Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Ο διάκος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας προς τον Καλαβρύτων: «Σκάσε επιτέλους»


σχόλιο Γ.Θ : Στην ιστορία της Εκκλησίας μας, κάποιες φορές, ο Θεός πήρε σκούπα και ξεβρώμισε την σαπίλα που είχε παρεισφρήσει. Κάποιες άλλες φορές που η διοικούσα Εκκλησία κομματικοποιήθηκε, όπως και τώρα με τους κυβερνώντες και την ιδεολογία τους, ξηλώθηκαν όλοι όταν το καθεστώς έπεσε.
Δεν θα είναι λοιπόν η πρώτη φορά τώρα που θα ξεβρωμίσει ο τόπος από κάτι παπαfacebook, από κάτι μητροπολίτες που τους ανέβασαν στον θρόνο κάποιοι μασόνοι πολιτικοί όπως ο Παυλόπουλος.

Η εξουσία των αντίχριστων μοιάζει ακλόνητη, η αλαζονεία τους απύθμενη. Βρίζουν και συκοφαντούν τον αγωνιστή ιεράρχη Αμβρόσιο για αυτά που πάντα έλεγε και ο Άγιος Παΐσιος, ο θρυλικός Αυγουστίνος Καντιώτης και τόσοι άλλοι Ορθόδοξοι Πατέρες εδώ και 2000 χρόνια.
Αρνούμενοι την δικαιοσύνη του Θεού, τι έχουν να μας πουν για την καταστροφή των Σοδόμων, για τον Κατακλυσμό, για τις αιχμαλωσίες των Ελλήνων αλλά και των Εβραίων της Π.Διαθήκης στους εχθρούς ως παιδαγωγία; Τι έχουν να μας πουν για τους Πνευματικούς Νόμους από τους οποίους κανείς δεν γλυτώνει; Φυσικά τίποτα γιατί αυτόν τον Θεό τον έχουν αρνηθεί και την δικαιοσύνη Του δεν την θέλουν γιατί την φοβούνται...

Ένας νέος ασεβείς παπάς από την Καλαμάτα, ο πατήρ Νεόφυτος, ο διάκος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, με ανάρτησή του στο Facebook χτυπά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων:

«Σεβόμαστε τους πάντες ιδιαιτέρως δε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας , όμως σε έναν συγκεκριμένο υπερήλικα πρέπει κάποιος να του πει ένα… «ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ» σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον ορθόδοξο και μη κόσμο δεν σου φταίει ο Χριστός και η Εκκλησία σε τίποτε σταμάτησε να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου . Είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι ΑΜΒΡΟΣΙΑ και ΝΕΚΤΑΡ στις ψυχές των ανθρώπων όχι ΧΟΛΗ και ΞΥΔΙ».



Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως κατά Αμβροσίου

Λυπάμαι, αλλά ο «άθεος» Πρωθυπουργός μίλησε με περισσότερη ανθρωπιά και ευαγγελική πραότητα για τους πονεμένους της πυρκαϊάς από ότι εσείς. Κάλεσε τον πληγωμένο λαό μας σε ενότητα και ομοψυχία, ενώ εσείς εξαπολύσατε κήρυγμα μίσους, κήρυγμα αντιχριστιανικό, απάνθρωπο. Φτάνει πιά! Δεν είναι ο Χριστός μας, αυτός που τάχα εκφράζετε. Δεν είναι έτσι η Ορθόδοξη πίστη μας, αυτή που τάχα υπηρετείτε. Όποιος υπηρετεί την Πίστη μας, τσαλαπατώντας τον άνθρωπο, τότε αυτός μετατρέπει την Πίστη μας σε στεγνή και στυφή ιδεολογία, όπως ήταν ο φασισμός, ο ναζισμός και ο κομμουνισμός. Ορθόδοξη Πίστη ερήμην του ανθρώπου ή σε βάρος του ανθρώπου, δεν υπάρχει, δεν χρειάζεται να υπάρχει. Φτάνει, λοιπόν, άγιε Καλαβρύτων! Αντί να εκτοξεύετε μύδρους, βρείτε τη δύναμη, έστω τώρα, να σταθείτε στο πλευρό του ανθρώπου, στο όνομα της κοινής και αδιαίρετης αγάπης, του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...