Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019

Ο Κύριος μπορεί και χίλια χρόνια να περιμένει για να σωθεί έστω και ένας άνθρωπος, για να αναπληρωθεί ο αριθμός των Αγγέλων που έπεσαν


ΕΙΠΕ μοναχός:
- Στους πρώτους αιώνες του μοναχισμού, όταν ένας μοναχός επισκεπτόταν κάποιον άλλον, πριν από κάθε συνομιλία, έκαναν μία σύντομη έστω προσευχή, ούτως ώστε ό διάλογος και ή συνάντηση να ευλογηθεί από τον Θεό και να είναι πνευματική και ωφέλιμος.

ΓΕΡΟΝΤΑ, γιατί ό ιερέας στη Θεία Λειτουργία φορά λευκή στολή;
- Εκείνη τήν ιερή στιγμή, παιδί μου, ό λειτουργός κατέχει τη θέση τού αγγέλου, πού στεκόταν αστραπόμορφα ρούχα στο κενό μνημείο του Σωτήρος. Έτσι και ό ιερέας τώρα περιμένει λευκοφορεμένος τους πιστούς στο Άγιο Θυσιαστήριο, το όποιο είναι κι αυτό επίσης ό ίδιος ό τάφος τού Χριστού μας, για να τους προσκαλέσει στο πανηγύρι και το δείπνο της Αναστάσεως.

ΕΙΠΕ ΜΟΝΑΧΟΣ.
ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ σου ένα μόνο θά ζητάς, πώς να αγαπήσεις τον Χριστό. Και όταν Τον αγαπήσεις, τότε θά σου δοθούν όλα τα αγαθά του κόσμου αυτού μα και τού αιωνίου.

ΕΙΠΕ ένας μοναχός:
ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ και την τελευταία καμπάνα άγιος άγγελος σημειώνει το απουσιολόγιο και το καταθέτει στο ουράνιο στρατηγείο.

ΕΙΠΕ ένας μοναχός:
- Να προσευχόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με κάθε τρόπο, ούτως ώστε να υπάρχει μία σταθερότητα του νου και της καρδιάς στή θεία επικοινωνία.

ΓΕΡΟΝΤΑ, δεν μου απομένει πολύς χρόνος για προσευχή το πρωί, και ή εργασία μου, παράλληλα, απαιτεί πολλή μέριμνα και περισπασμό και δεν μπορώ έτσι να γεύομαι την προσευχή.
Και όμως, μπορείς να πάρεις μέσα σε δέκα λεπτά προσευχής τόση θεία χάρη και πνευματική δροσιά, που να σε τροφοδοτεί όλη την ημέρα.

Ο Κύριος μπορεί και χίλια χρόνια να περιμένει για να σωθεί έστω και ένας άνθρωπος, για να αναπληρωθεί ο αριθμός των Αγγέλων που έπεσαν. 

Όσιος Σεραφείμ της Βίριτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...