Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Το «σύστημα Σημίτη» διοικεί ακόμα τη χώρα

Το σύστημα που άφησε προίκα ο Κώστας Σημίτης και το οποίο ζει παρασιτικά στη χώρα για πάνω από δύο δεκαετίες, αποτελείται από μετρ της κακοδιαχείρισης.
Από αυτούς, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι αυτός που «πρόκοψε» περισσότερο με αξιώματα και… πισίνες. Οι υπόλοιποι ή είναι απαγιωμένοι ή έχουν κατηγορηθεί για σκάνδαλα ή είναι στη φυλακή ή φοβούνται ότι θα μπουν.
Προχθές στη δίκη της Siemens, ο πρώην υπεύθυνος οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Αυγερινός, παραδέχθηκε αυτό που υποπτευόμασταν όλοι, ότι δηλαδή, τα χρήματα που πήρε ο Τσουκάτος -ο στενότερος συνεργάτης του Σημίτη- από την Siemens το 1999 κατέληξαν πράγματι στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό ας πούμε όμως ότι αυτό το περιμέναμε, δεν προκάλεσε έκπληξη. Αυτό που θα μας φαινόταν αδιανόητο όμως μέχρι πριν από λίγα χρόνια είναι κάτι που ίσως δεν παρατήρησαν πολλοί. Η ΝΔ δεν έβγαλε ούτε μισή ανακοίνωση για το θέμα.
Παράλογο; Όχι. Λογικότατο. Το «σύστημα Σημίτη», που εν πολλοίς διοικεί ακόμα τη χώρα, έχει συμμαχήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τους ενώνει άλλωστε η Siemens, ο Χριστοφοράκος και η απόδοση ευθυνών για τη διαφθορά και τη χρεοκοπία στην κοινωνία, στον απλό κόσμο. Αυτό ακριβώς είχε πει ο Κώστας Σημίτης πριν από λίγο καιρό σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ… με το αμίμητο: «η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο». Πόσο σημαντικό να το ακούς αυτό από τον πρώην πρωθυπουργό, που στο τότε υπουργικό του συμβούλιο, ο καλύτερος έχει πουλήσει τη μάνα του… με υπερτιμολόγηση!
Δεν είναι τυχαίο πως οι επιθέσεις στη διακυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, εξαπολύονται συντεταγμένα από πρόσωπα του νεοφιλελεύθερου «μετώπου της λογικής» και δημοσιογράφους της «αυλής» Μητσοτάκη.
Επί των κυβερνήσεών Κώστα Σημίτη, η διαπλοκή γιγαντώθηκε. Υπερτιμολογήθηκε, εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου, ότι δημόσιο έργο υπήρχε και δεν υπήρχε. Κάναμε (swap) με τη Goldman Sachs. Έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος προς τα πάνω, με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου. Φιλοξενήσαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες (διαφθοράς & Siemens)… Οτσαλάν, Ίμια, εξοπλιστικά προγράμματα, πράσινα παιδιά παντού, ένταξη στην ΟΝΕ με αμφιλεγόμενα στοιχεία… και η λίστα δεν έχει τέλος.
Τώρα τη δουλειά του Κώστα Σημίτη -που έμεινε στη μέση- θέλουν να τελειώσουν ο Τσίπρας, οι ψευτοπατριώτες τύπου Βελόπουλου, Καμένου, Καρατζαφέρη, ο Στουρνάρας, η Φοφάρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...