Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Η χάρη του Αγίου Παϊσίου «άγγιξε» και τον Λάκη Λαζόπουλο!

σχόλιο Γ.Θ : Αν κάποτε αποφασίσει να διηγηθεί με ποιο τρόπο έγινε η μεταστροφή του στην Πνευματική ζωή, το εγχώριο σύστημα της νέας τάξης θα βαλθεί να τον φάει ζωντανό

«Αγάπη και ταπείνωση, σ’ αυτή τη συχνότητα εργάζεται ο Θεός» έχει πει ο άγιος Παΐσιος. Λόγια που τρύπωσαν βαθιά μέσα στην καρδιά του Λάκη Λαζόπουλου, όταν προσκύνησε την εικόνα του κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Περιβόλι της Παναγίας μας, στο Αγιον Ορος, και πληροφορήθηκε από τους μοναχούς λεπτομέρειες για τον ιερό βίο του.

Εκτοτε, ανάμεσα σε δεκάδες παραστάσεις ανά την Ελλάδα με τους «Βατράχους» του Αριστοφάνη, όπου εισπράττει την αμέριστη αγάπη και αποδοχή του κοινού, ο δημοφιλής καλλιτέχνης επεξεργαζόταν στο μυαλό του μία και μόνη επιθυμία του, την οποία έκανε τελικά πραγματικότητα μέσα στο «μικρό Πάσχα» του καλοκαιριού.

Ο Λάκης Λαζόπουλος βρήκε τον χρόνο και ανέβηκε στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, για να προσευχηθεί και να ασπαστεί τον τάφο του θαυματουργού και θεραπευτή γέροντα Παϊσίου, του νεότερου αγίου της Ορθοδοξίας μας κατά τον 20ό αιώνα. Η Σουρωτή βρίσκεται περίπου 28 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και ο σπουδαίος καλλιτέχνης ταξίδεψε εκεί οδικώς.

Στωικά στην ουρά

Μάλιστα, περίμενε στωικά στην ουρά, μέσα σε πλήθος πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για να προσκυνήσει τον λιτό τάφο του φωτεινού ποιμένα της χριστιανοσύνης, ο οποίος αφιερώθηκε στη Θεοτόκο και Στο προαύλιο της Μονής του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγουστον μοναχισμό, αλλά τάφηκε, όπως ήταν η επιθυμία του, στο γυναικείο μοναστήρι της Σουρωτής για να μπορεί να δίνει την ευλογία του σε όλον τον κόσμο. Ο Λάκης ασπάστηκε επίσης τα λείψανα του αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη που βρίσκονται στο καθολικό της μονής.

Ο άγιος Αρσένιος ήταν ο πνευματικός καθοδηγητής του αγίου Παϊσίου.

Πριν από 24 χρόνια

Ο γέροντας Παΐσιος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου του 1994 και από τότε κάθε χρόνο στην επέτειο κοιμήσεως του γέροντα τελείται αγρυπνία στο Ιερό Ησυχαστήριο, με συμμετοχή χιλιάδων πιστών.

Ωστόσο, σε καθημερινή βάση επισκέπτονται τον τάφο του χιλιάδες πιστοί από όλη την υφήλιο, που έχουν διαβάσει τις διδαχές του για τη ζωή αλλά και τις προφητείες του, οι οποίες κυκλοφορούν σε βιβλία από τις μοναχές της μονής που τον φρόντισαν κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του και έως το τέλος της ζωής του.

Ο Λάκης Λαζόπουλος, φανερά συγκινημένος που κατόρθωσε να βρεθεί στον τάφο του καλοκάγαθου ασκητή της Ορθοδοξίας μας, άκουσε με μεγάλη ηρεμία τους προσκυνητές που τον αναγνώρισαν και του εξομολογήθηκαν τις δικές τους δοκιμασίες αλλά και τη Θεία Χάρη που παίρνουν όταν επισκέπτονται τον τάφο του αγίου, που μεσολαβεί γι’ αυτούς στην Πλατυτέρα των Ουρανών.

Ο καλλιτέχνης, τέλος, πέρασε από το Αρχονταρίκι της μονής, περιηγήθηκε στους φροντισμένους κήπους και στο τέλος επισκέφτηκε την αίθουσα όπου πωλούνται τα βιβλία του γέροντα.

ΠΗΓΗ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...