Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Έλον Μασκ: Έτσι θα ΄ναι η πρώτη διαστημική βάση στον Άρη!

Το όραμά του για μια μελλοντική βάση στον ‘Αρη παρουσίασε ο Έλον Μασκ, ιδρυτής της εταιρείας Space X, «ανεβάζοντας» στο Twitter σχετικές φωτογραφίες με την εντυπωσιακή μακέτα της βάσης.


Όπως υποστηρίζει, η «Βάση ‘Αλφα» μπορεί να έχει γίνει πραγματικότητα έως το 2028 (αν και δύσκολα θα βρει πολλούς να τον πιστέψουν…). Οι εικόνες δείχνουν τον τεράστιο υπό κατασκευή πύραυλο BFR της εταιρείας να βρίσκεται στη βάση, δίπλα στις θολωτές εγκαταστάσεις της.

Το «δεξί χέρι» του Μασκ στη Space X, η Γκουίν Σότγουελ, επιβεβαίωσε τις προθέσεις της εταιρείας να εκτοξεύσει τον πύραυλο BFR για πρώτη φορά το 2020 σε μια δοκιμαστική πτήση γύρω από τη Γη. Η πρώτη αποστολή στη Σελήνη προγραμματίζεται για το 2022 και στον ‘Αρη το 2024.

Όπως είπε ο Σότγουελ, μιλώντας σε συνέδριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη «Ντέιλι Μέιλ», «θα θέλαμε να μεταφέρουμε ένα μεγάλο φορτίο στην επιφάνεια του φεγγαριού το 2022 και έχουμε σχέδια να στείλουμε ανθρώπους στον ‘Αρη το 2024». Παραδέχθηκε ότι «αυτά τα σχέδια μπορεί να ακούγονται τρελά», αλλά όπως είπε, «οτιδήποτε έχουμε κάνει έως τώρα, φαινόταν τρελό στους ανθρώπους».

Με ύψος 106 μέτρων, ο BFR θα είναι πολύ μεγαλύτερος από τον τωρινό «γίγαντα» της Space X, τον πύραυλο Falcon Heavy (Βαρύ Γεράκι) ύψους 70 μέτρων. Θα μπορεί να μεταφέρει έως 150 τόνους στο διάστημα και θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμος.


 

Ήδη o 42χρονος Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα έχει συμφωνήσει να πληρώσει ένα άγνωστο ποσό για να είναι ο πρώτος που θα πετάξει με τον BFR σε ένα ταξίδι επτά ημερών γύρω από τη Σελήνη, πιθανώς το 2023, και μάλιστα σχεδιάζει να πάρει μαζί του μια ομάδα έξι έως οκτώ καλλιτεχνών.

militaire.gr

2 σχόλια:

  1. Το καινούργιο παραμύθι μετά τη σελήνη λέγεται Αρης ; γιατί τόσα χρόνια δεν έχει ακουστεί καμία καινούργια 'επιχείρηση' στη σελήνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά "ήμουν νέος και γέρασα" με τα παραμύθια τους ! Αφού να σκεφθείτε πως άκουγα αυτούς της ΝΑΣΑ πριν καμιά 25αριά χρόνια να λένε για βάσεις και αποικισμό στον Άρη και πίστευα πως μέχρι τα πενήντα μου υπήρχε και περίπτωση να πάω εκεί για δουλεία - τόσο πολύ , μας είχαν παραμυθιάσει ! Με αυτούς δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις , είναι ο πλέον αναξιόπιστος οργανισμός υπό την έννοια ότι και ψέμματα λένε συνεχώς , αλλά και ότι δεν αποτελούν αμιγώς επιστημονικό οργανισμό , αλλά στρατιωτικό .Επισήμως ακόμη ενώ λέγεται ότι μπορούν να στείλουν μηχανήματα σε αρκετούς πλανήτες , ωστόσο στο θέμα της ασφάλειας το διάστημα και σε ότι αφορά την παραμονή του ανθρώπου σε αυτό , το διάστημα είναι ένα πολύ μεγάλο ρίσκο - δηλ. ο άνθρωπος δεν είναι σε θέση ακόμη να ταξιδέψει με ασφάλεια στο διάστημα για πολλούς και σοβαρούς λόγους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...