Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Πατριάρχης Κύριλλος: «Παρασκηνιακές δυνάμεις θέλουν να απομακρύνουν τη Ρωσία από την Ελλάδα»

σχόλιο Γ.Θ : Οι Ρωσοφοβικοί φιλοφαναριώτες στην Ελλάδα δεν γνωρίζουν ή δεν τους νοιάζει το ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι αιχμάλωτος όχι των τούρκων αλλά των αμερικανών οι οποίοι και του καθορίζουν την πολιτική έναντι των Ρώσων. Όποιος βλέπει την Εκκλησία σαν Φαναριώτης, Έλληνας, Ρώσος, Σέρβος κλπ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ. Οι Ρώσοι και όλοι οι Ορθόδοξοι όπου γης είναι τα μονάκριβα αδέρφια μας που αντίχριστοι προσπαθούν να μας πάρουν. Θα τους αφήσουμε να μας χωρίσουν;  
 
Για απόπειρα «παρασκηνιακών δυνάμεων» να «απομακρύνουν τη Ρωσία από τον Ελληνικό κόσμο», κάνει λόγο ο Πατριάρχης Μόσχας αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της αυτοκεφαλίας της ουκρανικής εκκλησίας.
«Αυτό που συμβαίνει με την Εκκλησία της Ελλάδας είναι μια προσπάθεια ορισμένων δυνάμεων στο παρασκήνιο» να απομακρύνουν τη Ρωσία από τον ελληνικό κόσμο, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος την Παρασκευή σε συνάντηση του ετήσιου φόρουμ αφιερωμένου στο θέμα της σωτηρίας του έθνους.

«Έχουμε κάποιες αξιόπιστες πληροφορίες ότι όλα όσα συμβαίνουν τώρα στην παγκόσμια Ορθοδοξία δεν είναι ατύχημα, δεν είναι μόνο η ιδιοτροπία μιας συγκεκριμένης θρησκευτικής φιγούρας που έχει σκοτεινιάσει το μυαλό του … Πρόκειται για μια εφαρμογή ενός εντελώς συγκεκριμένου σχεδίου που έχει δύο στόχους: πρώτα, να απομακρύνει τη Ρωσία μακριά από τον ελληνικό κόσμο και τον ελληνικό κόσμο από τη Ρωσία», δήλωσε ο πατριάρχης.

Σημείωσε ότι «σε αυτό που συμβαίνει σήμερα γύρω από την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, γύρω από όλο το πρόβλημα της αναγνώρισης ή μη αναγνώρισης των Ουκρανών σχισματικών ως ορθόδοξων εκκλησιών, υπάρχει κάτι σε αυτή την ιστορία που δεν έχει δηλωθεί, αλλά που είναι ο κύριος στόχος των παρασκηνιακών δυνάμεων που εξαπέλυσαν αυτές τις σχισματικές τάσεις. » και συμπλήρωσε «προσπαθούν να αποδυναμώσουν και, ει δυνατόν, να καταστρέψουν τον ρόλο που παίζει η Ρωσία»

Σύμφωνα με τον Ρώσο πατριάρχη, η ρωσική εκκλησία το καταλαβαίνει αυτό καλά. Επίσης, «οι αδελφοί μας στην Ελλάδα, σε άλλες Ορθόδοξες εκκλησίες» το καταλαβαίνουν αυτό σήμερα.

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η «ειδική κλίση» της Ρωσίας ήταν «να αποτελέσει οχυρό του ορθόδοξου χριστιανισμού, να διατηρήσει την ορθόδοξη πίστη, την ορθόδοξη παράδοση, τον πολιτισμό, τις χριστιανικές ηθικές αρχές στην άθικτη μορφή τους». Ο πατριάρχης υποστήριξε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι «δυνάμεις του σήμερα αντιμάχονται έτσι την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία», θέλοντας να διασπάσουν τον Ελληνικό Ορθόδοξο κόσμο με αυτό και να καταστρέψουν την ενότητα του Ορθοδόξου κόσμου.

«Ζητάμε να αντισταθούμε, να συνεχίσουμε αυτή την ανεξάρτητη γραμμή της παγκόσμιας Ορθοδοξίας και το σημαντικότερο να διατηρήσουμε την πνευματική ανεξαρτησία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από όλα αυτά τα κέντρα παγκόσμιας επιρροής», δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μαύρος κατάλογος των Επισκοπών

Στο μεταξύ μετά την απόφαση της Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πυο δεν αποδέχεται την απόφαση της ελληνικής Ιεραρχίας και διαμηνύει πως θα διακόψει την κοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και όσους Ιεράρχες υποστηρίζουν τη νέα εκκλησία, πληροφορίες στα ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για ελληνική “black list” Επισκόπων!

Μετά από όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες σε αυτήν ανήκουν σύμφωνα με μια σειρά πηγών του RIA Novosti στους εκκλησιαστικούς κύκλους, 24 Έλληνες Επίσκοποι που υποστηρίζουν την αναγνώριση των Ουκρανών σχισματικών (αν και δεν είναι γνωστό αν προσευχήθηκαν μαζί τους). Ανάμεσά τους οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου, Δημητριάδος, Πατρών, Κορίνθου, Μεσσηνίας, Νέας Ιωνίας, Κεφαλληνίας, Λαρίσης, Περιστερίου, Γουμενίσσης, Βεροίας, Διδυμοτείχου, Ξάνθης, Καστοριάς, Σερρών, Φιλίππων, Λαγκαδά κ.α.

Μέχρι στιγμής, η Ρωσική Εκκλησία δεν έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα σε σχέση με τους επισκόπους που υποστήριξαν τους Ουκρανούς της νέας εκκλησίας. Ωστόσο, όπως πηγή του Πατριαρχείου Μόσχας διαβεβαίωσε το RIA Novosti οι αντίστοιχοι κατάλογοι των επισκοπών θα συγκεντρωθούν στο εγγύς μέλλον.

https://www.pronews.gr
http://koukfamily.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...