Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Ένα μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ

Παραμονή Χριστουγέννων και Αγίας Ευγενίας


Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους του Στρατιώτες του Χριστού, Ιεράρχες, απλούς παπάδες και μοναχούς που με την προσευχή και τον λόγο τους τσακίζουν τα αόρατα πλοκάμια του διαβόλου από τις Πατρίδες του κόσμου και τις ψυχές μας. Ο αγώνας τους κρατάει τον αντίχριστο μακρυά από την έλευσή του στην ανθρωπότητα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που μάχονται υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κόντρα σε υλικούς και άυλους εχθρούς. Ο αγώνας σας, αδέρφια, είναι το γλυκοχάραμα της λευτεριάς.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωές μας. Στους μικρούς και μεγάλους. Στους Παλαιούς και τους σύγχρονους.

Ένα μέγαλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που χάρισαν στις συνεφιασμένες μας μέρες μια ηλιαχτίδα με ένα χαμόγελό τους, με ένα ζεστό βλέμμα τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους φίλους μας, που όλα αυτά τα χρόνια στέκονται δίπλα μας σαν αδέρφια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους εχθρούς μας. Σε αυτούς πους πολέμησαν, πους μας έκαναν δύσκολη την καθημερινότητα και την ζωή μας. Η πολεμική εναντίον μας θα μας κάνει καλύτερους. Θα δώσουμε μάχη για να επιβιώσουμε και θα μάθουμε να πολεμάμε. Ο Σταυρός που μας καρφώσατε μπορεί να μας φέρει πιο κοντά στον Εσταυρωμένο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εκείνους που προσευχήθηκαν για εμάς και για τους πονεμένους αδελφούς μας.

Ένα μεγάλο μεγάλο ευχαριστώ για όσους εδώ και χρόνια προσεύχονται για μια Ευγενία που δεν πρόλαβε να γεράσει και που μας λείπει πολύ.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ... το πιο μεγάλο. Στον Κύριό μας και Θεό μας και στην Υπεραγία Μητέρα Του, που μέσα από την Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσας στην Ξυνιάδα Δομοκού μας χάρισε το θαύμα που προσμέναμε. Μια νέα Ευγενία, που σήμερα αξιωθήκαμε να σαραντίσουμε, την ημέρα της Αγίας Ευγενίας!

Δεν είναι ποτέ αργά για θαύματα...

Σε Γη και Ουρανό να ζήσουν οι Ευγενίες, όπου και αν βρίσκονται, μέσα στο άπειρο έλεός Του!

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...