Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Πώς ένας πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ θα σκοτώσει 34 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε λίγες ώρες


Οι ερευνητές έχουν αναπτύξει μια τρομακτική προσομοίωση που δείχνει πώς θα μπορούσε να διαδραματίσει ένας κλιμακωτός πυρηνικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών / του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.


Το μοντέλο - που βασίζεται σε ρεαλιστικά δεδομένα σχετικά με τις στάσεις των πυρηνικών δυνάμεων, τους στόχους και τις εκτιμήσεις αιτιότητας - προβλέπει ότι 34,1 εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν μέσα σε λίγες ώρες.
Η καταστροφική σύγκρουση θα άφηνε άλλα 55,9 εκατομμύρια τραυματίες - στοιχεία τα οποία δεν περιλαμβάνουν μεταγενέστερους θανάτους από πυρηνικά φαινόμενα και άλλα φαινόμενα.
Μόνο στις τρεις πρώτες ώρες, η Ευρώπη θα καταστραφεί και περίπου 2.6 εκατομμύρια άνθρωποι θα θανατωθούν ή θα τραυματιστούν.
Πολλές χώρες του μοντέλου φαίνεται να αποφεύγουν να είναι ο άμεσος στόχος ενός πυρηνικού όπλου - όπως αυτές στο νότιο ημισφαίριο, και της Σκωτίας.
Ωστόσο, οι συνέπειες των πυρηνικών επιπτώσεων και οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο κλίμα, στον πληθυσμό και στην παραγωγή τροφίμων της Γης θα έχουν ευρύτατες επιπτώσεις.

Η ομάδα πίσω από το βίντεο ελπίζει ότι η προσομοίωση θα επισημάνει τις αποκαλυπτικές συνέπειες και το κόστος για την ανθρωπότητα του πυρηνικού πολέμου μεταξύ των δύο συνασπισμών.
Το βίντεο τεσσάρων λεπτών δημιουργήθηκε από τον τεχνικό και τον διεθνή εμπειρογνώμονα Alex Glaser του Πανεπιστημίου Princeton και τους συναδέλφους του.
Η προσομοίωση, που ονομάστηκε «Σχέδιο Α», καταρτίστηκε βάσει διαφόρων ανεξάρτητων εκτιμήσεων των σημερινών αμερικανικών και ρωσικών στρατιωτικών στάσεων, των σχεδίων πυρηνικού πολέμου και των αντίστοιχων όπλων.

Περιέλαβε εκτεταμένα στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των πυρηνικών όπλων που χρησιμοποιούνται σήμερα, τις αποδόσεις βόμβας και τη σειρά με την οποία θα μπορούσε να προχωρήσει ένας τέτοιος πόλεμος.
Ένας πυρηνικός πόλεμος θα εξελισσόταν πιθανότατα από μια αρχική φάση τακτικής στόχευσης σε μια στρατηγική περίοδο που αποσκοπούσε στην εξαφάνιση της προσβλητικής πυρηνικής ικανότητας κάθε πλευράς.
Τέλος, θα ξεκινήσει μια φάση στόχευσης βασικών πόλεων για να εμποδίσει την ανάκαμψη της αντιπολίτευσης.

«Εκτιμάται ότι θα υπάρξουν νεκροί και τραυματισμένοι περισσότεροι από 90 εκατομμύρια άνθρωποι μέσα στις πρώτες ώρες της σύγκρουσης», γράφουν οι ερευνητές.
Η προσομοίωση αρχίζει στο πλαίσιο μιας συμβατικής, μη πυρηνικής σύγκρουσης.
Στο σενάριο, η Ρωσία πυρπολεί πυρηνικό προειδοποιητικό πυροβολισμό από μια βάση κοντά στο Καλίνινγκραντ, στη Μαύρη Θάλασσα, με στόχο να σταματήσει μια πρόοδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Σε απάντηση, το ΝΑΤΟ πλήττει τη Ρωσία με ένα ενιαίο τακτικό πυρηνικό κτύπημα, από το οποίο η σύγκρουση κλιμακώνεται σε έναν τακτικό πυρηνικό πόλεμο σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Σε αυτό το σημείο, η προσομοίωση προβλέπει ότι η Ρωσία θα παραδώσει περίπου 300 πυρηνικές κεφαλές - που μεταφέρονται είτε με αεροσκάφη είτε με βλήματα μικρής εμβέλειας - εναντίον βάσεων του ΝΑΤΟ και προχωρημένων στρατευμάτων.
Στη συνέχεια, η διεθνής στρατιωτική συμμαχία θα ανταποκριθεί με περίπου 180 πυρηνικά όπλα.
Σε αυτό το στάδιο, οι απώλειες αναμένεται να φθάσουν σε περίπου 2,6 εκατομμύρια άτομα μέσα σε μια περίοδο τριών ωρών και η Ευρώπη θα παραμείνει ουσιαστικά καταστραμμένη.
Ακολούθως, το ΝΑΤΟ ενεργεί από τους ηπειρωτικούς στόλους των Η.Π.Α. και των πυρηνικών υποβρυχίων, ξεκινώντας ένα στρατηγικό πυρηνικό κτύπημα με περίπου 600 πυραύλους, με στόχο την εξάλειψη της πυρηνικής ικανότητας της Ρωσίας.
Πριν χτυπήσει , η Ρωσία εκτοξεύει πυρηνικά από το συμπλήρωμα πυραυλικών σιλό, υποβρυχίων και κινητών φορτηγών εκτόξευσης.

Το μοντέλο προβλέπει 3,4 εκατομμύρια θύματα από αυτή τη φάση του πολέμου, που θα διαρκούσε μόνο 45 λεπτά.

Στην τελική φάση της σύγκρουσης, και οι δύο πλευρές στοχεύουν στις 30 πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις και στα οικονομικά κέντρα του άλλου - αναπτύσσοντας 5-10 πυρηνικά για κάθε μία από αυτές - για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την ανάκαμψη κάθε πλευράς από τον πόλεμο.
Μια τέτοια κίνηση, καταλήγουν οι ερευνητές, θα έφερνε 85,3 εκατομμύρια θύματα εντός του χρόνου των 45 λεπτών.

Ο συνολικός αριθμός των άμεσων θανάτων σε αυτό το σενάριο θα ξεπέρασε τα 34,1 εκατομμύρια άτομα - και δεν περιλαμβάνει τους μεταγενέστερους θανάτους που θα προκύψουν αναπόφευκτα ως συνέπεια των πυρηνικών συνεπειών και άλλων συναφών μακροπρόθεσμων επιπτώσεων.

https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7473199/Horrific-simulation-shows-Earth-obliterated-carpet-atomic-bombs.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY MAIL : https://corfiatiko.blogspot.com/2019/09/34.html

1 σχόλιο:

  1. Τριαντα τεσσαρα εκατομυρια .....ΜΟΝΟΝ ! ! ! !.

    Τουλαχιστον, 900 000 000 κατα την πρωτην φασιν των εξελιξεων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...