήρως ολοκληρωμένο σύστημα διαστημικής άμυνας θα είχε αναπτυχθεί στη Ρωσία έως το 2024.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...