Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018

-Γέροντα, τα διάφορα κινήματα, οι διαμαρτυρίες που γίνονται από τους Χριστιανούς έχουν κάποιο αποτέλεσμα;

σχόλιο Γ.Θ : Την ώρα που η σημερινή διοικούσα ιεραρχία σαμποτάρει τις διαμαρτυρίες και τα συλλαλητήρια να θυμόμαστε πάντα ότι ο αγαπημένος μας Γέροντας είναι μαζί μας στις πλατείες και στους δρόμους. Τα λόγια του, για το τι πρέπει να πράττει ο Χριστιανός, αντηχούν από την Αιωνιότητα, για άλλη μια φορά, τόσο μα τόσο επίκαιρα... 


-Γέροντα, τα διάφορα κινήματα, οι διαμαρτυρίες που γίνονται από τους Χριστιανούς έχουν κάποιο αποτέλεσμα;

-Η παρουσία των Χριστιανών είναι πλέον ομολογία πίστεως. Μπορεί κανείς με την προσευχή να βοηθήση περισσότερο , αλλά την σιωπή του θα την εκμεταλλευτούν οι άλλοι και θα πουν: «Ο τάδε και ο τάδε δεν διαμαρτυρήθηκαν, επομένως είναι με το μέρος μας. Συμφωνούν μαζί μας».

Αν δεν αρχίσουν μερικοί να κτυπούν το κακό, να ελέγχουν δηλαδή αυτούς που σκανδαλίζουν τους πιστούς, θα γίνη μεγαλύτερο κακό. Έτσι θα τονωθούν λίγο οι πιστοί , αλλά και θα εμποδιστούν λίγο όσοι πολεμούν την Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν είναι δικό τους καΐκι , να κάνουν βόλτες. Είναι το σκάφος του Χριστού.

Αυτοί είναι κατακριτέοι. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν μεγάλο μισθό, πολυτελές αυτοκίνητο, να τρέχουν στις διασκεδάσεις… Και ύστερα κάνουν νόμο να παντρεύωνται με πολιτικό γάμο, νομιμοποιούν τις αμβλώσεις… Τι θα κάνει ο Θεός, άλλο θέμα.

Και με τις βλάσφημες ταινίες που παρουσιάζουν, θέλουν να γελοιοποιήσουν τον Χριστό. Το κάνουν, για να πουν: «αυτός ήταν ο Χριστός, τώρα θα έρθη ο Μεσσίας » και να παρουσιάσουν μετά τον « Μεσσία » τους. Εκεί το πάνε!


Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Β' Πνευματική Αφύπνιση

4 σχόλια:

 1. Αδελφοί μου αυτά που αναφέρει ο άγιος (πολιτικος γάμος, εκτρώσεις κτλ) αφορούν άμεσα την Εκκλησία, αλλα στο Μακεδονικό που είναι θέμα οχι θρησκευτικό αλλα εθνικό, μήπως η Εκκλησία σαν θεσμός (οχι οι απλοί ιερείς μας,αλλα η Ιερά Σύνοδος) έπραξε καλά και ακολούθησε πιο μετριοπαθή στάση; Ας μην ξεχνάμε οτι και το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα πρέπει να διαπραγματευτεί με την σχισματικη "Μακεδονική" Εκκλησία για το ονοματολογικό.
  (Μια ερωτηση κανω.Θα χαρω να ακουσω τις αποψεις σας)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ο άγιος μιλούσε για τη Μακεδονία
   μη ξεχνάς και το ρόλο της Εκκλησίας στον μακεδονικό αγώνα
   είναι καινούριο αυτό το φρούτο ότι δηλ. η θρησκευτικότητα περιορίζεται σε κάποιους τομείς της ζωής και είναι κάτι αυστηρά ατομικό

   Διαγραφή
 2. Συμφωνώ απολυτα.Τωρα που ζητά το κράτος τον διαχωρισμό εκκλησιας- κράτους,θα επέμβει ο κλήρος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ίσως είναι μετριοπαθής η στάση της Ιεραρχίας για να μην κατηγορηθεί η εκκλησία και γίνει ότι έκαναν 70 χρόνια στη Ρωσία εναντίον της εκκλησίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...