Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Ρωσικό Πατριαρχείο: Γνωρίστε τον ιδανικό σύντροφο πηγαίνοντας στην εκκλησία

Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων: Είναι φυσικό για έναν Ορθόδοξο Χριστιανό να γνωρίσει την μελλοντική γυναίκα του στην Εκκλησία.

«Οπωσδήποτε, η εκκλησία είναι ο οίκος του Θεού και θα ήταν περίεργο να το επισκεφτείτε μόνο για να βρείτε μια νύφη εκεί. Ωστόσο, για τους ορθόδοξους Χριστιανούς η ατμόσφαιρα της Εκκλησίας είναι ένα φυσικό περιβάλλον όπου όχι μόνο μια προσωπική γνωριμία αλλά και η αγάπη μπορεί να ξεκινήσει «, δήλωσε ο επικεφαλής του Συνεδριακού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων στην τηλεόραση Rossiya-24.

Υπενθύμισε την παροιμία ότι οι γάμοι γίνονται στον ουρανό και σημείωσε ότι πολλοί πιστοί γνώρισαν την σύζυγό τους στην εκκλησία, όταν εκπλήρωσαν κάποια εκκλησιαστικά καθήκοντα ή μετά την Λειτουργία, άρχισαν να επικοινωνούν και στη συνέχεια αγαπήθηκαν.

Αν είναι αγάπη με την πρώτη ματιά, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας συνιστά να μην την αφήσουμε να γλιστρήσει, και πως είναι καλύτερο να πλησιάζει κανείς το κορίτσι και να μιλήσει μαζί της χωρίς καμία σύγχυση.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία βλέπει κινδύνους στη μείωση της ηλικίας γάμου
Πάντως στον αντίποδα ο επικεφαλής της επιτροπής του πατριάρχη για τις οικογενειακές υποθέσεις, ο π. Ντιμίτρι Σμιρνόφ, επέκρινε τα σχέδια για τη μείωση της ηλικίας γάμου που συζητούνται.

«Είναι ένα βήμα προς την παιδεραστία, τώρα επιβάλλεται φυλακή για την παρενόχληση ενός 16χρονου κοριτσιού και στη συνέχεια [αν η ηλικία γάμου μειωθεί] όχι, θα μπορεί νόμιμα να παντρευτεί, είναι απολύτως σαφές» είπε ο ιερέας τον ραδιοφωνικό σταθμό Radonezh, απαντώντας στις ερωτήσεις των ακροατών.

Είπε ότι ο λόγος για τον οποίο οι νέοι έχουν «ενήλικες» σχέσεις νωρίτερα τώρα είναι ότι ο λαός της Ρωσίας δεν συμμορφώνεται πλέον με τις παραδοσιακές ηθικές αξίες. «Ο Καύκασος ​​ή ο Νότιος Καύκασος ​​είναι ένα διαφορετικό πράγμα – εκεί, οι αδερφοί ενός [κοριτσιού] απλά θα σας μαχαιρώσουν […] Και εδώ οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα έλεγχο, δεν υπάρχουν παραδόσεις, τα κορίτσια θα πατήσουν πόδι στα τακούνια που οι μητέρες τους τους αγόρασαν […] και θα πουν «θέλω να το κάνω, είναι η ζωή μου, έχω δικαίωμα, είστε όλοι τρομοκράτες, εξτρεμιστές» κλπ. », είπε.

Ταυτόχρονα, είπε ότι τα κορίτσια ορισμένων εθνών ωριμάζουν πολύ νωρίς και μια ηλικία γάμου «μπορεί να ρυθμιστεί» γι ‘αυτούς στα 16. Ωστόσο, στην υπόλοιπη Ρωσία τα κορίτσια δεν πρέπει να παντρευτούν πριν από 18.

«Και δεν θα επιτρέψω στους άντρες [να παντρευτούν] προτού να φτάσουν στα 21 επειδή δεν έχουν ακόμα κάποιες αρχές στα κεφάλια τους», δήλωσε ο ιερέας.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να εξετάσει τις τροποποιήσεις του ρωσικού Οικογενειακού Κώδικα που αλλάζουν την ηλικία γάμου.

πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...