Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Ένα βήμα πιο κοντά… στα ιπτάμενα αυτοκίνητα;

Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα πρόκειται να είναι ο πρωταγωνιστής στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας την επόμενη εβδομάδα.

Παρά τα εμπόδια της ασφάλειας και του κόστους, ο παγκόσμιος τομέας για την ανάπτυξη ιπτάμενων οχημάτων κερδίζει σιγά σιγά έδαφος.

Μεταξύ, λοιπόν, των καινοτομιών που θα παρουσιαστούν στην ετήσια εκδήλωση με θέμα την τεχνολογία, θα είναι τα σχέδια ενός ιπτάμενου μοντέλου αυτοκινήτου από την εταιρεία NFT που υποστηρίζεται από την Toyota. Το ιπτάμενο όχημα ονομάζεται «Skydrive» και μηχανικοί της Cartivator και της Toyota ευελπιστούν ότι το όχημα θα χρησιμοποιηθεί κατά το άναμμα της φλόγας στην έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο το 2020.
 

 
Παράλληλα, αρκετές εταιρείες, όπως η Uber, η Amazon, η Airbus και η Google, εργάζονται στο σχεδιασμό ιπτάμενων οχημάτων για τη μεταφορά ατόμων, τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μείωση της κυκλοφορίας και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Οι μηχανικοί της εταιρείας NFT εργάζονται για να «παντρέψουν» ένα αεροπλάνο με ένα αυτοκίνητο, με στόχο να μην είναι πια απαραίτητα τα αεροδρόμια ή τα ελικοδρόμια. Παρακολουθώντας τον ανταγωνισμό και μαθαίνοντας από τα λάθη των υπολοίπων, οι μηχανικοί της NFT έχουν επικεντρωθεί περισσότερο στην τεχνολογία και όχι στην παραγωγή για το σχεδιασμό του «Skydrive».


 
Η προβλεπόμενη τιμή του ιπτάμενου οχήματος, που θα λειτουργήσει ως αυτοκίνητο, αλλά θα είναι σε θέση να απογειωθεί ή να προσγειωθεί κάθετα και να πετάξει στον αυτόματο πιλότο, αγγίζει τα 50.000 δολάρια. Οι υπεύθυνοι της NFT στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο ιπτάμενο όχημα και να επιδιώξουν συμμαχίες με μεγάλες εταιρείες για να κάνουν τη μαζική παραγωγή του πραγματικότητα.

https://perierga.gr/2019/01/ena-vima-pio-konta-sta-iptamena-aftokinita/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...