Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Κύριε, κάνε την ψυχή μου φιλική προς τα γεγονότα

Κύριε,
κάνε την ψυχή μου φιλική προς τα γεγονότα
που συμβαίνουν γύρω μου.
Να τα δέχομαι με ηρεμία.


Αν κάτι δεν μου αρέσει,
πάλι να το κοιτώ ήρεμα αρχικά.
Να αποφεύγω τον πανικό, τη διάλυση,
την κατάρρευση, τη φοβία και το άγχος.
Και με τέτοια αφετηριακή διάθεση γαλήνης και ειρήνης
που Εσύ θα μου χαρίζεις,
να προσπαθώ στη συνέχεια να κάνω τις αλλαγές που θέλω.
Χωρίς όμως να τρελαίνομαι.
Χωρίς να υποφέρω,
χωρίς να απαιτώ να γίνουν όλα όπως τα θέλω εγώ.
Διότι, η ειρήνη Σου,
ήδη θα δίνει στην ψυχή μου χορτασμό,
πληρότητα, και γαλήνη.

Θέλω να μεταμορφώσω πολλά γύρω μου.
Μα αυτό δεν θα γίνει ξεκινώντας με ταραγμένη διάθεση.

Θέλω να κινούμαι όπως Εσύ.
Ήθελες πολύ να αλλάξεις τον κόσμο,
μα δεν το έκανες με ένταση και πόλεμο,
με σύγκρουση και κραυγές,
με φανατισμό και βία,
με φωτιά και τσεκούρι.

Ο τρόπος μου, Κύριε,
θέλω να συνοψίζεται σ’ αυτές τις λέξεις:
Αποδοχή, συμφιλίωση,
αγάπη, προσευχή, ταπείνωση,
θείο Φως που κυκλώνει τα πάντα,
δύναμη των αγίων Μυστηρίων της Εκκλησίας
που έρχονται να γεμίσουν τα πάντα μέσα μου
με τη χάρη του Κυρίου Ιησού,
με την αγάπη του Θεού – Πατέρα,
και την κοινωνία του αγίου Πνεύματος…

Κάπως έτσι θα ήθελα να βλέπω τα γεγονότα της ζωής μου.
Κι έτσι να κάνω τις αλλαγές που ονειρεύομαι.

Ειρήνη παντού.

Τας κεφαλάς ημών τω Κυρίω κλίνωμεν…
Για να βάλει πάνω στο κεφάλι μας
τα χέρια Του,
και να μας χαρίσει όλα αυτά.

5 σχόλια:

 1. Επίσης Κύριε, θέλω, οταν βλέπω τους πατεράδες μου στην ουρά των τραπεζών να κλαίνε για ένα γιαούρτι, εγώ θέλω να μη ταράζομαι. Αλλα και λίγο πιο έξω από την πόλη μου που γίνεται εμπόριο οργάνων παιδιών, τι να κάνουμε...βοηθα Κύριε να μη χάσω την ψυχική μου γαλήνη. Όταν βλαστημάνε το άγιο ονομά σου και κατεβάζουν τις εικόνες σου απο τα σχολεία βοήθα με να μη συγχύζομαι και να το δέχομαι με πραότητα. Το πεινασμένο παιδί δίπλα μου χωρίς γονείς και τον άνεργο αδερφό μου, βοηθησέ τον και βοήθησε και μένα να μη σκέφτομαι τα προβληματά τους, ξέρωντας ότι Εσύ το επιτρέπεις, οπότε εγώ δεν πρέπει να ταράζομαι. Και να ξεπουλάνε την Πατρίδα μου δώσε μου δύναμη να το αποδεχτώ νηφάλια σχεδόν σαν σε νιρβάνα και να μη κάνω σκέψεις να σηκώσω το ντουφέκι μου καθώς είναι ενάντια στην βολ...εμ συγνώμη στους νόμους Σου.
  Αν εγώ παίρνω 1500 ευρώ το μήνα βοηθα με να μη τα χάσω αλλά και να μη σκέφτομαι τους αδερφούς μου που είναι άνεργοι και τα παιδιά τους κρυώνουν γιατί αλλιώς θα τρελαθώ και δεν μου πρέπει. Άλλωστε μια εντολή έδωσες στον κόσμο, να αγαπάμε Κύριο τον Θεό μας εξ' όλης καρδίας και όλης διανοίας και όχι τον αδερφό μας ως εαυτω. Επίσης Κύριε όταν έκαναν τον οίκο του Πατρός σου άντρο ληστών δεν πήρες φραγγέλιο στα χέρια και τους πέταξες έξω αλλά και αν το έκανες , εγώ δεν πρέπει να κάνω το ίδιο όταν το δικό μου σπιτί, η χώρα μου έγινε άντρο πορνών, κύναιδων, ληστών φονιάδων, εκτρώσεων, βλασφημων, παιδοφίλων και εχει και άλλα ο κατάλογος. Δεν πρέπει να ταράζομαι αλλα να τα δεχομαι όλα αυτά με νηφαλιότητα και συγχώρεση και μακροθυμία.
  Επίσης προσπάθησα Κυριε να αλλάξω πολλά γύρω μου και με έφτυσαν, με αδίκησαν, με χλεύασαν και με πρόδωσαν....άλλοι επίσης με κατηγόρησαν ότι έχω μεγάλη φωνή και πρέπει να είμαι πιο νηφάλιος αν θέλω να πετύχω κάτι.
  Διαβασα σε μια επιστολή Κύριε μου γλυκέ, ότι στην ζωή σου ποτέ δεν σε είδαν να γελάς αλλά να κλαίς και νομίζω ότι αυτό δεν απέχει της πραγματικότητας, μπορεί να κάνω και λάθος. Όπως και να έχει όμως, επειδή εγώ είμαι ένας νοθος ηλίθιος και άσωτος υιός σου διδαξέ με που πρέπει να σιωπώ και που δεν πρεπει. Εγώ τα βλέπω όλα αυτά και θλίβομαι καθημερινα και ότι και να μου λένε η θίψη από μεσα μου δεν φεύγει εκτός και αν είμαι αναίσθητος. Όπως συγχωράς Πάτερ και Θεέ μου , Κύριε ημών Ιησού Χριστε όλα τα δίκαια παιδιά σου να συγχωράς και μένα τον αμαρτωλό και τελευταίο.

  Ἤθελον δάκρυσιν ἐξαλεῖψαι, τῶν ἐμῶν πταισμάτων Κύριε, τὸ χειρόγραφον, καὶ τὸ ὑπόλοιπον τῆς ζωῆς μου, διὰ μετανοίας εὐαρεστῆσαί σοι, ἀλλ' ὁ ἐχθρὸς ἀπατᾷ με, καὶ πολεμεῖ τὴν ψυχήν μου, Κύριε, πρὶν εἰς τέλος ἀπόλωμαι, σῶσόν με.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν προσπαθήσεις να ερμηνευσεις το θέλημα του Θεού με τη λογικη την ανθρώπων θα τρελαθείς. Εσύ κάνε το δικό σου αγώνα, προσευχησου να σου δειχνει το σωστό δρόμο, βοηθα γύρω σου όσο μπορείς και τη διοίκηση του κόσμου αστην σ Αυτόν. Δε σε συμφέρει να κατανοήσεις γιατί ενεργεί έτσι. Αυτό άλλωστε απάντησε στον Άγιο και Μέγα Αντώνιο που ρώτησε τα ίδια περίπου με σένα. Ε δε πιστεύω να θεωρείς ότι εσύ αξίζεις καλύτερης απάντησης. Πίστη και εμπιστοσύνη ζητάει από μας ο Θεός. Όταν όλα γύρω σου καταρρέουν εσύ να προσβλέπεις σ Αυτόν. Αλλά θα κάνεις εσύ όλα όσα χρειάζονται. Εκείνος θα φανερωθει στο ΤΕΛΟΣ. Είτε το ατομικό μας είτε το συλλογικό μας.

   Διαγραφή
  2. Να σ'εχει ο Θεός καλά και μακάρι να έφτανα τον Μέγα Αντώνιο στο νύχι του μικρού του δάχτυλου.

   Διαγραφή
 2. Κύριε ελεησε μας ολους κ τους " δίκαιους" κ τους αμαρτωλους!!...ξέρεις εσύ ανάλογα... Μήπως κ καλυτερευσουν τα πράγματα ειδικά γι αυτους που είναι σε πιο δύσκολη θέση! Οι υπόλοιποι ετσι κι αλλιώς δεν έχουν ανάγκη κ δεν τους νοιαζει!!! Συγχωρα μας Κυριε κ παλι για το θρασσος αλλα δεν μπορούμε κ να λεμε δεν τρέχει τίποτα κ να καθομαστε με σταυρωμενα χέρια κ δε βαριεσαι..καλα είμαστε εμεις κ Άγιος κι ο Θεός σαν καλοι Χριστιανοί...τι να κανουμε σε αλλων προβλήματα; ας τα λυσουν μόνοι τους αφού δικα τους ειναι..αυτοί φταινε αρα κ τ αξιζουν.ας προσεχαν!!! Εμεις είμαστε εξαλλου πιο αξιοι ικανοι κ προκομενοι...Είμαστε ανώτεροι! !! Καλα να παθουν στο τελος..τα θελαν κ τα παθαν!!! Εμείς έτσι κ αλλιως είμαστε καλοι άνθρωποι γιατι κανεναν δεν πειράζουμε.αυτους τους αχρειους θα παμε να βοηθησουμε;;;δεν ταιριάζει κ με τη θεση μας ουτε με την υποληψη μας -τουπε κοινως!!! Τι θα πει ο κοσμος αν μας δει η μάθει; θα πέσουμε στα ματια της κοινωνία ς ασε που θα μας εξομοιωσουν με αυτους τους καημενους!!! Ελεος δηλαδή Κύριε κ αν ειναι δυνατό μην επιτρεψεις τέτοια αισχη!!! Ντροπή σε ολους μας!!!..... συγγνώμη για ολους κ ολα Κυριε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ ΤΟ ''ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ''
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ,,,,,,,,,,,,,,
  Καλλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...