Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

ΕΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ...

 ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗ FED
Την έντονη δυσαρέσκεια του για την πρόσφατη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων από την Federal Reserve εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιώντας για ακόμη μια φορά το Twitter.

«Το μόνο πρόβλημα που έχει η οικονομία μας είναι η Fed», αναφέρει στο μήνυμα του ο Αμερικανός πρόεδρος και προσθέτει: «δεν νιώθουν την αγορά, δεν καταλαβαίνουν τους απαραίτητους εμπορικούς πολέμους ή το ισχυρό δολάριο ή ακόμα και το κλείσιμο της κυβέρνησης από τους Δημοκρατικούς για τα σύνορα.

Η Fed είναι σαν έναν δυνατό γκόλφερ που δεν μπορεί να σκοράρει γιατί δεν έχει το άγγιγμα».


Donald J. Trump
✔@realDonaldTrump
The only problem our economy has is the Fed. They don’t have a feel for the Market, they don’t understand necessary Trade Wars or Strong Dollars or even Democrat Shutdowns over Borders. The Fed is like a powerful golfer who can’t score because he has no touch - he can’t putt!


Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έφτασε να εξετάζει ακόμα και την απόλυση του επικεφαλής της Fed, Ζερόμ Πάουελ μετά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυτή ήταν η τέταρτη αύξηση των επιτοκίων για το 2018, με την κεντρική τράπεζα να υπολογίζει άλλες δύο αυξήσεις για το 2019.

Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν διέψευσε πάντως τα εν λόγω δημοσιεύματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



http://oimos-athina.blogspot.com/2018/12/blog-post_51.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...