Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Ηφαίστειο κάτω από τα πόδια του Μητσοτάκη. Η μισή ΝΔ ( Σαμαρικοί και Καραμανλικοί) τρίζει τα δόντια της, έτοιμη να εκραγεί αν πάει σε 5ο μνημόνιο - Όλοι παρακολουθούν και καταγράφουν τις κινήσεις της Sagrada Familia

Υπάρχει σε όλη τη χώρα γενικός αναβρασμός.

Τα συνθήματα «Μένουμε στο σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς» μεταβλήθηκαν σε «Μένουμε άνεργοι και μένουμε ανασφαλείς». Το σύνολο του επαγγελματικού και του εργατικού κόσμου αισθάνεται έντονη αβεβαιότητα και δυσφορία από την ανάλυση και επεξεργασία των εξαγγελιών του κου Μητσοτάκη.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, από ό,τι φαίνεται χάνουν οριστικά το ψωμιά τους και βυθίζονται σε απόγνωση. Τα όσα λέει ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης αλλά και οι υπουργοί του, είναι οικονομικές αλχημείες που έχουν στόχο, μόνο να ξεγελάσουν και να παράξουν ψευδαισθήσεις για γέφυρες εικονικής πραγματικότητας, μεταξύ βαθύτατης ύφεσης και απίθανης ανάπτυξης.
Ο τουρισμός θα χάσει το 80%των εσόδων του και όλοι αντιλαμβάνονται, ότι ο νεοφιλελευθερισμός του αδύναμου κου Μητσοτάκη ελλοχεύει στη γωνία του Φθινοπώρου, με πείνα, επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα, περιορισμό των ατομικών ελευθεριών και εξακολούθηση της καταβολής υψηλών φόρων από ανύπαρκτα εισοδήματα.
Το μνημονιακό κράτος έχει ελάχιστο λίπος, τεράστιο χρέος – 361 χρέος κεντρικής διοίκησης αυτή την ώρα – και χαίνουσες πληγές. Ούτε την υγεία έφτιαξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ούτε περιθάλπει καλώς χιλιάδες Έλληνες που είναι ασθενείς με σοβαρά εκφυλιστικά και χρόνια νοσήματα και όχι covid-19. Ο κος Τσιόδρας, ο κος Σύψας και ο κος Μόσιαλος κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία. Φυσικά αυτοί είναι υπεύθυνοι για τον τομέα των ακραίων εισηγήσεών τους και όχι για τις αποφάσεις που πήρε ο σημερινός πρωθυπουργός, οδηγώντας τη χώρα πάνω στα βράχια.
Η κατάσταση αδυναμίας στην οποία έχει περιέλθει η χώρα από άμετρα – μέτρα και φυσικά από την κληρονομιά των μνημονίων που κατέλειπε το πολιτικό προσωπικό της χώρας, όσο και η εμφανής πολιτική αδυναμία του κου Μητσοτάκη να χειριστεί τα πράγματα, οδηγούν σε επαχθείς δανεισμούς και νέα μνημόνια. Είναι θέμα χρόνου, πριν από τη λήψη επαχθών δανείων και συμβάσεων να πάει ο Μητσοτάκης σε εκλογές, προκειμένου να ανακόψει τη ραγδαία πολιτική φθορά. Τον βολεύει και η κατάσταση που επικρατεί στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Πιστεύει, ότι μεταξύ των σημερινών πολιτικών ανδρών, ο λαός θα επιλέξει τον πολιτικά μονόφθαλμο.
Μέσα στη ΝΔ, αυτή την ώρα που σας μιλάω, υπάρχει ένα ηφαίστειο, το οποίο κάποια στιγμή θα εκραγεί, εναντίον της Αγίας Οικογενείας. Τόσο οι Σαμαρικοί, όσο και οι Καραμανλικοί αλλά γενικά οι νουνεχείς πολιτικά, αντιλαμβάνονται ότι ο κος Μητσοτάκης ανοίγει κερκόπορτες όχι μόνο στην οικονομία αλλά κυρίως στα εθνικά θέματα.
Οι πρώην πρωθυπουργοί και οι υπουργοί δεν μιλάνε αλλά σίγουρα βρίσκουν τρόπους μέσα από προσωπικά site, τα οποία γράφουν φίλοι τους, να περνάνε την αντίθεση και την κριτική τους, απέναντι στην οικογενειακή εταιρία, που κυβερνάει τον τόπο. Ακούγονται πολλά σε κατ΄ ιδίαν συνομιλίες, ψιθυρίζονται διάφορα όπισθεν επισήμων και ανεπισήμων τειχών. Καταγράφονται όλες οι δουλειές της Οικογένειας, οι καινούργιοι που μπήκαν στα παιχνίδια και όλες οι κινήσεις ανιψιών, αδελφών και εξαδέλφων.
Οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. Ούτε οι παλιές βουλιμικές τάσεις. Ακόμα και σε χαλεπούς καιρούς, όπως αυτούς του ανύπαρκτου πλέον για την Ελλάδα κορωνοϊού. Αν διαβάσει κανείς, πολλά site που ανήκουν σε φίλους του πρώην πρωθυπουργού του κου Σαμαρά, του πρώην πρωθυπουργού του κου Καραμανλή αλλά και σε ένα πλήθος στελεχών της ΝΔ, που απομακρύνθηκαν από το χώρος της, μόλις ανέλαβε η Αγία Οικογένεια, αντιλαμβάνεται τι θα επακολουθήσει.
Χθες είχαμε τρία περιστατικά κορωνοϊού και λιγότερους διασωληνωμένους. Στατιστικά, αυτή η μορφή γρίπης είναι ανύπαρκτη πλέον στη χώρα μας. Σε όλη την Ευρώπη οι αριθμοί περιστατικών και θανάτων προσγειώνονται, μηδενίζονται.
Εκατομμύρια άνθρωποι ζητάνε πίσω τη ζωή τους και σιγά σιγά την παίρνουν. Από τις 15 Ιουνίου ουσιαστικά επαναλειτουργεί το μεγαλύτερο τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου, της Ευρώπης. Οι μεσογειακές χώρες που έχουν ως βασικό έσοδο τον τουρισμό, αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι υπόλοιπες που έχουν βιομηχανία και μεγάλες γραμμές παραγωγής μικρότερα.
Εδώ το lockdown του κου Μητσοτάκη και η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς, όπως και η αντιφατικότητα διαφόρων μέτρων των περίφημων λοιμωξιολόγων περιπλέκουν τα πράγματα και «καίνε» περισσότερο όλες τις πτυχές της οικονομίας. Είμαστε μία χώρα χωρίς πολιτισμό. Ο κος Μητσοτάκης πιστεύει ότι υπάρχει ασφάλεια, χωρίς πολιτισμό. Κάποιος πρέπει να τον διδάξει ότι δεν υπάρχει Υγεία, χωρίς Δημοκρατία, Ελευθερία και Πολιτισμό.
Κάποιος πρέπει να τον διδάξει ότι δεν υπάρχει υγεία, χωρίς εργασία. Η πολιτική σκέψη του δεν είναι απλά λανθασμένη, είναι νοσηρή, γιατί με το πλαστό επιχείρημα: «σώσαμε ανθρώπινες ζωές», κατέστρεψε ουσιαστικά εκατοντάδες χιλιάδες ζωές. Η σκέψη του είναι νοσηρή, γιατί χωρίς την ανθρώπινη συντροφιά, την κοινωνικότητα, την επαφή των ανθρώπων, το φως του πολιτισμού, προκαλούνται ψυχικά νοσήματα που γεννάνε νεοπλασίες, καρδιαγγειακά και ένα πλήθος άλλων ασθενειών. Δυστυχώς απεδέχθη τις πλέον νοσηρές εισηγήσεις και τώρα αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία, μείωση προσδόκιμου ζωής, καθίζηση του βιοτικού επιπέδου, χειρότερο επίπεδο γενικής νοσηλείας και έκπτωση όλων των δημοκρατικών ανθρωπίνων αξιών.
Δυστυχώς ο σημερινός πρωθυπουργός, αποδεικνύεται – όσο και αν αυτοεγκωμιάζεται – κατώτερος των περιστάσεων. Είναι ο κακός γιατρός που φωνάζει : « η επέμβαση επέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε!».
Κάποιος παλιός, ψύχραιμος και νουνεχής που ακούει τα διαγγέλματά του, καταλαβαίνει ότι έχει το ύφος και τη σπουδή κάποιου, που βγήκε από διαγώνισμα και φωνάζει: «σκίσαμε», ενώ δεν έχει απαντήσει σε κανένα από τα βασικά ερωτήματα του τεστ.
Μιλάει για το εθνικό σύστημα υγείας, ενώ περιμένουν χιλιάδες με νεοπλασίες και καρδιαγγειακά για να χειρουργηθούν. Ο κος Μητσοτάκης δεν έχει αντιληφθεί ακόμα σε ποια πολιτική χαράδρα τον έριξε το τρίο Τσιόδρας – Σύψας – Μόσιαλος.
Χθες – όπως άκουσα- μετά από πολύ καιρό, ο κος Καθηγητής μας είπε ότι έχουν ένα ένζυμο στη μύτη, που φράσσει την είσοδο στον κορωνοϊό και για αυτό δεν πειράζονται. Όσα είχατε ακούσει στην περίοδο του lockdownγια τα παιδάκια που κολλάνε τους παππούδες και τις γιαγιάδες, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Ο αξιόπιστος καθηγητής, επί 50 ημέρες τροφοδοτούσε την αγωνία των Ελλήνων για το αν πρέπει να βάλουμε μάσκα ή να μην βάλουμε και πώς πρέπει να τη βάλουμε.
Επί εβδομάδες μιλούσε για τα παιδάκια και τα σχολεία. Και τελικά εισηγείται θετικά για τα δημοτικά σχολεία. Επί δυόμισι μήνες τροφοδότησαν με τρόμο την αγορά και παρέλυσαν όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Είναι οι βασικοί υπαίτιοι για την οικονομική καταστροφή και τους χιλιάδες θανάτους που έρχονται από ασθένεια που γεννά η φτώχεια. Τεράστια ευθύνη για την ψυχολογική επιβάρυνση των Ελλήνων, έχει ο ανεκδιήγητος κος Χαρδαλιάς, ο οποίος μιλούσε και μιλάει θυμίζοντας Απριλιανή γκραβούρα, νομίζοντας ότι μιλάει σε μη ελεύθερους πολίτες, εκ μέρους ομάδας λοχαγών ή Ταγματαρχών.
Λένε οι πληρωμένες δημοσκοπήσεις ότι είναι δημοφιλής ο κος Κικίλιας, ο οποίος είναι εξαφανισμένος και κρυπτόμενος επιμελώς πίσω από τους κυρίους Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Πρέπει να σας πω ότι το χειμώνα θα σας έχω εκπλήξεις, γιατί μεταφέρω κομμάτι της δραστηριότητάς μου σε κινηματογραφικές αίθουσες και θέατρα. Ήδη σας είπα, ότι θα υπάρχει η προβολή της ιστορίας του ραδιοφώνου.
Επειδή ο κος Μητσοτάκης έχει την αίσθηση ότι κατακτά μεγάλες πολιτικές και εθνικές νίκες, ας είμεθα ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτή την εποχή στα ελληνοτουρκικά. Οι Τούρκοι δεν κλιμακώνουν απλά τις προκλήσεις, ούτε ανταλλάσσουν φραστικούς πυροβολισμούς με τον κοΔένδια και το υπουργείο Εξωτερικών. Οι Τούρκοι κάνουν δοκιμές και πρόβες βομβαρδισμών ελληνικών νήσων. Κατέλαβαν ελληνικό έδαφος στον Έβρο. Κατέλαβαν 16 στρέμματα γης, ενώ ο κος Δένδιας σε μία πρωτοφανή δήλωση λέει ότι: « δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε εντάσεις για μερικά δεκάδες μέτρα».

https://crashonline.gr/synenteukseis-gnwmes/1460631/g-tragkas-ifaisteio-kato-apo-ta-podia-tou-mitsotaki/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...