Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Το 10% των έφηβων Ελληνίδων έχει κάνει έκτρωση!

 
σχόλιο Γ.Θ : Ό,τι μας αξίζει, θα πάθουμε...

Την έκτρωση φαίνεται ότι προτιμούν οι γυναίκες στην Ελλάδα, ενώ ειδικά για τα έφηβα κορίτσια οι αριθμοί είναι ακόμα πιο ανησυχητικοί.

Στοιχεία του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας δείχνουν ότι τουλάχιστον 40.000 εκτρώσεις το χρόνο γίνονται από κορίτσια κάτω των 18 ετών. Έρευνα του Αρεταίειου Νοσοκομείου αποκαλύπτει ότι ένα στα τέσσερα έφηβα κορίτσια, που απευθύνθηκαν σε αυτό, αποφασίζει διακοπή κύησης, και μόνο οι μισές ενημερώνουν γι’ αυτό την οικογένειά τους.

Η Ελλάδα έχει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων. Το 22% των Ελληνίδων δηλώνει ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία τέτοια επέμβαση, ενώ το 10% από αυτές είναι εφηβικής ηλικίας.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο ΑΠΘ Θεοχάρης Ταντανάσης αναφέρει ότι 1 στις 1.000 γυναίκες παρουσιάζει αιμορραγία κατά την επέμβαση ή τις πρώτες ώρες μετά από αυτήν. Το 44% εμφανίζει νευρικές διαταραχές και το 25% επισκέπτεται ψυχίατρο.

Στην αυριανή παρουσίαση, που θα κάνει στο πλαίσιο του 1ου Σεμιναρίου Ψυχοσωματικής στη Μαιευτική Γυναικολογία, που διοργανώνεται από τη Β΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ, ο Θεοχάρης Ταντανάσης αναμένεται να εξηγήσει τα αίτια της θλιβερής πρωτιάς. «Σχετίζεται όσο ποτέ με την οικονομική κρίση, την αβεβαιότητα και την αύξηση της ανεργίας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

(...) «Στην Ελλάδα ο μέσος όρος ηλικίας για την πρώτη σεξουαλική επαφή είναι έως τα 18 για τις μεγάλες πόλεις. Άρα είναι δεδομένη η αναγκαιότητα για πιο συστηματική διαπαιδαγώγηση», καταλήγει.

http://www.pontos-news.gr/article/135824/10-ton-efivon-ellinidon-ehei-kanei-ektrosi

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...